Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2015 08:17 - Не може да има нова религия без детрониране на фалшивата история:
Автор: olivie Категория: Хоби   
Прочетен: 3016 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Нашата представа за Бога е твърде елементарна. Тя се движи от опита за рационално разбиране чрез материални доказателства за съществуването Му. През пълното отхвърляне на Неговото съществуване и приемането на земния живот като единствен. Което оправдава философията „всичко тук и сега“. До безрезервното съгласяване с начина, по който някакви „по-висши“ от нас люде – попове, жреци, имами, свещенослужители, брамини, равини, ни предават схващането за Господ.

Ако се абстрахираме от всичко това и се вгледаме в историята, ще открием, че Боговете имат качеството да се превъплъщават във всякакви материални образи. Едва няколко души имат шанса да са прочели, как са постъпвали най-древните богове – българските: алпите и алп-биките – от Мар или Тангра – Слънцето и Небето, до Чулман и останалите от Пантеона.

Когато се отделили от нашите прадеди, и се обособили като отделни племена (народи), някои от елините откраднали боговете на българите и им дали нови имена. Те са ви познати като „древногръцки“, макар понятието „грък“ да се е появило едва на границата между ХVІІІ и ХІХ век.

Повечето смятани за богове от Олимп – всъщност Алем, се появявали сред народите във вид на всякакви същества или предмети и най-рядко – на земни хора. Приемали разнообразни форми. Например главният им бог – Зевс, слизал на земята във вид на златен дъжд или се превръщал в бик, да речем. Трак бил наречен Арес. Но никой не е наричал предците ни аресци, нали?

По-късно тази традиция била пренесена и в Римската империя.

Искам да кажа, че засега не ни е дадено да проумеем всичко. Но човечеството напредва. Затова можем да търсим и намираме истината отпреди две хилядолетия. Което в исторически план не е чак толкова дълъг срок.

Да се вгледаме в Евангелското описание на Пришествието Христово, възприето като Раждането на Исус Христос.

„… Когато се роди Иисус във Витлеем Иудейски в дните на цар Ирода, ето, мъдреци от изток дойдоха в Йерусалим и казваха: де е родилият се Цар Иудейски? Защото видяхме звездата Му на изток и дойдохме да Му се поклоним.

image
Като чу, цар Ирод се смути, и цял Йерусалим с него. И като събра всички първосвещеници и книжници народни, питаше ги: де трябва да се роди Христос?

А те му казаха: във Витлеем Иудейски; защото тъй е писано чрез пророка: „и ти, Витлееме, земя Юдина, никак не си най-малък от Юдините воеводства; защото от тебе ще излезе Вожд, Който ще пасе Моя народ Израиля“.“

Друг от канонизираните – сиреч признатите – евангелисти, Лука, описва историята, на която не е бил свидетел, но… „свидетелства“, по следния начин:

„През ония дни излезе от кесаря Августа заповед – да се направи преброяване по цялата земя. Това преброяване беше първо, когато Кириний управляваше Сирия. И отиваха всички да се записват, всеки в своя град.

Тръгна и Иосиф от Галилея, от град Назарет, за Юдея, за града Давидов, наречен Витлеем, понеже беше от дома и рода Давидов, за да се запише с Мария, сгодената за него жена, която беше непразна.

А когато бяха те там, дойде й време да роди; и роди своя Син първенец, пови Го и Го положи в ясли, защото нямаше за тях място в странноприемницата.“
image
Обърнахте ли внимание, че иде реч за Сирия? Йосиф пък бил от Галилея, от Назарет! Кой и как е установил родословието на Йосиф, никой не съобщава. Не е необходимо. Защо? Ами „защото тъй е писано чрез пророка“!

„Градът Давидов, наречен Витлеем“, е разположен на Западния бряг на река Йордан. Отстои на едва десетина километра от Йерусалим.

