Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2014 14:51 - Голям цирк, голям кеф - големият газов театър
Автор: olivie Категория: Хоби   
Прочетен: 3552 Коментари: 7 Гласове:
5

Последна промяна: 13.06.2014 15:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      Бъдете горди, че този театър го играят във Ваша чест, но и се чувствайте обидени, че се подиграват с Вашата интелигентност. Всички действащи лица по - долу не са измислени, макар и някои имена да не са точни:
      Още по времето на правителството на Иванчо Костов край гр. Ловеч е открито огромно количество  природен газ, достатъчно запокриване на енергийните нужди на страната за 300 годишен период. Има дадена концесия на "София 2001" ЕООД, която още не е усвоена, като се има пред вид как завэрши челният опит на др. Луканов малко по - рано. Нали знаете, че всички открития отдавна са открити още от времето на соца и само за пульовци като нас са закрити. Това, естетаствено преведено на човешки език означава "Щом не може да го имам аз, няма да го има никой друг" а на военен език - Стратегически запаси /засекретени естествено/.  Значи деректен добив не може, След като находището беше уточнено и проверено от печално известните командоси от Коиловкия инцидент, се направи опит да се вкара Шеврон в играта, който също удари на камък. Отговорът на руснаците да се докопат до газа без да разбере целокупният български народ и да си поиска своето беше с Южен поток. И за това сега се играе играта "тука има тука нема", а народът от северна България, прав му път в чужбина - Добруджа ще я палят, че да добиват метан от въглищните слоеве, каквито тук естествено няма. Има обаче и нефту който почва да избива от почвата и няма да е далеч денят да бликне и първият спотнанно избил нефтен кладенец. Имам прадвид централна Добруджа, включая всички земи, закупени от Цветелина Бориславова във Видинск.о /Не се връзвате ,че ги е купила за да отглежда слонска трева, нали?/
     Хумористично положевието изглежда така: Боко обещава много газ, но без Южен поток. Преди да го пернат през ръцете искаше да строи газови централи, сега ги обещава от газа от концесиите за шелфа в Черно море. Руснаците започват подводната тръба до България, като не се интересуват от земния участък. Може би хамериканците ще успеят да я сондират и да обявят, че газа е от шелфа? Много прозрачно ще е, за това трябва да се строи и земния участък, пък Европа ако иска да се свързва с него. Или накратко САЩ черпи руски газ за собствени нужди, като заобикаля собствените си санкции с/у Русия, Европа черпи Български газ, за който плаща на Русия и преебаните пак са българите и украинците. Нали знаете как се нарича майтап на гол гъз?
    А за матряла цирк и зрелища, за да е доволен докато го клатят - червено, синьо, реформатори, дудуци, орехи, стани шеф /още се чуди къде/ Задължително гладуване, което рано или късно ще усети /първите успехи вече са видими в Украйна, които само предвид опита им от голодомора още не са въпиющи/
   ЗА ДА СМЕ ВСЕОЩЕ ДЪРЖАВА, ДЪЛЖИМ НА ФАКТА, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗБЕРАТ КОЙ ДА НИ НАЛАПА - САЩ, Израел, Турция, или Русия. Бах ти глобализма, бах ти Новия Световен Ред.... дето няма нищо ново в него. Анунаките май наистина няма да се върнат.
Голям сеир, голям театър, зрителите са във възторг. Е, естествено на някои им се плаче от яд, но.... такъв е живота. Само не мога да си обясня защо извикаха Борисов в Америка, а не Цв. Цв., както 1-ия път. Впрочем вече знам -  има и бавно действащи отрови - далеч зад избори веднага....



Гласувай:
5



1. olivie - Цитат от нета от 28.04.2014г.
13.06.2014 16:03
"Рекорден добив на местен газ очаква България през 2016 г. Тогава от находища в страната ще се добиват 1,5 млрд. куб. метра синьо гориво годишно или една четвърт от потреблението. Това е записано в плана за развитие на държавната “Булгартрансгаз” за периода 2014-2023 г."
цитирай
2. blackpredator - Абе,
13.06.2014 16:51
за това у ловешко, явно си го чел у Чудомир и неговата "Нафтовата мина"
Дай поне и линк към "читанка". :)

"Добруджа ще я палят, че да добиват метан от въглищните слоеве, каквито тук естествено няма."

Има, има и още как. Кюмюр-Великолепен! Това му са характеристиките:
"Най-големият басейн в България за черни въглища (дългопламъчни, газови, тлъсти, коксови). Открит през 1962. Площ около 500 km2. Възраст - карбон. Има 68 въглищни пласта. Въглищата съдържат 2-4 % влага, 15-40 % пепел, 12-45 % летливи вещества, 0,4-2,1 % сяра, средна топлотворна способност около 31-33 MJ/kg (7600-8100 kcal/kg). Запаси около 1500 млн. t. Не се експлоатира поради голяма дълбочина и сложна хидрогеоложка обстановка."

Това е положението. И бъдещето.
Ще дойде ден, ще се газифизират.
цитирай
3. olivie - за Ловеч
13.06.2014 17:17
И фирмата, ако не София 2000, беше от София. А за изоставените сондажи и сега дето продават нефтоподобен продукт за огрев и ги издирваха кои са, писаха наскоро. Все пак 500м2км не са цяла Добруджа. Цветелинка има ли земи в тези км? Ако има - не е вярно. А ти да си чувал нещо повече за Коиловци?
цитирай
4. blackpredator - Абе тъй сме си ние,
13.06.2014 20:36
газим у вода и жадни ходим...

Няма да се отплесвам, само за шушляците, дето ще коментират шистовия газ, да цитирам един добър специалист:

"От 2008 година все по-широко и успешно се прилага и т.нар. пропан/бутанов разрив (LPG fracturing, или в буквален превод, втечнен петролно-газов разрив), въведен от канадската компания GASFRAC. Тази технология е сравнително нова но много перспективна по отношение постигането на много по-пълно извличане на газа чрез използването на смес от гелообразен пропан/бутан с пропант (обикновено пясък) при разрива на продуктивните шисти. При голямото налягане на нагнетяване, пропан/бутан-песъчливата разривна смес преминава в пласта в газообразно състояние докато пясъка (пропанта) се нагнети в отворените от предварителното прострелване пукнатини, като впоследствие излиза през устието на сондажния кладенец заедно с добития от продуктивния пласт природен газ. Това позволява след кондензация и ново желиране пропан/бутана да се използва отново и отново в рециклирана гелообразна форма до достигане на максимална продуктивност при добива на природния газ от продуктивния пласт. Използването на този метод значително снижава обемите на отпадните продукти поради практическото елиминиране използването на вода при разрива на скалите с всички произтичащи от този факт благоприятни последици за околната среда."
цитирай
5. injir - Бг-народът :, , Вода гази-жаден ...
13.06.2014 23:57
Бг-народът : ,,Вода гази-жаден ходи.,,
цитирай
6. zaw12929 - Не е от Бразилия " майтап на ...
17.06.2014 10:07
Не е от Бразилия " майтап на гол..."
и театрото не спира... така е
цитирай
7. zaw12929 - "Рекорден добив на местен газ ...
17.06.2014 10:10
"Рекорден добив на местен газ очаква България през 2016 г" затова подписахме да се ползва тръбата и от ( България) но...ще пускаме и руски газ през руската тръба Дай боже... но ... ще ни плащат ли българския газ не знам...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: olivie
Категория: Хоби
Прочетен: 847668
Постинги: 383
Коментари: 615
Гласове: 1665
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930