Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2013 16:31 - Кой друг народ е оцелял през вековете, освен еврейският? 16:42 Отговорът е само един - БЪЛГАРСКИЯ, но въпросът трябва да се обърне. Това, че пишете вече ромите
Автор: olivie Категория: Хоби   
Прочетен: 5534 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 21.04.2013 16:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 18.04 22:56 - Кои създадоха днешна Турция и ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ ?! (Част 1) Автор: fascindoo Категория: Политика   image 
Прочетен: 108 Коментари: 1 Гласове:  5  
 

Кои създадоха днешна Турция?

Ще започна с това съобщение на ИА "КРОСС", преди да премина по-нататък:

"Милиет" със скандална карта на Велика Турция!

image16 Април 2013 | 08:45 - Copyright © CROSS Agency Ltd.

image

 

Анкара, Турция /КРОСС/ В броя си от 23 март т.г. турският вестник "Милиет" публикува карта на "Нова Турция".

В нея, освен настоящата територия на страната е включен Кипър, северните райони на Сирия, северните части на Ирак и Гърция, половин България, както и отделни части от Азербайджан и Грузия.

В статията, илюстрираща картата се говори за създаването на нова "мощна държава", която да обхваща значителна част от територията на някогашната Османска империя.

ИА "КРОСС" се извинява на своите читатели за лошото качество на изображението. 

 

Кои създадоха днешна Турция и кои фалшифицирараха, фалшифицирарат и до днес историята на над 1500-летна България? За да публикуват днес турците официално вече "Нова Турция", "Млада Турция", "Велика Турция", свързвайки всичко това с някогашната Османска империя!   За да се разхожда и днес външният им министър Давитооглу, главно из Балканите и Европа, и да проповядва "Велика Турция" (вж. по-долу Пан-туранска супердържава). Но:

Кои създадоха днешна Турция?

Кои фалшифицирараха, фалшифицирарат и до днес историята на над 1500-летна България?

Отговорът е еднозначен - масоните и илюминатите през последните 200 години!   И техните формирования, ръководени, предимно от евреи!    За да обслужват появилите се широки геополитически интереси, още в зората на нефта през 40/60-те години на 19 век. СЪЗДАВАНЕТО НА ТУРСКАТА НАЦИЯ

През разцвета на Османската империя - 16-17 век - и до началото на 19 век, името "турчин" било изключително обидно, както никога дотогава през старото ромейско (византийско) време.

Името "турци" навлиза векове, след като е създадена Османската държава. През 16 в. то е обидна дума, с която западноевропейците наричат жителите й. По-късно става популярно. Отначало никой не смята, че "турци" означава някаква определена народност.

За балканските народи нещата са по-ясни - те са потомци на старото местно балканско население. Но и "турците" принадлежат към същата общност - в Анатолия (в Мала Азия).

 

Нацията е създадена (по-точно, формулирана) от Младотурската партия на Кемал Ататюрк през 20 век.

image Ататюрк - "Бащата на турците"

 

Всъщност "турски етнос" няма. Понятието "турци" става събирателно за различните народности, които живеят на територията на бившата Османска империя. То не е по-различно от понятието "американци" или "съветски хора".

ТУРЦИТЕ НЕ СА ТЮРКИ

Основната част от жителите на Турция са от бялата раса - над 70%.

"Групата TURANID има много силно представителство сред унгарците - 25%, по-голямо дори от това на турците - 20%."

Carleton S. Coon, The Races of Europe, 1939 - цитиран от инж. Емил Живков (Зиези): РАСОВ ПРИЗНАК

До монголци ли живеем?

- Ако съществуваха "тюрки"
и
- ако те живееха в Турция

тогава югоизточните ни съседи трябваше да са именно от една раса с монголците, китайците, виетнамците, корейците... Това е логичният резултат от научните спекулации.

Прочутият "турски тип" - който е едно малцинство - всъщност съвпада с ... арабския тип. В Османската империя живеят и немалко араби.

Не трябва да бъркаме жителите на Турция с нашите турци, от които по-голямата част са турчеещи се български цигани.

ПРОИЗХОД

Странно е, че за произхода на турците официалната историография дава поразително оскъдни сведения.

"Османци" не е народ, нито етнос. Това е една династия - една фамилия. Интересно е, че името Отоман означава европейската дума "атаман" - предводител (казашкото отаман в украински и оттам - атаман в руски и български).