Сега си представете следната картина. Мириам – Мария, Светата Дева, не просто е бременна в деветия месец. Пред раждане е. Но съпругът й Йосиф, на когото фарисеите са прикачили дълго и несъществуващо минало, за да го изкарат от т. нар. Давидово коляно, качва жена си, на която аха водите да изтекат, върху… гърба на магаре. И двамата тръгват на път от Назарет в Галилея – Сирия, към Витлеем в Юдея! За да „се спази писаното чрез пророка: „и ти, Витлееме, земя Юдина, никак не си най-малък от Юдините воеводства; защото от тебе ще излезе Вожд, Който ще пасе Моя народ Израиля“.
image
В такъв случай, някой може ли да обясни на мен, невежата, поради каква причина евреите не вярват в Исус Христос като Бог? Отхвърлят Го, което е нищо. Посветили са Му цял талмудски трактат, пълен с лъжи, ругатни, обиди…

Ето как чифутските първенци обръщат нещата, за да придобият друг смисъл. Да излезе, че Исус Христос, Божият пратеник, Когото са осъдили на разпъване върху кръст, е… евреин! Защото „свидетелствата“ – „Евангелията“, са писани доста след Разпятието. А действителните събития са преработени. Тъй като юдейската номенклатура – фарисеите и садукеите от главния синедрион в Йерусалим, са прозрели що са сторили. Посегнали са на Божия пратеник!

Щом узнали, че не са успели да Го умъртвят, изпаднали в паника. Затова са си послужили със средствата, които днес наричаме психологическа война.

Първо, по един или друг начин са изопачили разказите на очевидците. Единствен най-младият – Евангелист Йоан, не преразказва фарисейските измислици. Той само споменава, как между народа били пуснати различни слухове. Един от тях припомнял:

„Не е ли казано в Писанието, че Христос ще дойде от Давидовото семе и от градеца Витлеем, отдето беше Давид?“

След което „у народа произлезе разпра за Него“.

Но забележете: Нито един от най-близките земни спътници на Божия пратеник не дава никакви сведения за това. Имам предвид онези, които са съставлявали тукашното Му семейство – Неговата земна майка, братя и сестри, с всички условности към техните точни наименования. Тъкмо братята на Исус Яков и Юда първи разкриват истината и предупреждават за опасността от създаването на общност – църква, която все повече ще се отдалечава от Христовото Учение.
image
Защо е било необходимо това? Заради истината, на която са били свидетели. Участвали са в не малко събития. Можем да го речем и така: Делили са един покрив и трапеза с Господ Бог, преди Той да поеме в тежката, даже трагичната Си мисия – да вразумява човеците и да се пожертва заради тях. Тези хора са били част от живота и предопределението Му.

Дали приемате истината? Всеки решава за себе си. Не проповядвам, а показвам. Нищо повече.                                                                                                                                                                           Но да се върнем към онова, което според официалните, легализираните, официализираните, каноничните „свидетелства“ – „Евангелия“, се е случило в Галилея и Юдея през Anno Domini – Годината на Бога, на Неговата поява на земята – Нулевата година.

Почти раждащата Мария, обяздила магаре, е трябвало да измине разстоянието от Назарет в Галилея до Витлеем в Юдея, което е… цели 111 километра по съвременни израелски данни! Като неминуемо да прекоси друга древнобългарска – палестинска област – Самария! Как ви се струва? Майките ще ме разберат най-добре.

Не, Бог не се е появил във Витлеем, а в незначителното селце Бейт Лехем или Бейт Лешем, както е било на арамейски. (Чифутите са „хъкали“ и досега „хръкат“.) За да го отличават от Витлеем в Юдея го наричат Бейт Лехем ХаГлилит или Бейт Лехем Галилейски. На това място е имало малка пещера, върху която израелското правителство е прокарало път. Най-добре да видите сами.

www.youtube.com/watch                                                                          
Разбира се, никога в историята не е съществувал никакъв цар Давид. Легендата за него била необходима на юдейския елит, за да обоснове измамата , че властта бива дарявана от Бога. Ето я етимологията на по-сетнешната „американска мечта“ – даже овчарят може да победи великана и да стане владетел?!

Даже я опаковаха в песничка, в която се разказва за провинциалист, който иска да отиде в Ню Йорк, „за да бъде част от това“!

От кое? От въпросната „американската мечта“:

„And find I’m king of the hill, top of the heap“ – „и да открия, че съм безспорният цар на света, стоя над всички“!
image
Жреците, които били изпратени от персийския цар Навохудоносор, за да превземат властта в дребната и изумително изостанала държавица Юдея, научили всичко това от своите вавилонски ментори – т. нар. звездобройци. Историята е открадната от древния Самар – българска държава, преименувана на Шумер.

