Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2013 15:58 - А ето и на какво са "способни" хазарите:
Автор: olivie Категория: Хоби   
Прочетен: 3535 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 12.04 09:47 - Произходът на официалната историческа школа в България и платените лъжци с помпозни титли Автор: fascindoo Категория: Политика   image 
Прочетен: 31 Коментари: 0 Гласове:  3  
 

„Който контролира миналото, контролира бъдещето;

      който контролира настоящето, контролира миналото”

Джордж Оруел,   

„1984”    


 

Чуждият произход на официалната историческа школа в България

      Немско-руският историк Август Людвиг Шльоцер е титулован за „баща на източноевропеистиката”. На него  дължим шизофренната дефиниция за настоящите „псевдобългари” и някогашните „българи”:  „Днешните българи СА БЕЗ СЪМНЕНИЕ СЛАВЯНИ, но старите, които дойдоха от Волга (?), без съмнение НЕ СА СЛАВЯНИ, а твърде вероятно турски народ.”
      Българското Възраждане е накарало Виенската и Руската исторически школи да създадат мита за тюркския произход на българите. След Освобождението Българската историческа наука и Българската археология се създават и управляват половин столетие от австроунгарци и руснаци. Българите, които са допуснати да се занимават с история са или виенски или руски възпитаници.  Митовете, които в последствие се превръщат в наша  официална история, водят началото си от Август Людвиг Шльоцер, който в своята история от 1771 г. пише, че българите сме турци, дошли на Балканите от поречието на Волга. Това е един от най-старите известни автори, защитаващи такава теза.

        В българските научни среди митът се налага от Константин Йосиф Иречек (внук на Павел Йосиф Шафарик) с дейното участие на  Васил Златарски. Чужди учени разработват мита, който с помощта на наши „историци” се налага като история на България. За доказването на тази теория се правят куп фалшификации - както изкривявания на преводи от латински и гръцки исторически извори, така и игнориране на извори, които противоречат на тази теория. От Освобождението до днес официалната българска историография върви по пътя на своя на основател Васил Златарски (1866-1935), наричан "Баща на българската история". Същият от 1897 до смъртта си преподава българска история в Софийския университет. През 1913–1914 и 1924–1925 е ректор на Университета. Председател (1921–1926) на Историко- филологическия клон на БАН. От 1921 до смъртта си е заместник- председател на БАН.


 

Как се създава еврейската школа  на Васил Златарски

     Началото на българската историческа школа полагат един унгарски евреин и един чешки евреин. Двама роднини.

   Павел Йосиф Шафарик - унгарски евреин, министър на просвещението в Сърбия, дядо на Иречек

   Константин Йосиф Иречек - чешки евреин,  внук на Шафарик,(син на дъщеря му), министър на просвещението в България

    Нещастие за България е, че 25-годишният току-що проходил чешки историк Иречек й написа историята. И то така, че я смаза.

     От огромна и величава, я направи незначителна ! А българския народ представи като дребна чергарска орда, дошла през 681 г. по тези земи. За траките - този най-древен народ не само на Балканите, но и в света - нито дума. Иречек се задоволи да препише безкритично византийските хронисти, които не бяха историци, а интенданти на военачалниците, и бяха на другата страна на барикадата в хилядолетния двубой между България и Византия."

Здравко Даскалов

    Първият евреин - външен министър на България - не е Соломон Паси, а бай Иречек.Тюрко-славянската версия за българската история е обобщена от чешкия евреин Константин Иречек на 25 годишна възраст, на базата на мнения на късни западни и руски учени.Дейността на двамата чужденци е продължена от българския ученик на Иречек - Васил Златарски. Всички действия на школата винаги са се водели - както ясно се вижда от резултатите - от една пътеводна светлина - враждебност към българския народ. Целите й вече над век са едни и същи - да изкара българите колкото може по-диви и презряни. 

