Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2015 12:18 - Любовта като дар Божи
Автор: svetlina551 Категория: Други   
Прочетен: 2550 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 03.05.2015 00:09


                                 
                                                 Любовта като дар Божи

             Замисляли ли сте се защо, когато човек е влюбен страда? Кое е това, което го кара да страда? Защо страда, когато обича и е обичан? Някой ще каже:
- Страда човекът, когато се съмнява, че е обичан.
Какво излиза? Обичаш, но искаш да бъдеш обичан. Но защо? Не ти ли стига това, че можеш да обичаш? Всяка душа копнее за Любовта. Ще попитате:
- Защо?
- Защото Любовта е извор, който носи живот, Радост и Веселие. От друга страна, всеки човек носи частица от Бога, тоест, той е Божие творение, оживотворено от Божията Любов. Значи, за да съществува човек са необходими две условия:
1.Божията Любов да оживотвори човешкото тяло и
2.Условия, необходими за съществуване - с други думи среда, в която ще се проявява Любовта.
 - Защо казваме, че Любовта е движеща сила? Да вземем следния пример:
Влюбват се младеж и девойка. По силата на привличането, те мислят един за друг, копнеят да са заедно и ако нямат пречки, се радват на Любовта си.
   Защо дадохме този пример? Защото е най-често срещан. Любовта завладява чувствата и мислите. Единственото, което искат влюбените е,  да са заедно. В резултат се обменят на всички нива. Любовта ги събира и в резултат на обменните процеси, се получава подтик за възрастване на душите им.
   Да вземем друг пример:
Възрастни самотни хора. Вижда ли ви се чудно, че Любовта събира и тях? Ще кажете:
- Ама, защо им е на тях?
- Защото, докато е жив човек, тоест, докато душата е на физическо ниво, има много възможности за възрастване. Защо говорим за възрастване? Защото смисълът на човешкия живот, е в изпълнение  волята на Бога. А волята на Бога е:
Душата, придобивайки опит да осъзнава исконните истини и в резултат, като живее по закона на Любовта, да изпитва Радост и Веселие, да придобива плодовете на Любовта.
    Какво се случва, когато мъжът и жената, устремени един към друг, търсят само плътски удоволствия? Ето какво:
 Мъжът, задоволявайки нагона си, получава от жената енергия, но и отдава.Отделената енергия, когато двамата или единия не изпитва Любов, е пропиляна / разпиляна, прахосана/ енергия. Но тъй като съществува закон за съхранение на енергията и двамата след кратко време на задоволство, чувстват празнота. Какво ще рече това?
Усещането за празнота, води след себе си и други негативи. Човек се чувства самотен, неудовлетворен от живота, с други думи - нещастен. Понякога посяга към алкохола, втурва се към безразборен секс, в желанието си да промени това. Защо мъжът и жената, след като са изпитали удоволствие, не са щастливи? Ще кажете:
- Ама, чакай, малко! Как да не са щастливи?! Нали са имали /получили/ това, което искат - близост и отдаване?!
- От една страна те са доволни, но от друга страна, в душата им е празно. Защо това е така? Какво е това, което пълни душата? В резултат ти идва да полетиш и ти се иска времето да спре и приятното преживяване да няма край.
Това, което пълни душата, наричаме Любов. Тя е тази, която ни тласка един към друг, тя е тази, която ни дава крила и ни кара да възхваляваме живота.
- Защо казваме, че Любовта е дар Божи?
- Защото това свещено чувство изпълва всяка наша клетка и енергията, която отдаваме и приемаме е чудото, което сътворява нов живот. Този творчески акт, който някои погрешно наричат зачатие, е израз на Божията воля да пресътворява реалността.
Когато Любовта изпълва душите на мъжа и жената, близостта на телата е свещен акт на сътворяване. Някои ще възразят, че Любовта не е вечна и че остават заедно, защото са поели отговорности към деца, семейство, партньор.
Когато партньорите са в детеродна възраст, така наречения от хората секс, независимо дали е съпътстван от Любов или не, дава възможност /ако са здрави и двамата партньори/ да се зачене бъдещо поколение. - Нима това не е творчески акт? Създадено е нещо ново.