Бедното овчарче Давид с акъла си надделяло над Голиат. А по-късно Яхве-Йехова му връчил короната на цар Шаул! Не става ясно дали прашката или подлостта е олицетворението на интелекта при евреите?

Не истината прави някого нещастен, а опитът

Професионалните, а не самозваните „историци“, каквито са всички тукашни продукти на милиционерщината с дипломи – сертификати за измамници, добре знаят, че поначало свидетелствата на хората са ненадежден източник. Евангелията, колкото и прилагателни от типа „свети“ пред самите тях и пред имената на авторите им да поставяме, също. По-лошото е, че каноничните са писани от един твърде прост слуга – Марко. А другите трима – бирникът Матей, лечителят Лука и най-малкият, ученикът Йоан, също не са блестели с висока образованост.

Те говорели на родния си език – арамейския, и то зле. На него проповядвал и Исус Христос. Откъде се е взела лъжата, че свидетелствата на т. нар. апостоли са написани на… гръцки? За „гърци“ и съответно за техния език се е чуло за първи път цели осемнадесет века по-късно. Старият елински използвал азбуката, създадена от българския владетел Абар-Кам.
image
Оригиналите на Новозаветните текстове са на арамейски, български сестри и братя, другарки и другари.

Освен това, тези арамеи, асирийци, потомци на античните българи от Бал Истан – Палестина, са изповядвали юдаизма. Той им бил наложен със сила. Или го приели доброволно, за да ползват благини. Подобно на нашенските мюсюлмани, наричани помаци. Те приели исляма по същия начин.

Набивали в главите на арамеите онзи юдаизъм, който в епохата на Христовото Пришествие постепенно преминавал в един от най-расистките си варианти – талмудизма. Именно той – Мишна – устният закон на юдейския елит, Сам Господ квалифицирал като „фарисейски квас“. И напътствал учениците Си, да се пазят от него, понеже представлява духовна отрова.

Искам да кажа, че както Той предупредил т. нар. апостоли – Своите последователи, някои от тези ученици били преследвани от юдеите. Явно са се поддали. И както поискали фарисеите, са натаманили „свидетелствата“ си към „пророчествата“ от човеконенавистния каталог на омразата, на насаждането на нацистко чувство за превъзходство и на жестокостите, наречен „Стар завет“.

Всичко, което видяхте и чухте, съответства на доказаното от Шломо Занд, редовен професор по история в Университета на Тел Авив. Неговите изводи се основават на съвременните научни изследвания – археологически разкопки, проучвания на древните ръкописи, сравнителна лингвистика.
image
Онова, което преподавателят потвърди, е отдавна известна истина: Не съществуват напълно изтребени народи. Даже Сталин не е постигнал такова чудо. Уседналостта е основният белег на народността. Гените го доказват.

Така както ние сме българи – истинските наследници на най-древните народи – изкуствено наречени от писатели и историци още в античността илири и траки, така и днешните палестинци са потомци на онези арамеи и юдеи, които са живели в епохата на Христовото Пришествие.

„Римляните никога не са депортирали цели народи“ – посочва професор Занд. – „Не си е струвало да изкореняват хората от земята. Трябва да добавим, че и асирийците и вавилонците не са изселвали цялото население на териториите, които завладявали. Тъй като е било неизгодно хората, които обработвали земята, да бъдат отделяни от нея, от производството на продукция. Понеже те са били данъкоплатците. Римляните не са следвали дори политиката на разселване, практикувана от асирийската, а после и от вавилонската империя. При тях части от местния административен и културен елит били депортирани. И тази политика дала добри резултати…

Възможно е римските управници да са прилагали крайна жестокост при потушаването на опитите за бунтове на местното население: екзекутирали са въоръжени въстаници, взимали са пленници и са ги продавали като роби, а понякога са прогонвали в изгнание царе и князе. Но със сигурност никога не са депортирали цялото население в страните, които завладявали на Изток. Нито са имали намерение да вършат това – не са разполагали с камиони, влакове и големи кораби, каквито има в съвременния свят.

