Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2013 08:16 - За тонът ла от чичко Гугъл:
Автор: olivie Категория: Хоби   
Прочетен: 6929 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
КОГА И ЗАЩО ПРОМЕНИХА ОСНОВНАТА ЧЕСТОТА В МУЗИКАТА ОТ 432 Hz НА 440 Hz   image   Министъра на пропагандата в нацистка Германия, Йозеф Гьобелс през 1939 г. издал генерален указ, с който наредил на всички да настроят тонът Ла 440 Hz, вместо на 432 Hz както е бил до тогава. Тонът Ла е музикалният тон, който представлява отправната точка за настройването на музикалните инструменти от музикантите. Има един прост уред наречен камертон, който взима тонът Ла винаги по един и същ начин. Именно малката промяната в състава на метала, от който е произведен камертона дава честотата на произведения звук да бъде строго определена на 440 Hz, преди това същите тези камертони са взимали звукът ла, но с 8 Hz по –малко. Височината на тона ла е същата, както и по рано . 440 Hz се използва от 1939 г. до наши дни.     image
Как се отразява на хората тази честота?
 Като резултат от нея хората започват да мислят и чувстват по определен начин, те се потапят във вътрешен хаос. През 1953 г. постановлението на Гьобелс е одобрено от Международната организация по стандартизация (ISO). Направена е промяна и честотата 440 Hz е въведена като стандарт, въпреки протестите на професор Dussaut от Парижката консерватория, който е написал референдум, подписан от 23 000 френски музиканти.  Те са настоявали да не се променя 432 Hz, за да се запази музикална хармония и музикална вибрация на Вселената.
image   Тонът ЛА настроен на 432 Hz е бил съвсем умишлено скрит от света, защото това е точката на баланс в природата. 432 Hz е вибрация застъпена в принципа на Златно сечение (известно още като златна пропорция, златен коефициент или [божествена пропорция]  и обединява свойствата на светлината, времето, пространството, материята, гравитацията и магнетизма към биологията, код на ДНК и съзнанието. image
 "Естествената настройка на 432 Hz има дълбоки ефекти върху съзнанието на клетъчно ниво в нашето тяло. Чрез настройката на музикалните инструменти и използването им на 432 Hz, вместо от 440 херца, атомите и ДНК започват да резонират в хармония със спирала на златното съотношение в природата. "
 Брайън T. Колинс
  image
Една нота има 12 хармоници, защото резонира с 12 ноти на музикалната скала (със средните и устойчивите тонове). Нотите имат12 хармоници, когато една нота се настрои на 432 Hz.  Когато човек свири на ЛА, настроена на 440 Hz, се създават само осем хармоници. Музиката, настроена за 440 Hz е много бедна и лоша музика. image
 Честотата на планетата Земя е 8 Hz, въпреки че напоследък се променя. Алфа вълните, честотата на мозъка в отпуснато състояние също са вълни с честота 8 Hz. Когато слушаме музика настроена на 440 Hz, това прави така, че тази основна база от 8 Hz се променя на 8. 25 Hz, което означава, че генерираните хармоници не са в хармония с планетата . Човекът вибрира в диапазона на честоти от 16 до 32 херца, което е еквивалентно на музикалната гама от долно ДО до горно ДО, или една октава. Настройката на 440 Hz не е хармонична с честотата на човешкото същество, защото основата става 16,5. Когато слушаме музика на 440 Hz, първото нещо, което забелязваме e отпадналост, умора, желание да не  правим нищо, и това се случва, защото хармониците на тази музика не съответстват на вибрационна честота на човека.
440 срещу 432
 Проучванията показват, че музиката трябва да се базира на естествени честоти на космическата хармония на вселената, ако искаме да бъде от полза за човечеството. Института “Шилер” призовава за промяна на тона от 440 Hz на 432 Hz отново, защото на 432 Hz е дълбоко преплетено с природата.
 Неотдавнашното преоткриване на истинската природа на вибрационната енергия показва, че използването на 440 Hz създава нездравословен ефект в околната среда и се отразява зле на всички живи същества. Това произвежда промяна извън природа  от 8 Hz,  в начина, по който мислим и в начина по който нашето ДНК контролира генетичната ни конструкция.
Тонът ЛА = 432hz тон  е в основата на музиката и интелигентният дизайн в природата има хармонична основа в 432 трептения в секунда. Налице са допълнителни проучвания, въз основа на движението на планетите и хармонични тонове. Тези тонове са с основа 432 Hz,  това е като една  солидна основа за музикалната структура и регулиране на нашето здраве.
След появата на тази тайна информация, много хора направиха свои независими изследвания, включително Ananda Bosman и Мик Джагър от "Ролинг Стоунс". Те доказаха положителните реакции на обществеността,  слушаща музика  с честоти от 432 Hz.
    Публикувано от ALCYONE в 18:13 Изпращане по имейлПубликувайте в блога си!Споделяне в TwitterСподеляне във Facebook Етикети: ЕДИН ПО-ДОБЪР СВЯТ Е ВЪЗМОЖЕНКЛАСИЧЕСКА МУЗИКА - КОЛЕКЦИЯКОНТРОЛ НАД УМАМАГИЯТА НА МУЗИКАТА   12 коментара: image Анонимен каза...