"Няма диво племе по света, което да не е посочвано от тогова или оногова като прадядо на българите. Според Шафарик, българите са уралски чуди или фини, които са живели покрай Уралските планини..." - пише още през 1937 г.д-р Г.Ценов. Нататък продължава описанието на цялата грозна комедия, на която са резултат днешните ни учебници... Не е виц, но като етноним сред изброяваните ни "прадеди" от историците на Великите сили и гениите-основатели на българската история, наред с вотяки, удмури, ненци, угри, тохари, усуни фигурира и името ... „самоеди” - каквото и да означава това... Който не вярва да проследи връзката - за самоедите.  
Шафарик пише: 
НАХЛУВАНИЯТА, които са били ужас за Европа, СА БИЛИ НАХЛУВАНИЯ НА БЪЛГАРИТЕ, хуните, аварите, хазарите, унгарците и печенегитекоито са прииждали на орди от Азия... 
ТОВА БЯХА НАРОДИ С МОНГОЛСКО-ТЮРКСКО-ФИНСКО ПОТЕКЛО."
 
„Внукът на Шафарик - Иречек, заемайки поста на министър на българската просвета, въвежда като "научна" догма казаното от дядо му.” 

Петко Перинов


„ПОДВИЗИТЕ” НА ЗЛАТАРСКАТА ШКОЛА

Тя е натрупала доста актив. Ето някои от тях:

 - Тя налага идеята, че сме пришълци в собствената си земя.
Така дава права на съседите ни за териториални претенции към нас. И те ги използват.

 - Тя измисля митичното племе "прабългари" – дивашко монголско чергарско племе с неизяснен произход от кой знае кои диви и миризливи орди с криви крака и дръпнати очи. Така ни сродява с турците и им дава право за претенции към нас. Изключва ни от семеството на белите народи. Дава на македонистите богат материал.

 - Тя налага у нас идеята за "славянско море" в миналото ни и в жилите ни. Така дава право за претенции на Русия към земите ни.

  Но върховото й достижение е РАЗКЪСВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В НЬОЙ И КАРТИТЕ НА ЗЛАТАРСКИ !!! Васил Златарски и учениците му, които оглавяват научните учреждения в България  дават в ръцете (не лично, разбира се) на дипломатите на Великите сили и Гърция карти, според които Тракия и Македония не са български земи. С тях в Ньой формално се оправдава разкъсването на България и хвърлянето на стотици хиляди българи под робство. Картите излизат в чуждоезични трудове на Златарски и сътрудниците му. На български не посмяват да ги публикуват.

     Резултатът от Ньой е, че и днес повечето българи в България сме потомци на бежанци...

    Това е главното престъпление на историческата наука в България към българския народ - че докато той се бореше за национално обединение, тя работеше срещу него. С картите на Златарски и неговите сътрудници, дипломатите на Гърция и Великите сили аргументираха разкъсването на България пред българската делегация и с тези карти се изгавриха над българския народ. Васил Златарски години работи, за да им ги даде в ръцете.

http://www.imadrugpat.org/krovatova.pdf

"За да преподава своите лъжовни схващания, че Тракия и Македония не са български земи, схващания, които се оказаха катастрофални за съдбата на българския народ при определяне границите на неговата държава в Neulli (Ньой), Златарски е получил от държавата заплата около седем милиона лева."

"Материали от съдебното дело на д-р Ганчо Ценов"

"Масонът Васил Златарски: “заслуга” на мастития професор е, че докато българските войници с жертви и лишения защитаваха целостта на Отечеството през Първата световна война, в удобната си канцелария той изготви една карта на Второто българско царство, от която бяха изключени българските земи в Беломорска Тракия. Възползувайки се от това, около подписването на Ньойския договор гръцкият пълномощен министър Венизелос представи тази карта, за да оправдае териториалните претенции на Гърция към България."

Шегор Расате -„Произходът на българите – схващания, теории и доктрини


ЗЛАТАРСКАТА ШКОЛА Е НА ВЛАСТ И ДНЕС !!!