Йосиф Флавий, летописецът на зилотското въстание от 66 г., е почти единственият източник на сведения за това изгнаничество, като изключим археологическите находки, датирани към онова време…
image
Опустошението не се е разпростряло върху цялото юдейско царство, а е засегнало само Йерусалим и още няколко укрепени града. Йосиф [Флавий] изчислил, че 1,1 милион души загинали при обсадата на Йерусалим и в последвалото голямо клане. И че 97 000 души били пленени, а още няколко хиляди били убити в други градове.

Като всички антични историци, Йосиф имал обичая да раздува числата. Днес повечето от учените са убедени, че всички демографски данни от древността очевидно са преувеличени, а много от тях имат нумероложко значение.“

Трябва да доуточня. Още през 1918 г. Давид бен Гурион, който сетне станал пръв министър-председател на Израел, бил убеден, че „от материален интерес… древните юдейски селяни приели исляма…

Като не се отделяли от земята си, те останали верни на своята родина.“

С други думи – палестинците са юдеи, приели исляма. Това е т. нар. триумф на уседналостта. Почти никъде, може би с изключение на Северна Америка, завоевателите не са успели да надделеят числено над местните жители. Пак по тази причина съвременните генетични изследвания на българите показват наличието средно на 49 на сто тракийска кръв във вените ни. Освен това – 11 на сто македонски, 15 процента „славянски“, 15 на сто елински и 5 на сто финикийски гени.

image
Докато изследването на швейцарската фирма за генетика „iGENEA”, проведено в съвременен Израел, показа, че едва между 3 и 5 на сто от тамошните жители имат кръвна връзка с древните юдеи.

Шломо Занд изчака първо да си осигури пълно щатно място на преподавател по история в Университета на Тел Авив. И едва след туй издаде вече готовата си книга „Изобретяването на еврейския народ“.

Втората половина на ХІХ век била времето на значителни германски преселничества в Палестина. През 1906 г. Tempelgesellschaft – германски религиозни поклонници, които прозрели истината за действителното място на Христовото Пришествие, основали колония в Бейт Лехем в Галилея.
image
Любопитно е, че сблъсквайки се с добре платената от ционисткия елит хазарска диаспора от талмудисти, нахлуваща в Палестина, през трийсетте години някои от тези хора прегръщат антиеврейските идеи на Хитлер и компания. Представяте ли какво са преживявали сред пръкналите си в земите на Русия, Украйна, Полша, Литва, Белорусия потомци на средновековните българи, които станали „евреи“? Та да започнат да се записват в Германската работническа националсоциалистическа партия? През 1939 година 17 на сто от Die Tempelgesellschaft – германските християни в Бейт Лехем били нейни членове.

Още един интересен факт съпътства тази общност. През 1933 година нейните лидери, явно усетили каква е далаверата между ционистите и техните рожби – нацистите, проводили пратеници при тогавашния президент на Германия Паул фон Хинденбург с призив, да не позволява на германските институции в Палестина да използват свастиката като символ! Освен това се възпротивили на въведения бойкот на еврейските магазини в Германия. Без да съзнават, че в рамките на целия план, евреите първи обявили война на Германия – още през март 1933 г.

Две огромни челни заглавия на лондонски всекидневник от 24 март 1933 г. били посветени на това:

„Юдея обявява война на Германия!“ „Евреи от целия свят, обединявайте се за действия!“

„Бойкот на германските стоки! Масови демонстрации в много райони! Драматични действия!” (Вижте илюстрацията.)
image


Никое от изстъпленията не било подписано. Редакционни материали! В чии ръце е било изданието?

Някои от тези германски религиозни заселници в Палестина – Tempelgesellschaft – около 350 мъже, се включили във Wehrmacht-а. Те били загърбили оригиналните идеали на посвещението си. Нито един истински вярващ в Христовото Учение не е предал Бога и не се е включил в тази антихуманна програма.

В замяна, най-отявлените ционисти – терористите от действащата в Палестина групировка „Иргун цевай леуми“, която прераства в… Израелски отбранителни сили – настоящата армия на еврейската държава, не спират своите нападения над британските власти. Някои от тях даже смятат, че елементарните атаки са твърде „мека“ форма на борба и се отделят в групировката „Бандата на Щерн“, позната като „Лехи“. Тя е организирана от фашиста Абрахам Щерн, последовател на Владимир „Зеев“ Жаботински.