Много благодаря за полезната информация. 
Който иска може да си конвертира музиката на 432Hz с тази програма. 
http://audacity.sourceforge.net/
Тя е open-source, което ще рече безплатна. 
Дано съм бил полезен.
П.З

03 август 2012, 19:23 image Tend каза...

И аз благодаря за статията, макар и малко поостаряла.Некаи аз се включа към колегата и да обясня малко по-подробно как да конвертираме с Audacity: 
1.) Отваряме музикалния файл или го влачим в програмата.
2.) Натискаме Ctrl + A (за да маркираме)
3.) Отиваме в "Effect"
4.) Оттам в "Change Pitch..."
5.) След което в полето Frequency (Hz) посочваме от колко в колко HZ да премине конвертирането, или може да използвате плъзгача най-отдолу и там да го настроите на 432.

Само да поясня нещо, което веднага ми направи впечатление, че когато заредя няколко песни в програмта и започна да им проверявам честотата, тя варира от 86 Hz до 14700 Hz.И това доказва че явно не всички песни са с честота 440 Hz

03 август 2012, 22:00 image Мио каза...

Разбира се ,че е невъзможно всички песни да са с честота 440Hz.И не само всички песни, но и за нито една песен не е правилно да се определи, че е с еди си каква честота. За честота на вибриращ звук, може и има смисъл да се говори само като за един отделен тон, както е станало по- нагоре в статията- за тона Ла.Всяка песен , тъй като се състои от много тонове, е адекватно да се определи че има диапазон от еди си каква честота - до еди си каква.Но никога не може да се каже, че самата песен има честота. Диапазон в който се движат отделните честоти на звуците -да, но другото е израз без смисъл.

Един китарист , да речем, когато вземе да си настройва китарата, или един майстор на настройване на пиано/ защото това е специална професия/, взимат камертона или друг по съвременен уред ,ако вече са измислили и засичат основния тон Ла.И това става по слух. звъни камертона, след това китариста дръпва струната и слуша и така трябва да докара същия звук на струната, който чува от камертона.Регулира звука на струната от ключа на грифа- по- малко или повече да е обтегната , а отам и звука става различен . Който е музикант знае добре.Това го казвам за онези ,които не умеят да свирят или не знаят това.Та, ако водещия звук на камертона е 440Hz , тогава и на китарата става толкова, защото ухото на музиканта е точно и той настройва същия звук.После цялата гама се прави по слуха на същия , макар, че си има точни места за натискане на грифа за всеки тон, където е.Но тона Ла дава определящата схема на гамата.Ако той е леко объркан ,както е в случая с 440 Hz, тогава всички тонове ще се изместят също съвсем леко ,но достатъчно, за да повдигнат гамата с малко.,т.е. със съвсем малко, но достатъчно, за да се сътвори тази деформация , както е била планирана от Гьобелс.Така , че това , което се засича от програмата е диапазона на движение на всичките честоти на тоновете в една песен, но не е честотата на определена песен. за такавва не може да се говори, няма как.

04 август 2012, 01:49 image Tend каза...

Да прав си, сега попрочетох още малко по темата и ми стана ясно че единственото решение е в най-скоро време да се вземе някакво решение от музикалната общност, да се промени честотата на тона Ла, по който се натройват инструментите. Това ще бъде много добре, най-накрая ще започнем да се наслаждаваме на музиката пъноценно и още повече ще я вземаме за част от самите нас.
Поздрави. :)

05 август 2012, 16:39 image Анонимен каза...

Към Тend:
Бихте ли обяснили малко по-подробно, как точно се променя тоналността на една MP3-ка от A(някакво си) на A(432Hz)с Audacity, (точка 5-та от по-горния пост)?
Благодаря.

08 август 2012, 17:47 image Анонимен каза...

До Анонимен:
С аудио редактор, от типа на Sound Forge. Можеш да коригираш височината на тоновете със от стотни от тона. Селектираш целия файл и понижаваш. Може да срещнеш самата настройка като "Pitch Shift". Поздрави

17 декември 2012, 14:14 image Asko каза...