      Тази школа и днес държи научните учреждения у нас. Тези учреждения продължават да провеждат линията й - по същия начин вече цял век. И досега не са се отказали от нейните постулати (митовете за тюрко-славянския произход на българския народ, за късното ни появяване в нашата земя, за нискокултурните "пра" българи номади, нихилизма и омаловажаването на всичко българско и т.н.) Заради тази историческа наука, българския народ и до днес търси прародината си някъде из Азия и никой не може да му я намери. Учебник след учебник си противоречат.

За безкрайните гаври на които подложиха "пра" българите златарските шамани няма да стигнат томове. Кой знае дали има друга страна, където паметниците на героите да са по-грозни от живите хора. Навсякъде те са величествени и внушават гордост. Само ние като застанем срещу паметника на Крум Страшни, насреща ни гледа един натурален циганин, а от юбилейните марки на Българската държава - такива индивиди, каквито не бяхме видяли и във виетнамските общежития. Този път не са грозни комунистически паметници - това е школата на Златарски и при всички режими резултатите от нея са все такива.

      След повече от 100годишни експерименти и издевателства, българинът вече не знае какъв е, откъде е и закъде е. Княжеско, царско, комунистическо, демократическо - без значение - тази каста антибългарски шамани е същата. Има една страна, където шльоцерианството е на пиедестала на държавна политика - нашата. И днес историческите факултети у нас продължават да произвеждат шльоцерианци. И днес в осакатена България има улици с името на Ньойския българоубиец.

Павел Серафимов: „Благодарение на туранската теория за произхода ни, ние загубихме  Егейска Тракия и Македония – изконни Български земи. Днес замесници на Златарски подготвят ново бедствие за Родината като твърдят, че българите са дошли от Азия памирци. С такива безотговори и необосновани изказвания се отнема  наследственото ни право върху страната, в която живеем. За поредната национална катастрофа е достатъчно някой чужд изследовател да представи “доказателства”, че неговите деди са обитавали България преди “идването” на българите. Исторически факти и политика не винаги вървят ръка за ръка. Такива като П. Добрев и поддръжниците му поднасят всичко на тепсия.”


ОЦЕНКАТА НА СЪВРЕМЕННИКА

      Георги Стойков Раковски е един от най-големите изследователи на българската история и един от истинските й бащи ! Раковски е жив съвременник и наблюдател на разпространението на новата модерна версия за историята ни. Той посреща и нея и първите й български апостоли с убийствен примех.

     „Европейски някои си учени даром мъдруват, че тии българи (дошавши уж чак в 502 год. подир Христа в днешна България) били татаро-унгарскаго племени, но като дошли в България, найшли тамо седем народа славяни, смесили се с тях и се пославянчили до шуш за твърде малко време! Но тии учени не ни показват отде и кога са били дошли тии седем народа славянски в България и някаква си най-мъничка татаро-унгорска остатка в езика ни?! Нам е познат коренно татаро-турский език и със сичките старания, които сме положили няколко години да открийме такова нещо, за святата истина повестности, нищичко не сме найшли.  Чудни са европейските някои си учени, които тъй даром се впущат в работи, които не познават !”

БЪЛГАРСКА СТАРИНА, МЕСЕЦ ЧЕРВЕН (ЮЛИЕ) 1-И. БУКУРЕЩ, 1865 г.

„Колко смешни са историците и любословците, между коим и много славяни зовими, а в очи коим тая реч е била като трън татарщина, и от того заключавали и решили, че дошавший ... от Волжанските страни Кубрат с едно отделение бил татарин... А от мечтаний татарски язик никаква остатка не е останала, но слял се уж и се изгубил в мечтаний от тях славянский. Чудно приключение и хубава легенда.”

Георги Раковски. Съчинения Т.4 – С., 1988, 265 с.

Както старите гърци са ни хвърляли в скитская яма, тии днешни европейски учени ни съпричисляват с фински и черменски и не знам йоще какви племена и качват ни по уралските диви и пусти гори !”