 - Ето какво ще допълним по въпроса:
Сексът без Любов е престъпление.
- Защо? Нали всичко е доброволно?
- Защо ли? Защото, търсейки близост с едничкото намерение за удовлетворяване на похот, страст, изразходваш повече,отколкото получаваш. Жизнената енергия, благодарение на която тялото е живо, е прахосана. Ако в резултат на този акт се създаде дете, без Любовта, детето ще страда и измъчвано от несигурност, няма да има щастлив живот.
  - Ако партньорите не са в детеродна възраст или пък ако са, но искат само близост и удоволствие /секс/, без резултат - зачеване на дете, какво се случва в този случай?
  - Ако са влюбени, обменената енергия ги прави щастливи, чувстват се като едно цяло.
   Ако не са влюбени, отдадената енергия се губи и удоволствието, е само в резултат на механично дразнение на ерогенни зони и така наречения оргазъм е тръпка, тоест реакция на това дразнение. В крайна сметка, докоснали са се телата, но не и душите. Те се чувстват празни. Любовта не е там. Мъжът и жената не са щастливи.
   Ето защо говорим за Любовта, като дар Божи. Когато душите са привлечени от нея, мисли, чувства и енергии - всичко се обменя. В резултат на този обмен, душите се повдигат.Този подтик ражда копнеж по красивото и съвършеното, копнеж за хармония, ред и чистота на мисли и чувства. Душите участват в процесите, наречени живот, с ясната мисъл, че Любовта е най-прекрасното чувство на света. Озарени веднъж от нея, те винаги ще се стремят към онова усещане за безметежност, когато ум-сърце и дух-душа създават хармония и радост.
Любовта посетила човек, прави с него чудеса. Готов е на всичко за любимата /съответно любимия/, обича всичко и всички, склонен е да прощава и да вижда само хубавите неща /тези, които го радват/.
- Защо говорим за Любовта, като дар Божи?
- Защото, само Бог дава на душата това,от което тя има нужда - Любов. Защото Любовта е онзи трамплин, който подтиква душата да твори и създава, да отдава и приема, да се променя. Любовта е движеща сила - душата се съвзема, гледа с други очи на света, вижда и чувства благодатта.
 -  Какво се случва, когато страда влюбена душа?
 - Сърцето копнее за песента на другата душа. Но защо иска взаимност, защо?
 - Защото Любовта е огън свещен. Когато я отдаваш, си ти благословен. Можеш да отдадеш само тогава, когато Любовта ти е споделена и за теб е цяла Вселена. Готов си света да прегърнеш и целия да се разгърнеш. Да даваш, да даваш, да даваш...
Любовта е Слънце прекрасно и става ти ясно, че живееш, за да грееш. И колкото и да се раздаваш, по-силен ставаш. Любовта е дар Божи и ако се наложи, нов свят създаваш, свят , в който властва доброто и безсилно е злото.
   И така, нека всеки знае:
1. Щом си на Земята, Любовта е свята!
2. Ако искаш съприкосновение, помисли първо, не е ли това престъпление.
3. Докато живееш, Слънце бъди, за да грееш!
4. Ако в този свят суров, да отдаваш Любовта си готов, ще сгряваш сърцата, ще сееш вред Добротата.
5. Самотата не е болест. Да си сам и самотен са различни неща. Но ако в теб грее Любовта, ще привличаш сродна душа.
6. Да любиш и да искаш да бъдеш обичан / обичана/, са различни неща. В първия случай - имаш какво да дадеш, а във втория - в теб живее копнеж.
7. Жената обича с цяло сърце - напълно може да се отдаде, а мъжът - иска да дава, само, когато си заслужава.
8. Мъж и жена - две нежни души, на света дошли, себе си да опознават и другите с Любовта си да даряват.
9. Когато аз и ти се хванем за ръце, аз сърцето си ти давам и всичко от Любов ще ти прощавам.
10. Любовта е дар Божи, всеки на изпит ще сложи.
11. Свобода да избираш: Любов или тъга да намираш.
12. Когато те води Любовта, ще възраства твоята душа. Ще искаш ти да летиш и другите с Радостта да дариш.

Любов, Истина, Мъдрост, Правда и Добродетел, ще изваят от всяка душа нещо прекрасно, в което Бог - Благодетел, е решил да царуват навеки Мира и Радостта!


 


Тагове:   мир,   душа,   Божи дар,   радост,   любов,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svetlina551
Категория: Други
Прочетен: 122464
Постинги: 62
Коментари: 12
Гласове: 77
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031