Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2013 15:02 - Битката при Коиловци
Автор: olivie Категория: Хоби   
Прочетен: 2688 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 26.01.2013 19:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 най - после на р. петков бе отговорено:
Французите търсели при Коиловци генът на 9-а плевенска дивизия. И така:

Петима разузнавачи, трима селяни, една мистерия - това са основните съставки на една история, разиграла се в трънливите ниви на плевенското село Коиловци. Случката силно развълнува Иван Кулеков.

Поради неуредени права срещата между отборите на България и Франция не беше включена в програмата на БНТ, затова за нея научих от слухове и от изявления на министър Цветанов, които са по-зле и от слухове. Но това не ми попречи да стрелям през прозореца, да се напия от гордост, да обикалям София с развят байрак и натиснат клаксон и да крещя до прегракване „БЪЛГАРИ, ЮНАЦИ”.

Бихме ги с три на нула!

Значи, за да не се задръства движението около националния стадион, срещата се провела в нивите на плевенското село Коиловци. Условията били кошмарни - нямало осветление, люцерната била необработена, нямало дори кожено кълбо. На нашите са помагали само стените. Те, нашите, излезли на терена по едни голи цървули и  пистолет. Докато французите били в неопренови водолазни костюми, парашути и компютри със зареден Windows 8. Първите минути  протекли с обичайното разузнаване между двата отбора. Противникът, картотекирани елитни командоси във външното разузнаване на Франция (DGSE), използвал сателит, подводници и леки жени, а нашите - главно плюнка и ракия. На 15-та минута французите установили, че българите не са румънци, каквито били първоначалните им сведения, а българите стигнали до заключението, че французите са цигани (GITANES) и са дошли да им крадат люцерната. Въпреки забележителното отсъствие на Стоичков в българския отбор, нашите атакували със зверски псувни, счупили един нос на противника, двама ранили с точни изстрели в краката и обърнали останалите французи в бягство. Срещата завършила с пълен разгром на Франция - класическото три на нула.

Там, в трънливите ниви на село Коиловци, българските юнаци показали на света, че когато става дума за защита на люцерната, няма сила, пък била тя и ядрена, която да им/ни излезе насреща. И с пълно право кметът на Коиловци заявил в съблекалнята на кметството, че е доволен от момчетата, а проф. Божидар Димитров припомнил, че французите са ни яли попарата първо по време на Първата световна война и второ на собствен терен (стадион „Парк де Пренс“) през историческия 17 ноември 1993 година. Така че село Коиловци се явява второто им Ватерло. Ако не и първо. Малко по-късно вестник „Le Point” съобщи, че министърът на отбраната на Франция Жан-Ив Льо Дриан е кацнал на самолетоносача „Шарл де Гол“, за да подпише капитулацията на Франция пред силите на Коиловци, но нашият кмет не се явил поради проблеми с командировъчните.

Юнаците и идиотите

Както винаги ненормална е реакцията на българския министър на вътрешните работи, който омаловажи победата ни над французите, наричайки ги - французите - обикновени екстремни спортисти, които просто са скочили с парашут в Румъния, пък вятърът ги довял на 40 км. в наша територия. Важното било, че сме били готови за Шенген, че през нашите граници пиле не можело да прехвръкне, че гостоприемният български народ оказал първа помощ на спортистите, след което те били настанени за лечение във военната болница „Перси” в град Кламар.

За сетен път в българската история селяните печелят битката на бойното поле, а политиците ни я губят на дипломатическия фронт. Затова народът ни е разделен на българи-юнаци и българи-идиоти.

ФОРУМ

Bojo. Само Левски!

Emo. Конкурс за Левски!

George. Чорбар, умри!

Fichkata. Сър Фергюсън е педер@с!

Автор: И. Кулеков; Редактор: Д. Попова-Витцел




Гласувай:
8



1. mitkaloto - Xa!Xa!
25.01.2013 15:14
Xa!Xa!
цитирай
2. chavdar01 - СУПЕР!
25.01.2013 21:20
:)))))))
цитирай
3. gocho52 - Ти ги плюеш,
26.01.2013 13:11
те мислят,че дъжд вали.
Плюи на френски е дъжд.
цитирай
4. olivie - В Коиловци бият командоси и виртуално
26.01.2013 20:01
http://www.cross.bg/1346312
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: olivie
Категория: Хоби
Прочетен: 850199
Постинги: 383
Коментари: 615
Гласове: 1665
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930