Същото е със Селджуките, на които официалната история се осланя, за да даде пример за азиатско нашествие в Мала Азия. И те са един владетелски род, а не народ ( сравни тук).

МИТЪТ ЗА "ТЮРКИТЕ"

Другата особеност е, че и етническа група "тюрки" не съществува. "Тюрки" не е етнос, а езикова категория - народи, които говорят на сходни езици, но са съвсем различни по произход и кръв. Факт е, че едни от тях са от бялата раса (например волжките българи - татаросани и тюркосани с указ на Ленин през 1920 г.), а други са монголоиди.

Да не забравяме, че когато "науката каже" нещо - това обикновено е теория - друга дума за предположение - наложена за момента - нещо което по правило винаги се пропуска да се уточни, но самите учени си го подразбират. Всяка наложена теория (предположение) се рецитира като мантра и като абсолютен факт. Многобройни са примерите, когато "науката казва" различни и противоречащи си неща през различно време.

"Тюрките" са спекулация подобна на "славяните"

И за тях в генетичните изследвания е изобретена група "туранид". Тук официалната наука влиза в абсурдно противоречие. Група туранид не би трябвало изобщо да съществува. Очевидно тя е създадена по политически причини, както и славянската. И в двата случая това са изкуствени класификации - по езиков признак, а не по етнически.
Все едно да се търси родство между румънци и португалци, понеже говорят романски езици - и да се изобрети генетична група "романид". (Бел. Н.Т. - ИЛИ... румънци и роми.)

Създател на пан-туранизма е Армин Вамбери с рождено име Херман Бамбергер - той произхожда "от бедно еврейско семейство" в Унгария. Действа на английска служба.

 

Още => Малко известна и малко призната е ролята на чуждестранни не-турски сили в манипулирането на турците, за да обслужват по-широки геополитически интереси.

 

Наистина е ирония, че идеята за Пантюркска империя никога не e произхождала от османските турци, а от човек с еврейски произход. Името му беше Херман Вамбери, унгарски професор, който е съветник на султана между 1857-1863 г. Вамбери е на служба при лорд Палмерсън в Британското външно министерство - и продължава да е английски агент по време на мандата си в двора на султана, когато за пръв път предлага на своите домакини в Истанбул фикцията за Пан-туранска супердържава.

 

image Херман Бамбергер в дервишко облекло


Да, в миналото в Азия е имало племенни обединения, които са се наричали "гьок-тюрк" и др. и са били монголоиди. Има и огромен Тюркски хаганат в Азия (не и в Мала Азия) през 6-7 в. Но ясна пряка връзка между тях и днешните народи обявени за "тюркски" никой не е посочил. Не е много ясно и дали жителите на хаганата са наричали себе си "тюрк" или и това е по-късно въведение.

 

Тогава какъв е произходът на огромната част от населението на Турция? Чии потомци са турците?

 

Щом няма ясни данни населението на Анатолия да се е променило коренно - оказва се, че то е местно население, смесено с малобройни азиатски пришълци.

Тезата за тюркския квас сред по-многобройно друго население много повече приляга за Турция, отколкото за Аспарухова България.

КЪДЕ ИЗЧЕЗВАТ ВИЗАНТИЙЦИТЕ И ОТКЪДЕ СЕ ВЗИМАТ ТУРЦИТЕ

Простият отговор би трябвало да е: никъде и отникъде.

Османската държава наследява Ромейската империя - с нейните държавни традиции, имперски претенции и нейното население.

Има ли ясни данни народите на Византия да са изчезнали през Средновековието?

Всъщност не.


Кое е старото местно население:

ЖИТЕЛИТЕ НА АНАТОЛИЯ В ДРЕВНОСТТА

Те са народите, които населяват Анатолия от античността - отпреди нахлуването на гърците - и са родствени и близки с жителите на Балканите. Тези народи, които по-рано се управляват от Ромейската империя и имат за държавна религия православието, а по-късно - от Османската династия и имат за държавна религия исляма.

В Западна и Централна Анатолия това са народите, които в миналото са наричани хети,пеласгифригийцилидийци (меонци - пеонци). Всички те са траки - т.е. родственици на българи, на румънци, на сърби, на хървати, на албанци... В Източна Анатолия са други народи.

