Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2014 09:37 - ЧЕСТНОСТТА Е НАЙ-ДОБРАТА ПОЛИТИКА ИЛИ ПО-ДОБРЕ Е ДА ХВАНЕШ КОЧА ЗА РОГАТА, ОТКОЛКОТО ЗА МЪДЕТЕ
Автор: olivie Категория: Хоби   
Прочетен: 1452 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 През целия си живот съм следвал горния лозунг и никога не съм бъркал. Но и друг такъв не съм срещал. Това е и предимство, тъй като хората с които съм контактувал, като изключвам от това число само доказалите се приятели, винаги са очаквали от мене смахващи ги неистини и така нагласят поведението си по тях, че винаги и във всяка ситуация съм печелел.

         Та, сега да ви светна за нещо, за което предпочитате да не говорите, че и от намеци не разбирате. Ситуацията в страната вече е неспасяема. ГЕРБ не би могъл да оправи нещата, защото той е една от причините те да се случват така. Вече 2 години не изпълняваме директивата на ЕС за структуриране на бюджета за всяка страна-членка. И двата пъти се спасяваме от неустойки, като дестабилизираме я държавата, я банковата система. Не се е родил още политик, който да хване коча за рогата, а не за мъдете. Преди, по време на прехода, номерът минаваше в навалицата и вълшебната дума перестройка. През този период, страхуващата се за властта си от военен преврат, БКП-БСП реално успя единствено да ликвидира БНА, като я набута в НАТО. Развилите се странични продукти на този процес – т.н. борци, след това „еволюирали” в мутри, чието главно предназначение беше да държат в подчинение стадото да не мърда, докато го доят и оглавяващите го новоолигарси, известни като хората с куфарчетата, започнаха да създават послушни политици, тясно преплитащи се като свински черва с останалите единствени и раздути силови структури. И сега, с новата директива за структурирането на държавните бюджети на страните-членки, много ясно, че остават недофинансирани. Вече, след изтискване на всички гарантирани от държавата фондове, като се почне от този на здравната каса, пенсионният, гаранционният, този на  държавният резерв, този за действия при кризи, та  се стигне до този на валутния борд, държавата вече няма никакъв валутен резерв, за да може г-н Дянкофф да си направи по – добре сметката на стабилността, дето я няма. А 0х0 си е пак 0. Да припомня ли с какви номера се пълнеше бюджетът на МВР? Нека редовите полицаи не бързат да скачат с/у този пост. Вина за ниските им заплати по макс. 800-900 лв има раздутия щат /от който парите на незаетите места се крадат/. Всяко хамалуване по границата, пред парламента , с изключение на подслушвателната партньорска програма и частното МВР сътворени от ЦЦ е раздаване на едни пари под формата на извънреден труд. И това се прави при спазване на всички привилегии, включително издънилата пенсионния фонд привилегия за ранно пенсиониране. Баща ми също беше военен и продължи да работи след пенсионирането си, но тогава имаше един перфектно действащ механизъм, задължаващ такива като него да връщат от пенсията си в бюджета разликата на сбора от месечните си приходи към датата си на пенсиониране. После се чу за една реформа да имаш право да избереш – 20 заплати и ниска пенсия, или само 6, като по кодекс, но с висока пенсия. Като всяко добро предложение обаче коча пак беше хванат на непозволеното място и 20-те заплати останаха и висок таван се въведе. Така че като гребеш повече, отколкото слагаш, рано или късно ще стигнеш дъното.

         Затова, имайки предвид горният стадий на европеизация по Сталински, България или няма място в ЕС, или никое правителство не би успяло така да структурира държавата, отражение на която е държавния бюджет, че във всеки следващ момент границите в ЕС да бъдат премахнати. Ние за едни митничари не можахме да намерим друга служебна реализация, че пак им измислихме работа във вътрешността на ЕС-страната, че за полицаите ли ще можем, когато се премахнат границите. Да не говорим за разните сателити, които също са създадени да поддържат репресивния апарат на социалистическата държава. ИСКАМ ДА ВИДЯ ТОЗИ ПОЛИТИК И ПАРТИЯ, КОЙТО МОЖЕ ДА ИЗКАРА БЪЛГАРИЯ ОТ ТОВА БЛАТО! Все пак да не забравяме и че съкратените най – лесно ще преминат на страната на сенчестата икономика и точно за това си я пазят като резервен вариант. Глобализация ли? Не ставайте смешни.

       Случаят с КТБ, спасяващ бюджета Орешарски, подобно на заема, теглен за спасяване бюджета Дянкофф от Орешарски прикриват точно това състояние на финансите от зоркия поглед на ЕС. Тук има обаче и друг момент. С когото и да се коалира /или осигури поддръжката му/ Бойко ще се натъкне на мината КТБ. ДПС ще вкара проектозакона за КТБ и мината ще се взриви. По този закон ще стане ясно кой е губещият в КТБ /списъка на политиците-вложители/ и кой е атакувал банката, съвместно с БНБ. Вследствие на този скандал, предсрочните избори са неминуеми, усилени от високите цени на тока и изгорелите вложители, които както по – горе доказахме са с изключително голямо влияние върху политиците. Тогава и банковата ваканция ще ни се види песен. Бойко ще се опита и да вземе голям заем, който би му осигурил известно царуване, но и той няма представа за какви суми говорим. Той би имал възможност или временно да закърпи пробитото дъно, или да се пообогати, докато не дойдат президентските избори 2016г. А колко по – лесно би било да мине през оставка на президента, или в краен случай импийчмънт. Има една много точна поговорка: „С пръдня боя не става” Политиците са до стената, но за съжаление, както винаги ние сме по – близо, а те са отгоре ни. Взривът на мината ще отхвърли всички назад.

         „Оптимистичният” вариант в тази ситуация е: Бойко тегли заема, който да му помогне да изкара 2015г., закона на Местан за КТБ влиза в сила, следват нови предсрочни избори под натиска на улицата, изкарваме 2015 година без реално действащ бюджет, Европа отново е заблудена, че реформи има, президентски избори и Бойко президент. Да не забравяме и, че фонд тютюн бе ликвидиран точно от Дянкофф, а след 2014г ориенталските тютюни у нас трябваше да бъдат заменени от сорт Вирджиния, който обаче е много по- слабо продуктивен и трудоемък. Лидия Шулева навремето изгърмя точно защото искаше да приватизира „Булгартабак”. Последният също бе приватизиран по времето на ГЕРБ, което не би могло да се случи без знанието на ДПС. Това означава, че и закона може да не се случи. Но откъде могат да дойдат още пари с/у смет и лъжи все повече не е ясно. Вече и в Украйна стигнаха до този тупик.




Гласувай:
6



1. injir - То се иска смелост да хванеш за ро...
07.10.2014 10:18
То се иска смелост да хванеш за рогата...
цитирай
2. minevv - mda
07.10.2014 10:41
доста вероятно
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: olivie
Категория: Хоби
Прочетен: 843256
Постинги: 383
Коментари: 615
Гласове: 1665
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031