Г. С. Раковски, Ключ българскаго язика, Съчинения, том IV, София, 1988, с.194

     И до ден днешен Раковски е омразен за официалната ни историческа школа - тя всячески се стреми да омаловажи трудовете му и изобщо отрича, че той е историк. А неговите исторически трудове са пропускани даже и в "събраните му съчинения" (т.е. буквално цензурирани). Бюрократи в учреждения отричат дейността на изследователя...


Чешките евреи - Братя Шкорпил

      Според едни - основатели на българската археология, според други - основатели наорганизираното криминално иманярство в България и австро-унгарски агенти.

    Паметникът на Аспарух във Варна - и всички познати ни рисунки, правени по негово подобие - е по "отломка от статуетка, която бил намерил Карел Шкорпил":

"През май 1935 г. на въпроса на в. "Варненска поща" бр. 5364 - дали каменният образ, намерен от г-н Шкорпил и използван за прототип за бюста на хан Аспарух е автентичен, г-н Карел Шкорпил, който по това време бил директор на Археологическия музей и чехословашки почетен консул във Варна, отговорил: 

      "Образът, според който е направен бюстът на цар Аспаруха върху Аспаруховия вал край Варна, е намерен на в. "Джанавар тепе" и е даден на г. Георгиев като образ на Аспаруха. От кого е той и кого точно изобразява, не можем да потвърдим с положителност."  На същия този връх в тази местност Джанавара, където ровел Шкорпил, има "манастирски комплекс" датиран в 4-6 век (всички антични християнски сгради у нас археолозите имат обичай да датират винаги в 4-6 в.). ОБРАЗЪТ НА АСПАРУХ - MADE IN ШКОРПИЛ.


Унгарският евреин Геза Фехер  
е нанесъл непоправими щети на българската историография

      Известни са две основни негови престъпления:
1. Унищова и фалшифицира надписите около Мадарския конник.
2. Унищожава каменна плоча с надпис, открита при разкопки , които той ръководи на така наречената Омуртакова могила до Исперих.


ИМА И ДРУГИ АБСУРДНИ ЩУРОТИИ

      Рьослер „доказва”, че българите сме самоеди (людоеди) от Сибир. Краковският проф. Коперницки обявява за български един череп, намерен в Букурещ (на някой си Никола Насиу). След различни проучвания на черепа екипът от антрополози на Вирхов стигнал до извода, че българите сме сродни с австралийските аборигени. Още по-интересни са заключенията на професор Obedenare - от формата на черепа заключил, че българите сме говорили едно наречие близко до това на самоедите и тунгузите.


Днешните  шльоцерианци:

Институт по история при БАН - тюрко-славяни, идват от Северното причерноморие, от Кавказ и от Фанагория

П. Добрев - иранец, идва от Памир и от Хиндукуш

"Само лъжи за древните българи" - идват от Балхара (Афганистан)

http://bgsviat.narod.ru/drevnobulgarskaistoria/zlatarska_6kola.htm

 

Автор: samvoin

Автор: bulgarinut57

 (http://samvoin.blog.bg/politika/2012/04/13/chujdiiat-proizhod-na-oficialnata-istoricheska-shkola-v-bylg.939168)


Платените лъжци с помпозни титли

„При цар Константин Брадати (Погонат) при своите братя траките дойдоха българите през река Дунав.”

Манасиева хроника

 

БЛАГОДАРЯ ТИ САРАДИВА !!!

БЛАГОДАРЯ ТИ БЪЛГАРКО !!!

VERITAS VOS LIBERABIT !