Здравейте :)
Зарадва ме вашата статия, интересни неща научих, докато си настройвах китарата.
Обаче спрете с тия конспирации. Те са там, факт са, по ред причини за подобни (не същите) неща знам от първа рька, но когато си освободите съзнанието от тези неща ще разберете музиката с едно ниво нагоре. Без наслагвани смешни страхове, които са и без научно обоснование.
Не че не съм съгласен. Знам и за златното сечение, убеден съм, че и Гьобелс е окакал работата нарочно. И че Ла трябва да се върне на 432 Хц :).
Обаче нека погледнем фактите:
Музиката е хармония от звуци в целия чуваем спектър - теоретично 20 Hz - 20000 Hz. Горе също е споменато. Хармония, усещане, а да смъкнеш или не всички честоти - това е смешно. 
Аз съм инжинер. Като такъв знам освен за хармониците (допълнителни честоти, появяващи се при свиренето на всякакъв инструмент, а при електронните допълнително добавяни, защото иначе това изобщо няма да ви хареса как звучи), също за гасене и усилване на вълни в резонаторната кутия на всеки инструмент. Има и реверберации и ехо... те пораждат невероятната красота на музиката, стотици и хиляди хармоници и допълнителни звукови вълни. Ако някой иска да разбере какво е звук с една единствена честота - ето ви сайт:
http://www.audiocheck.net/audiofrequencysignalgenerator_sinetone.php
Попълвате с дължина 10 сек макс (повече не дава, лицензи и т.н.) и 440 Hz и готово. Докато слушате, моля погледнете си графичния анализатор на плеъра (това с движещите се колонки на уинампа примерно) - седи в един определен спектър, неподвижно. Това не е музика.
И така - има хора, които са се нагодили към тази толкова брутална конспирация, и правят невероятни неща. Ето едно парче, с елементи от Шопен даже:
http://www.youtube.com/watch?v=umagZEtwmsg
Хора - гледайте вътре в себе си. Анализирайте се, помагайте когато можете на който можете, живейте, пробвайте нови неща, харесвайте се, не се страхувайте от това и онова, няма смисъл да променяте света. Променете себе си, и това което ще видите от света ще се промени коренно :). Тогава светът ще се промени за вас. Обичайте се, бъдете добри до колкото можете и това е :)
Да сте живи и здрави, пожелавам ви весели празници, много късмет и любов, и безброй нови и интересни приключения и изживявания :)

22 декември 2012, 12:15 image Анонимен каза...

Днес прочетох че честотата не е била 432 а 435Hz.Кое е вярното?

19 август 2013, 10:31 image Анонимен каза...

Не зная дали са верни тези неща и дали са верни за китаристите, обаче ако има такова нещо пред оперните певци ще се открият нови "висоти" - т.е. всички ще искат да пеят "Царицата на нощта"...

20 август 2013, 13:32 image Анонимен каза...

Всички обяснявате нещата малко сложно и объркано за обикновените хора и слушатели.Ла е базов тон за настройка на всички акустични инструменти и съответно изхождаме от база 440 или 432 Херца.Затова един синфоничен оркестър звучи прекрасно и натурално поради несъвършенството на абсолютна еднаквост на слуха на всеки един от оркестъра.Но с електронните инструменти е друго.При тях всеки може да си настои синтезайзера на ако иска и на 444 Херца.А по принцип музиката е вид вибрация от честоти стандартизирана на
20 - 20 000 Херца.И тук е момента да ви кажа че 16 Херца през 50-60 години са включвани на концертите за да изпада публиката в екстаз или нещо като да ги дрогират.Това е чистота която влияе на сърцето при по дълго време определено нездравословно.И този пример доказва смисъла на тази статия.Кирил

20 август 2013, 16:44 image Анонимен каза...

От няколко години ползвам 442, както и не съм само аз. Реално вече няма значение стандарта всеки си ползва което му харесва. Срещал съм колеги ползващи както 442, така и 440 и 413 даже. Въпрос на избор

21 август 2013, 22:31 image Анонимен каза...

Космоса е жив гигантски компютър, който би спрял работата си без синхронизация. Разбира се има отделни изолирани светове, като нашия (завършена колонизация преди 8000 години и поставяне под карантина). Т.е. всичко има значение. Свиренето без фиксирани тонове (цигулки и др.) дава повече атмосфера, поради възможността да се възпроизвеждат четвъртинитонове, осминитонове и шестнайсетинитонове (по височина, а не по продължителност). Сега понеже карантината почва да пада, се и възстановяват знанията по въпроса.

29 октомври 2013, 23:11  



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. olivie - Ако нещо Ви интересува от предишните ми постове, които са с х-р на съдържание на книга,
10.11.2013 08:19
просто вземате контролна дума и я залагате в Гугъл. След това четете само това, което Ви интересува. Успех.
цитирай
2. milady - страхотноо ИНФО..
10.11.2013 09:26
БЛАГОДАРИМ:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: olivie
Категория: Хоби
Прочетен: 842903
Постинги: 383
Коментари: 615
Гласове: 1665
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031