От същото население през 20 в. Младотурската партия създава "турски народ". От 1920 г. до днес в Мала Азия е на власт Младотурския режим - подобен на македонисткия режим - който поддържа тази идеология. Турция е държава на една политическа партия - Младотурската. Правителството в Турция не признава самоопределението на малцинствата и ги определя като турци.


 

Мала Азия - Анатолия - Уикипедия

 

Мала Азия е населявана или завладявана от колхи, хати, лувийци, хети, фриги, кимерийци, лидийци, перси, келти, гърци, пеласги, арменци, римляни, готи, кюрди, византийци, селджуки и османци.

До края на Османската империя в началото на 20 век, Мала Азия остава мултиетническа.

 

image  Anatolia composite - NASA


Османлиите са смес от множество народи сред които българи, караманци, лази, гърци, арменци, араби и други. На изток са били арменци. А зад тях до Каспия алванци, на юг от тях - кюрди, още по нататък - сирийци.


Христо Красин:

"Пантюркизъм" започват да налагат още селджушките турци при смесването им със заварените из Анадола карамани, лази, анадолски прабългари и други народи. Във времената до Осман І (13-14 в.) все още турска народност е нямало, но селджуците, дошли от Средна Азия, започват да насаждат мисленето, че всички от Анадола до Босфора са турци и държавата следва да се нарича Турция. Това е най-старата история, тоест, коренът на пантюркизма, който през следващите векове се налага по всички територии, които султанска Турция успява да завладее. И до днес в тази си част пантюркизмът не се е променил - всеки мюсюлманин е турчин!

Турската народност се формира около 17 век. От хрониките на Мехмед Нешри (средновековен турски автор) и от Шахнаме (сега) на караманите е известно, че турската общност от онези векове е сбор от карамани, лази, прабългари и селджудски турци.


Произход на турците - Уикипедия

По оценки през 11 век населението на анатолийските провинции на Византия (в общи линии припокриващи се с територията на днешна Турция) възлиза на около 12 милиона.
Пак по разчети през 12 и 13 век в Анатолия се заселват приблизително 1 милион огузи.

Проучвания стигат в последно време до заключението, че съвременните турци не са основно с произход от Централна Азия, а предимно турцизирано местно население и потомци на преселници от Балканите и Близкия Изток.

Най-сериозните изследователи по темата Арнолд Тойнби и Стивън Рънсиман виждат корените на турците в отритнатата от Палеолозите и приела исляма като външна маскировка стара военно-поземлена византийска аристоркрация от Мала Азия.

Името "турци" се появява в българската книжнина чак през втората половина на 18 век. До тогава са използвани думите "агаряни" и "измаилтяни" - алегорично чада на библейската Агар, робиня на Авраам, и техния син Исмаил.

Население на Турция - етнически състав - Уикипедия

Единственото зарегистрирано, и при това изкуствено, заселване на огузки племена в Мала Азия (на които пантюркизма претендира да са наследници днешните турци), било предприето по време на султан Ахмед II (17 век).
Ататюрк наследява в Анатолия един "врящ котел от народности". По официални статистики на територията на Турция живеят приблизително 25 основни етнически групи.

Произход

Данните на генетиката показват, че по-голямата част от това население /някъде около 60-70%/ не е от т.нар. тюркски произход. Антропологическите замервания също показват, че на 60% демографски „днешните турци” принадлежат към средиземноморския тип население, което не спада към т.нар. тюркски народи.
Етнографските изследвания също показват, че „съвременните турци” са нееднородна смес от най-различни по произход и история етнически групи.


КАК СЕМЕЙСТВАТА СЕЛДЖУК И ОСМАН УСПЯВАТ ДА ПРЕВЗЕМАТ ВИЗАНТИЯ

Причините за големите обществени промени обикновено са социални. Ромейската империя започва да заема феодалните порядки на Западна Европа и в края си е една феодализирана държава. Тя е почти единственото изключение в Източна Европа (другата става Русия, която също се заразява от западния феодализъм). Бремето върху населението става все по-тежко. Селджуките и Османците предлагат алтернатива - по-приемлив социален ред. В това е и причината за големите им победи.

РЕЛИГИЯТА

Особеното при Ромейската и Османската империя е осланянето на държавата върху една държавна религия, която обединява разнородното население. Тя обаче е твърде формална, външна и показна - или става такава с времето. Това до голяма степен обяснява смяната на религията на анатолийските жители.

