Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2014 16:14 - ЩО Е ТО РАДОНОВ ПРИЗРАК И ИМА ЛИ ПОЧВА У НАС
Автор: olivie Категория: Хоби   
Прочетен: 2318 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Днес се запознах с Програмата за борба с Радона в жилищни сгради, която вече е „еволюирала” да търси връзка с наднормени нива на Радон в сгради и всички онкологични заболявания, а не само белодробния карцином, около който бе създадена. След като от химията и физиката ни е известно, че радиоактивният газ Радон е по – тежък от въздуха и че алфа частиците /част от излъчваната от него радиация/ имат прониквателна способност няколко сантиметра, недоумение буди факта, че специалните датчици, с които те ще бъдат засичани, не следва да се разполагат в приземни и сутеренни помещения, където има най – голяма вероятност да бъдат открити, а в І-те жилищни етажи, в стаи предназначени и  постоянно местообитавани. Тези помещения са чувствително над нивата, които газът би могъл да достигне при наличие на магазини, но последните, както и обществените сгради са табу за проучването, което уж цели създаване на национална радонова карта. Разпределението на изключително редуцираният брой датчици /100/200000 население/  съпоставено с факта, че 2 точки отдалечени една от друга на 2 метра, в съседни помещения в едната може да има наднормено ниво, а в другата не /тъй като радонът се просмуква през пукнатини в почвата и плочите, но опасна е алфа радиацията му/ би довело само до увеличаване на субективизма в тълкуване на резултатите /които се изработват при тези провеждащи програмата и получили парите за нея, респ. за това което трябва „да докажат” Теорията на конспирацията налага следните изводи, които чакат своя отговор:
  1. Възможно ли е да се търси набеждаване на един благороден газ за онкоген /и то основен по отношение на белодробния карцином/ като отвличаща маневра против уличаването на Кемтрейлса-а като истински причинител за действителния бум на белодробен карцином в последно време?
  2. Не е ли това програма тип „троянски кон”, каквато беше масовата екстракция /вадене/ на зъби в Родопите, която после се оказа че прикрива вземането на материал за генетично изследване. Аргументите в тази насока са:

       а/ Поставените датчици, които трябва да се съберат след 6 месеца са най – обикновени СРС-та

       б/ Не датчиците са важни, а анкетните 28 въпроса към тях /защото не можеш да правиш анкета в магазин, или обществена сграда за 6 месеца, нали?/, въпреки че Родонът е по – тежък от въздуха.

       в/ Комбинация от горните 2 и то насочено към хората, извършващи техническата страна /капан за наивници които по българската психология няма да пропуснат да изследват къщите си на аванта/.

 А ВЕЧЕ НА ПАЗАРА СА СЕ И ПОЯВИЛИ РАДОН ДЕТЕКТОРИ ПО НИКОМУ НЕИЗВЕСТНА СХЕМА НА ДЕЙСТВИЕ, ОСВЕН ТАЗИ ДА ТИ ПРИБЕРАТ ПАРИТЕ!!!




Гласувай:
5



1. olivie - Малоумието продължава
12.12.2014 09:21
Днес в ДВ има промяна в Наредба №9 за качествата на водата, предназначена за питейно-битови цели. Една от промените е замерване за Радон на питейните води, въпреки че като благороден газ, той не би бил разтворим, още по малко пък замерен с методите, които се използват, тъй като има период на полуразпад 4 дни. Калинките явно са навлезли яко на всички нива. Дръжте се и помнете това, което сте учили...
ПП. Буди недоумение и факта, че уж целта е да правим радонова карта за отражение в/у здравето в жиликни сгради, а повсеместно изследваме всички води "дали били подложеи на влианието на радона" бля-бля.
Според специалисти по радиология според новата методика около 2/3 от водоизточниците ще се отчетат фалшиво радиоактивни.
И КО ПРАИМ СЯ?
цитирай
2. energywatch - Вентилационни противорадоннни системи
12.01.2015 20:09
има изградени в обществени сгради в Софийско!

Да не се окаже, че използвайки радиофобията на населението става въпрос за източване на пари и разпилване на комисионни?

Има не само в България, при спазване на норми радонови лечебни вани. В много минерални извори водата съдържа радон!

Разтваря се във водата!


В допълнение (а и опита от други страни) радона се натрупва, както правилно отбелязваш в приземните и подземни етажи!

Напр. в някой държави има увеличена концентрация на радон в метрото (по гранитните облицовки)!
цитирай
3. olivie - Ти, явно си прорицател
13.01.2015 18:29
Въпросъе точо във фобията. И в отвличане на вниманието - Да повторим: Обявяваш 2/3 от вдоизточниците за радиоактивни, без със нищо да е променена директива 98 на ЕС за водите. В същото време предизвикваш инцидент в Запорожка АЕЦ с адреното гориво на Уестингхаус, дето не ставало за нищо и отчташ повищение на радиационния фон по "новата методика" След това притискаш в ЕС, която си страна сакаш да приеме ГМО, добив на шистов газ и да пие бутилирана вода, за да се пази от радияция. Само дето не са го вързали с обществените сгради - "дай да правим радонова карта , за нещо трудно измеримо, на места, където го няма". Бог да пази България от продажни идиоти!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: olivie
Категория: Хоби
Прочетен: 847240
Постинги: 383
Коментари: 615
Гласове: 1665
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930