Saradiva   
Публикувано на: Вто Мар 30, 2010 5:37 am

http://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=16&t=262&start=20

      Men, направо ме подлуди с поста си! Засърбяха ме ръцете, сън не спах, да си начеша езика! Ама запретнах ръкави и започвам с едно от последните ти изречения:
„Не се наемам да коментирам труда на нашите учени, може би ще се осмелят да направят това специалисти или български учени работещи в чужбина.”
      Не, Мен, тая работа ще я свърша аз. Онези хора, дето се трудят за българската история зад граница нека не си хабят времето споменатите от теб малоумници и техните глупости. Времето на малцината истински учени, които работят за България, е безкрайно ценно !!!  
     Мен: „Скоро се сблъсках като читател с понятието „Кирило-Методиевски език" и веднага си спомних за отрочето „Църковнославянски език”!” 
„Сблъсках” е точната дума”
     Мен„В … статия на проф. Пламен С. Цветков д.и.н”.
Този д.и.н. смешньо бе изкочил преди време из различни сайтове с поръчкова статия срещу светилото проф.Ганчо Ценов ! Аз няма да му пускам кръвчицата. Това направи преди няколко месеца в темата „Топонимът - БЪЛГ(АРИН)(АРИЯ)” симпатягата Влад Помак. 

Ето:

„В сайта на Иван Стаменов - 

http://www.otizvora.com - има един критичен материал по повод писаниците на професор ли, доцент ли Пламен Цветков. Авторът на критиката много ясно показва триковете към които прибягва г-н Цветков, за да убеди читателя, че е против т.нар. „панславизъм” докато всъщност е точно прикрит поддръжник на тази и други българомразки тези. Та в тоя ход на доказателства за прикритите и най-разнообразни действия на българомразието изпъкват и множеството тези и теории за българите и Българиите пръснати из целия свят и/или произхождащи от всички кътчета на планетата и разпространили се с времето из целия свят. Всички тия - предимно фантасмагорични и пръстоизсмукани тези - целят най-вече да убедят наивния и обикновено неподготвен кой знае колко читател, че автохтоната теория за произхода на българина е някаква налудност, нещо сбъркано в светогледа му и трябва на всяка цена да бъде оборено. Та и с това писание - не можах да го изчета прилежно от край докрай, но за мен е пределно ясно, че е от тоя род драсканици. Извинявам се и на автора и на други участници на които им е мило и драго да сме повсеместно разпространени из целия свят, като хлебарките например, во просто трябва да заявя мнението си, че това е пълна глупотевица, при това далеч не безобидна и да приканя всички да влагат повече усърдие и здрав разум в оценката на подобни тези.”

ВладПомак

Я сега да го видим какво пише тоз Пл.С. Цвет.:  
„През 14 век от гръцки на кирилометодиевски е преведена хрониката на византиеца Константин Манаси.” 
I Няма такъв език „кирилометодиевски” ! 
1. През 2005 г стана известно, че професор Трендафил Кръстанов е разчел старобългарски текст от 10 в. – изборно евангелие, съхранено във Ватикана. Той е категоричен – така нареченият „църковно-славянски” език е говоримият, живият български език, на който са написани литургичните и всякакви други български текстове. Така че книгите, които са носели и съгласували с православната догма Константин и Методий, както и техните ученици са били на говорим български език. Няма как за един век говоримият или пък писменият език да се промени по някакъв начин, щото да говорим днес за старобългарски, та за църковнославянски, та и за кирилометодиевски. Пъъъълни глупости!
2. Писменият език е стройна система от правила за писане, граматика + лексика и т.н.
Как така двамата братя само за няколко години измислиха една такава система – азбука, лексика и правила, че днес да говорим за ТЕХЕН, кирилометодиевски език. Не ни стига лъжата, че са били боговдъхновени и са ни написали буквите и то по „византийска” поръчка, ами сега и езика ни – пак от тях…
3.  Дотук сякаш се търпят измишльотините, ама страшното е друго – че дин Пл.С.Цвет дигдисва кирилометодиевския език ПРЕЗ 14 ВЕК !?!?!?!?!?!?!  Изумлението е още по-голямо, щом се сетим, че от 12 век нататък езикът ни вече преминава на етап „среднобългарски”, а етапът на новобългарският започва именно през … 14 век!!! 
А този идиот ми бълнува някакъв кирилометодиевски вариант !!! Ужас!
II „…е преведена хрониката на византиеца Константин Манаси.” 
„Византийци” няма и никога не е имало. Названието е гранде-измишльотина, подобна на „славяните”. И двете по своему служат на фанариотската и руска пропаганда. Така че Константин Манаси може да бъде наречен „ромей” /ромеин/ или най-точно „ източен римлянин”, тъй като ИРИ съществува още по това време.
     Този мошеник дин Пл.С.Цвет защо не видя иистински важното в този писмен паметник, че хем да заприлича малко поне на учен, хем пък и на български такъв?