Ето как започва това:

Д-р Асен Чилингиров: "Разделението на църквата е утвърдено (от православната партия) на Втория църковен събор през 381 година – седем века преди окончателното й разделение. През следващите десетилетия от православната църква са отлъчени и повечето от църквите в Мала Азия, обвинени за привърженици на монофизитската ерес, а много от техните членове в течение на VІІ век приемат исляма."

И за да е съвсем ясно:

"След продължителни гонения над обявените за "еретически" църкви в Мала Азия, голяма част от тях преминават в исляма. Други - като арменците - и до днес се считат от православието за еретици." - "Готи и гети", стр. 78

(Какво представляват гоненията на православната партия.)

ИЗКУСТВЕНОТО СЪЗДАВАНЕ НА ТУРСКИЯ ЕЗИК

Днешният книжовен турски език е създаден при управлението на Ататюрк през 20 в. Той въвежда нови думи от тюркските езици - и тюркски говор.

"Османският език - официалнен в империята - е с лексика от около 70% арабски и персийски заемки. Към 19 век той започнал силно да се отличава от разговорните диалекти. Тогава се оформя новоосмански език - по-близко до разговорната реч и с много заемки от западноевропейските езици.
Ататюрк учредява Турската езикова фондация, която имала за задача да замени арабските и персийски заемки с нови турски еквиваленти."...

Днес казваме, че езиците на някои от бившите съветски републики приличат на турския, а всъщност е обратното - той прилича на тях. Партията на Ататюрк използва именно тези езици за основа на книжовния "турски език"....

Днес някои турски историци се връщат към корените си. Те казват, че турците са наследници на троянците и това съвсем не е далеч от истината. Eдно от прозвищата на пеласгите в античността е "турчи", "турки", което означава просто "троянци".

Палестина 
(Бале Стан)


Филистимляни

             "Филистимяне, прочутъ народъ, който населявалъ южно-то приморие на Ханаанска-та земя, която отъ име-то имъ ся нарекла Филистия, или Филистимска земя, Псал. 60;8, 108;9, или Палестина. Те първоначално ся преселили отъ Египетъ въ Кафторъ, който некои разбиратъ да е Критъ, а други - Кападокия, Бит. 10;14, и оттамъ преминали въ Палестина подъ име-то Кафторими, отдето истикали Авейци-те, които живеели в села около Газа, Втор. 2;23. Страна-та, която Филистимци-те населявали, лежала между издигнати-те местности на Иудея и Средиземно море, и била въобще равна и плодовита. 
                Филистимяне-те беха силенъ народъ въ Палестина, даже на Авраамово време, преди Р.Х. 1900 год., когато те имаха свои царе и значителни градища, Бит. 20;2 , 21;32. Исх. 13;17. Те не са причислени при народи-те, осъдени на истребление съ семе-то Ханааново. Иисусъ Навинъ безъ двоумение, по заповедъ Господня (1) , ги нападна, понеже те владееха некои окръжия обещани (2) на Израиляни-те. Но тези завоевани места, видя ся, да са били зле пазени, защото въ време-то на Съдии-те и на Саула, и въ начало-то на Давидово-то царуване, Филистимяне-те ся управляваха отъ свои царе и господари. Държава-та имъ била разделена на петъ малки княжества (3) , Газа, Аскалон, Азотъ, Гетъ, и Аккаронъ (4), всякое от които е имало на чело свой "войвода"; те притеснявали (5) Израиля презъ управление-то на първосвященника Илия, на Самуила, и Саула, около сто и двадесетъ години. Отъ време на време Самегаръ, Самсонъ, Самуилъ, и Саулъ имъ ся въспротивяваха и удържаваха надъ техъ неколко победи, но не разсипаха сила-та имъ, Съд. 3;14. 1 Цар. гл. 4, 7, 14, 31. Те закрепиха независимост-та си до време-то на Давида, който ги покори, 2 Цар.5;17 гл.8; отъ туй време те останаха подданни на Иудини-те царе, до царуване-то на Иорама, Иосафатовъ-тъ синъ, когато те ся побуниха, 2 Лет. 21;16. Иорамъ воюва срещу техъ, и вероятно ги усмири, понеже те пакъ въстанаха противъ Озия, който ги държа подъ яремъ презъ цело-то си царствие, 2 Лет. 26;7. Презъ злополучно-то Ахазово господарувание, Филистимяне-те страшно опустошиха Иуда; но синъ-тъ и приемникъ-тъ му Езекия ги покори, 2 Лет. 28;18. 4 Цар. 18;8. Обаче те въдвориха свобода-та си, подъ по-напокашни-те Иудини царе; и отъ заплашвания-та отправени срещо техъ отъ пророци-те Исая, Амоса, Софония, Иеремия, и Иезекиля, виждами че са навлекли големи беди на Израиля, за които Богъ (6) имъ ся заканва да ги накаже съ тежки злополучив, Иер. гл. 47. Иез. 25;15. Амос. 1;6-8. Авд. ст. 19. Зах. 9;5. Виж. и Неем. 13;23. Те беха отъ части покорени отъ Ассирииския царъ Есараддона, и по-после отъ Псамметиха, Египетский-тъ царъ; и много е вероятно да са били подчинени отъ Навуходоносора (7), както и други-те народи въ Сирия, Финикия и Палестина, презъ обсадата на Тиръ. Те напоконъ подпаднаха подъ властъ-та на Персийци-те, на Александра Великий, който съсипа Газа, едничкий-тъ Филистимский градъ който дръзна да му ся опре (8). Филистимци-те, види ся, са ся слели съ други народности подъ Маккавеи-те и не ся споменуватъ вече като отделенъ народъ. Въ Св. История те ся представятъ като ратолюбивъ народъ, запознатъ съ разни художества, Съд.15;5. 1Цар. 13;20; поклонници на Ваала и Астарта, подъ имената Ваалъзевувъ и Дагонъ. Те вижда ся да са били потомци Симови, съ язикъ твърде ближенъ до Еврейския, Неем. 13;24. Земя-та имъ, еднъжъ богата и изобилна съ градове и паланки, днесъ е пустота, Соф. 2;4-7."

Речникъ на Свято-то Писание. 
Цариградъ 
1884

------------
>Бележки на автора на тази електронна публикация: 
1. По заповед на Йехова - богът на юдеите. 
2. Обещани от Йехова. 
3. Административно деление на пет части - Запад, Изток, Север, Юг и Център, характерно и за древните българи. 
4. И петте названия са близки до "тракииската" - пеласгииска лексика. 
5. Интересно, кой кого е притеснявал, след като филистимляните са живеели в Палестина преди идването на моисеевото племе там. 
6. Йехова. 
7. Случайно ли в "Именника на българските владетели" се говори, че те всъщност са асирийски владетели, и че след тях е царувал Навуходоносор? 
8. Под чия власт е бил град Газа по това време, сиреч с кого е воювал Александър Велики?

------------


Пеласги

              Пеласгите са "пределинското" индоевропейско население на Балканския полуостров. Доказано е, че те са населявали и Близкия Изток, Мала Азия и Апенините. Тяхната древна история е скрита под праха на забравата и лъжите на древните гръцки "историци". И в това няма нищо чудно - прагърците са пришълци-агресори на Балканите, и винаги са се стремяли да скрият на кого дължат писмеността си, духовността си, културата си, държавността си... 


           "Лингвистичните изследвания(1) доказват, че „пелесет" или филистимляните от Библията са всъщност пеласги от Крит, които вероятно по време на похода на „морските народи" през XII в. пр. н. е. се заселили на Палестинска земя, давайки й своето име. Археологическите разкопки на Ж. Берар в Палестина доказват също тезата за пеласгийския критски произход на филистимляните. Керамиката, която е намерена във филистимските градове в Ханаан, е предимно микенска. Освен това, откритите сред руините кани за пиво, снабдени с човки и филтър за задържане на ечемичените люспи в прясната бира(2), доказват, че филистимляните също като микенците и гърците имали голяма слабост към това древно питие. 
            Разкопките на селища близо до Газа(3) в Палестина откриват микенска керамика от ХII-ХI в. пр. н.е., която напомня керамиката от късноминойския период III С/в. Филистимски теракотови статуетки на стоящо и седящо женско божество наподобяват микенски култови и вотивни предмети. Скалните гробници по крайбрежието на Палестина, датирани от XII в. пр. н.е., приличат на микенските. Фибулите са от същия тип като кипърските и други егейски острови. Корабите, на „пелешет" от релефите на Мединет Хабу са различни по конструкция от египетските. Тези данни свидетелствуват за присъствието на егейски народ в южното крайбрежие на Палестина през ХII-ХI в. пр.н.е. „Всичко това - пише А И. Немировский, - дава основание да се съгласим с хипотезата за присъствие на пеласги по крайбрежието на Палестина и да се използува археологическия материал за „Филистимския оазис" за изучаването на Пеласгийската проблема в цялост". 
            Филистимляните са притежавали знания и умения да добиват и обработват метали. Сред развалините на Бет-Шан в Палестина са намерени много бронзови кинжали, топори и статуетки, отнасящи се към средата на II хил. пр. н.е. Предполага се, че бронзът е получил широко разпространение в Палестина вече в края на III хил. пр. н.е. Желязото влиза в употреба около ХII-ХI в. пр. н.е. и се смята, че филистимляните са имали монопола върху добиването му, пазейки 