    Именно в Манасиевата хроника има златните за българите думи:  „При цар Константин Брадати (Погонат) при своите братя траките дойдоха българите през река Дунав.”

И какво стана с езика на тези траки?!

Ами с езика на българите?!... 
Пл.С.Цвет.: „Вярно е, че езикът, на който е написана „Историята на Джагфар, е тюркски, но и кирилометодиевският език не е по близо до езика на българите от езика на „Джагфар тарихи.” 
По голяма тъпня не съм чела никъде и от най-тъпия тюрколог!!!
Трудно навързах кое към кое се отнася, уравнение написах и … май му схванах мисълта на този дин /доктор на истор. науки?!/
Каква манипулаторска формулировка само!!! Започва с „Вярно е…” – демек неопровержимо и аксиомно! Оттук нататък каквото и да напише – вярно е. Ха!
Обучено манипулаторски втъкава и лъжите за тюрския произход на българите, за „претопяването” им от „славяните” и за липсата на връзка между езика на първите стбг богослужебни книги и говоримия български през 9 в. И всичко това – само в едно изречение !!!! Отлично обучен манипулатор!!!
Та бих му казала на този смешник преди да чете Джагфар, да прочете Ас. Чилингиров, Надежда Драгова, Трендафил Кръстанов, Борислав Борисов- Боцмана и др. Те ще му разкажат повече за езика ни, отколкото Джагфар.

Ако въобще Пл.Цвет. го е чел, де…
Да продължим с „цветето” дин Пламен:
„Само около половин век след като кан Омуртаг известява, че за българите славяните са също толкова непримирими врагове, колкото и гърците, славяните дават израз на не по-малко подчертано самосъзнание. 

Тъ-ъй. Сега

  • 1. Какъв е този „кан”, откъде я извадиха тази титла?!?! Вече и малките деца са наясно, че Омуртаг се е самонарекъл „Канас ювиги”, каквото и да значи това. Ама е хитричък ей – с това „кан” хем на Бешевлиевците угажда, хем и на по-новичките „профита”
  • Сега дойде ред да подскажа каква май излезе работата за „словените”, дето ги срещаме на лист и под лист в различните писмени паметници.
  • Само акцентирам:
    „словени” всъщност е название за първохристияните на Балканите. Името им произлиза от „Слово”, същото онова, което е в Началото, според първите редове на старозаветната Библия. Зараждането на словянството е в Илирик, където отива апостол Павел и където е първата християнска църква на Балканите… Продължители на словените са богомилите, павликяните, но и не само те… Налагането на православната догма сред словените става и с активното участие на Константин и Методий … Най-важното е – „словени” е индикация за християни! За първохристияни! Които след Никейския събор вече са заклеймени като еретици. Еретици, а не езичници!.. Толкова засега, останалото в темата. Скоро.

 

  • 2. „за българите славяните са също толкова непримирими врагове, колкото и гърците”
    Убедена съм, че никъде в Манасиевата хроника не е изписана думата „гърци” !!!
  • Изписаната дума е „ромеи”
    Убедена съм, че в паметника не е изписана и думата „славяни”!
  • А е изписана „словени” /”е” е изписана с ятовата гласна/
    Като се вземе предвид онова, което споделих с вас по-горе за славените, това изречение изглежда напълно разбираемо - за българите има две опасности: нападение и завладяване от ромеите и разпространение на ересите, произлезли на базата на първохристиянството. Ромеи и словени срещу държавната и църковна стабилност на България.

 

  • 3. „… славяните дават израз на не по-малко подчертано самосъзнание.”
    В тази част на изречението дин Пл.С.Цвет. аха-аха да обяви „славяните” за първия национално самоосъзнат народ. В останалата Европа това ще се случи едва през 17-18 в. Имаме нов победител!
    И в крайна сметка не става ясно какво собствено е искал да каже дин Цвет с това цялото изречение?!?!  
    Пл.С.Цвет.:  „Произведенията които са достигнали до нас от Кирил и Методий и техните ученици са направо просмукани от славянската идея.”
    Бре-е-е-ей, брех! Смучки по страниците им сигурно са насмучкани!  И то „направо” !!!  Само дето дотук не стана ясно каква е тая славянска идея?!

На вас стана ли ви ясно?! 
Пл.С.Цвет.: „Например в „Проглас към Евангелието”, което е написано по всяка вероятност от самия Св.Константин-Кирил Философ или от негов непосредствен ученик, може да се прочетат следните редове: „Слушайте, цял славянски народе, слушайте словото, защото от Бога дойде …” Както се вижда, тук намираме славянска разновидност на старозаветната идея за евреите като богоизбран народ.” 

    Този път съвсем я огелпи тоя!  
Значи дотук имахме някаква неизвестна все още „славянска идея”, която после, след вдъхновения цитат, стана славянска разновидност на еврейска идея за богоизбран народ. Какви евреи и какво място имат тук?!  А иначе разновидността, т.е. славянската идея пак не ни я съобщиха!  
      Стъкмистиката издъхна! Някой да прибере трупа…  
Аз съм убедена, че всички, ровили се из историята много добре знаят, че в текстове като този ясно личи проповядването и налагането на православната догма сред първохристияните, почитатели на Словото, Богът в Словото и изобщо Стария завет. Едни от най-силните аргументи е именно „Проглас към евангелието”. Обаче всички, или почти всички мълчат ли мълчат, съгласно поръчката!  
Пл.С.Цвет.: „До 18 век официален и църковен език на Влахия и Молдова е българската редакция на кирилометодиевския език, като дори писмеността на румънски език е кирилицата, която е заменена с латиница едва през втората половина на 19 век.”
     Ето ярка илюстрация за „научна” манипулация – нещо абсолютно невярно се закача за доказан и неопровержим факт. Така и принадената лъжа става неопровержима истина и се приема безапелационно!
Какъв е тюрлю-гювечът тук:
     Истината е:

До 18 век във Влахия и в Молдова официален книжовен език е старобългарският. Българската книжовна традиция играе основна роля при съставянето на влашките и на молдовските писмени извори.
     Манипулативната лъжа е:

„българската редакция на кирилометодиевския език”
1. Няма българска редакция на българския книжовен език. Може да има руска, чешка, сръбска, но българска няма. Самото формулиране на подобна глупост е нелепо. Все едно френска редакция на френски език…
2. Кирилометодиев език няма!
Явна некомпетентност: „… като дори писмеността на румънски език е кирилицата” 
Пл.С.Цвет. демонстрира много груба грешка. Той явно не прави разлика между азбука и писменост! Все едно ни казва: Кирилицата е писмеността на румънски език. /?!?!/
      За подобно изречение в нормалните държави ще напъдят „учения” за всички времена! 

Автор: samvoin

Автор: bulgarinut57

(http://samvoin.blog.bg/politika/2012/04/13/platenite-lyjci-s-ponpozni-titli.939166)



 

/плевен онлайн портал

допьлнение от д-р инж. Никола Тодоров, доцент

 

Евреинът доц. Пламен С. Цветков говори, напр. за „санстефанската измама"...

Евреинът проф. Явор Кавада говори, напр. за грешки в българската история...

Как проф. Божидар Димитров чете "Библията...

НАКРАТКО ЗА СЛАВЯНИТЕ и измамата "славянство..."

 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. olivie - ???
21.04.2013 16:01
Време е да не поставяме евреите под един знаменател, както се иска на една прослойка от тях. Време е да разберем, че юдаизмът е религия, но не може да бъде нация.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: olivie
Категория: Хоби
Прочетен: 839518
Постинги: 383
Коментари: 615
Гласове: 1665
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031