ревниво тайната. На това вероятно те дължели превъзходството си над евреите(4). В Библията (Първа книга на царете, 13:19) се казва: „В цялата Израелска земя нямаше ковачи, понеже филистимляните се бояха да не би евреите да правят мечове или копия". Филистимляните,сами добивали желязото, а не го получавали от другаде, защото в Тел-Джем са открити находки от пещи за топене на желязна руда и леене на желязо."

"Пеласгите"  Божидар Динков, "Любомъдрие", София 1999

-----------
>Бележки на автора на тази електронна публикация: 
1. Божидар Динков привежда не само лингвистични свидетелства в подкрепа на тази теза. 
2. Бирата е пеласгийско питие. Прагърците заемат бирата от пеласгите (както междупрочем и други битови навици, и голям брой културни и социални придобивки на пеласгите). 
3. Името Газа има пеласгииски произход и означава "крепост". 
4. Авторът използва общоприетото но необективно клише "евреи", за да обозначи юдеите яхвеисти. Всъщност терминът "евро" е пеласгийски. Известни са пеласгийският топоним Европа и хидронима Евро - река Марица.  Днес юдеите яхвеисти наричат азбуката и езика си "иврит", тъй като пазят спомен за това, от кого са заели писмеността си. Всъщност терминът "евреин" се ползва единствено от българоезичното население на Планетата, което е твърде показателен факт за спомена на българите относно преселението на живеещите по долината на Марица техни сънародници в Близкия Изток. Другите народи ползват предимно терминът "jew" , което е етимологически по-близо до "Яхве", "Йехова" - сиреч, изповядващи яхвеизъм/юдаизъм.

--------


Нека заедно се опитаме да отговорим на следните въпроси:

1. Случайна ли е етимологичната връзка между корена на следните имена, етноними и топоними - Балестан, Палестина, Балкан, Баал (богът на филистимляните), Болг (пра-отецът на Болгарите), Болг (народ, преселил се в Ирландия от Тракия), Българи, Пеласги ?

2. Случайно ли старата Българска столица се нарича Плиска (сравни с "пеласги") ?

3. Защо "българският колан" в средновековието е характерен с висящите по него "паласки" - кожени торбички?

4. Случайна ли е близостта на "пеласгииския" език повече до "старобългарския" отколкото до "старогръцкия" ?

5. Защо се премълчава фактът, че едно от прозвищата на пеласгите в античността е "турчи", "турки", което означава просто "троянци" - прозвище, свързано с прословутата Троянска война? Не е ли този факт доказателство, че терминът "траки" (както и неговият производен - "турки") , е неприложим за историографията, защото не е етноним, а прозвище. Не е ли това доказателство, че турците в античността не са монголци, а пеласги, и че не "прабългарите са турки", а "турките са пеласги", сиреч българи. В тая връзка, имат ли обективно право на съществуване клоновете в историческата наука - "Тракология" и "Туркология" ?

6. Случайно ли е, че множество средновековни автори пишат за участието на българите в троянската война , след като населението на Троя е пеласгийско?

7. Случаен ли е фактът, че български професор - проф. Владимир Георгиев, успя да докаже, че пеласгите са индоевропейски народ? 

8. Защо ние българите не знаем, че пеласгите са построили Акропола в Атина, циклопските строежи в Микена, Тиринт, Кносос, Малия, Фестос... - почти всички антични архитектурни паметници, с които днес се хвали Гърция ?

9. Защо етнонима "българин"("вулгарес") в древна Гърция (а от там и в древен Рим) означава "простолюдие", "народ". Не е ли това сигурен знак за равенство между завладяните и поробени от прагърците пеласги и българите ?

10. Защо не се прави връзка между "траките" гети и историята на хетите, която изобилства с преселения на този древен народ от Балканите в Мала Азия и обратно? Случайно ли гетите са населявали Мизия - земята на "прабългарите"? Случайно ли в Кратко житие на Св. Климент Охридски се твърди, че българите са мизи, преселени от Мала Азия? Случайно ли едно от филистимските княжества се е наричало Гет? Случайно ли името Гето е силно разпространено сред българите?

11. Защо в науката е забранена теорията, че българите са "трако-илирииски", сиреч пеласгийски народ, която теория единствена се крепи на обективни факти ? Защо са игнорирани трудовете на българския историк д-р Ганчо Ценов, който перфектно доказва тази теория? Защо се крият фактите, доказващи тотално присъствие на българи в Близкия Изток, Мала Азия, Балканите и Апенините още в античността и дори в праисторията - територии изконно пеласгииски?

12. Случайно ли автори на "монголската" теория за произхода на "прабългарите" са предимно австроунгарци с юдейо-яхвеистко вероизповедание?

13. Случайно ли в българските народни песни се пее за Колчу Юнак, който е научил Българите на корабоплавне (днешното юдейо-христианство е трансформирало този исторически образ в Св. Никола), а за пеласгите се знае, че са един от великите "морски народи"?

14. Защо множество кинопродукции с библейска тематика използват българска народна музика?

15. Защо никой не ни е учил в училеще, че старото име на земите по поречието на река Струма /земите от гр. София до Егейско море/ е било Палестина - прародината на пеласгите?

"Не е ли този премълчаван факт доказателство, че терминът "траки" (както и неговият производен - "турки") , е неприложим за историографията, защото не е етноним, а прозвище. Не е ли това доказателство, че турците в античността не са монголци, а пеласги, и че не "прабългарите са турки", а "турките са пеласги", сиреч българи. Имат ли обективно право на съществуване клоновете в историческата наука - "Тракология" и "Туркология"?" -Е. Живков


НАРОДНОСТТА НА АТАТЮРК

Самият "Баща на турците" не е етнически турчин - понеже такъв етнос просто няма. В неговия произход се преплитат две линии: според едни той е български помак; според други е дьонме* (евреин мюсюлманин). И за двете версии има данни.

*Дьонме:

на запад "криптоюдеите" (прикритите юдеи) се наричат марани - евреи приели външно християнството, но запазили юдаизма (в Kуба такъв е Фидел Кастро);

на изток те се наричат дьонмета - външно приели исляма и тайно изповядващи юдаизма. 

"Дьонме" е юдео-мюсюлманска секта, на която се приписва решаваща роля в основаването на Младотурската партия, в нейния преврат и в създаването на турската нация.

 

image Сн. eltimir.blog.bg/ - Над тази снимка в еврейски вестник пише: Мустафа Кемал: "АЗ СЪМ ЕВРЕИН"

 

следва

...

НАРОДНОСТТА НА младотурците ... Част2

 

 

/за плевен онлайн портал:

д-р инж. Никола Тодоров, доцент




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. olivie - Кой друг народ е оцелял през вековете, освен еврейският?
21.04.2013 16:42
Отговорът е само един - БЪЛГАРСКИЯ, но въпросът трябва да се обърне. Това, че пишете вече ромите българи не променя нещата, след като може от отпечатък на палеца да се "снеме" геном за 15 минути със съвременна техника.
цитирай
2. blogerka - Външно
21.04.2013 17:17
министерство, трябва да излезе с протестна нота за картата. Като си мълчим и траем може и това да стане.
цитирай
3. olivie - Дали?
21.04.2013 19:18
Дано Севрюкова с психотронното си зрение е видяла само тази "карта", а не наистина "откъсване" както е казвала. А някой да публикува върнатия туристически рекламен боклук, където имало и част, предадена на Гърция?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: olivie
Категория: Хоби
Прочетен: 839491
Постинги: 383
Коментари: 615
Гласове: 1665
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031