Като член на съответната италианска партия Жаботински получил личен дар от нейния дуче. Бенито Мусолини дарил черни униформи на неговите шпиц-команди от еврейски младежи, наречени „Бейтар“. На всички официални празници, когато тези еврейски нацисти марширували, се появявали, надянали екипите на бившия социалист – вожда на италианските фашисти.

Споменатият Абрахам Щерн бил същият, който през 1940 г. подписал предложенията за сътрудничество между ционистите в Палестина, от една страна, и италианските фашисти и германските нацисти, от друга. Те били адресирани лично до Бенито Мусолини и Адолф Хитлер.

Макар двамата да не удостоили с вниманието си усилията на циониста – планът на интернационалната левитска мафия е бил съвсем различен – преместване на европейските евреи в Палестина и основаване на ционистка държава там – признателният народ на Израел удостои Щерн с пощенска марка, носеща неговия лик! (Вижте илюстрацията.)
                  image         
Не е ли многозначително, че убиецът Щерн пишел стихове. И признавал, че се вдъхновявал от певеца на болшевизма Владимир Маяковски. Впрочем издателството на източника носи името на терориста!

На 22 юли 1946 г. дясноекстремистки еврейски терористи взривяват сградата на най-големия и представителен хотел в Йерусалим – „Цар Давид“. Загиват 91 души. Повечето от тях са напълно невинни служители на хотела, чиято единствена грешка е била, че… в този ден са отишли на работа. Сред жертвите има 41 араби, 28 британци, 17 евреи, 2 арменци, по един руснак, грък и египтянин. Ранените са 46. Каква е разликата с 11 септември 2011 г.? Броят на убитите ли?

Имате ли представа кой е отговарял за „успеха“ на атентата в хотел „Цар Давид“? Ицхак Шамир, заместник на фашиста Абрахам Щерн. Той беше министър-председател на Израел. И това е нормално, нали?

Но ето още една „българска връзка“. Съпругата му Сарика Леви – Шуламид Шамир, беше родена у нас. Двамата „десни“ гостуваха в страната преди 10 ноември 1989 г. и чудесно се разбираха с тукашните комунисти. Това също изобщо не е учудващо – за пореден път, нали?… (Вижте илюстрацията.)
image

Днес знаете и кой е организирал атентата на Бургаското летище. Добре е да сте наясно и да не допуснете грешка: еврейските терористи и убийци са добри терористи и убийци. Всички останали са… отвратителни.

Но когато приключила Втората световна война и еврейските гангстери се отдали на терористична вакханалия в Палестина, от няколкото хиляди Tempelgesellschaft – германски религиозни заселници в селцето Бейт Лехем, където е станала евентуалната поява на Божия пратеник Исус, наречен Христос – Спасител на човешкия род, останали едва 90! Три лета по-сетне, при официалното обявяване на фактически съществуващата държава Израел, те наброявали едва 50 души. Днес надали ще откриете и един.

Първите германски заселници придали съвременния вид на древния български град в Бал-Истан – Палестина, познат днес като Хайфа. Той бил основан от българския цар Аслан, познат като Карт-Аслан (5000-4950 г. пр.Р.Хр.). Нарекли близките хълмове на негово име – Карт-мел – планината на Карт. Което с годините станало само Кармел.

По-късно това градче било напълнено със сефарадски евреи от България. Познавам такива. Но това не е прочистване – нито етническо, нито верско. Щом го вършат евреи, значи е „добро“!

Израел винаги има право.

Израел е над международното право.

Israel ist ьber alles!
image

Бог, християнство?…

А колко кръвопролитни войни са се водили уж в Христовото име? Както вече посочих, днес те продължават. Мюсюлмани, някои от които бивши християни, стрелят срещу… „кръстоносците“! Ако има ад, в него „римският историк“ Йосиф Флавий със сигурност пирува в чест на своя триумф. Неговото дело се увенча с тотален успех!

Ако не беше бившият фарисей Йосиф бен Матиаху, предал и избил своите, за да се „прероди“ като римски летописец на „юдейската античност и войни“ – преразказ на литературната фикция „Стар завет“, днес никой нямаше да е чувал за никаква „Библия“.

Всички нормални хора, без значение дали са християни, мюсюлмани, будисти или невярващи, загубихме. Ще се намери ли някой, който да се сети за нас и да ни отдаде поне малко почит с възгласа:

“Gloria victis!” – „Слава на победените!“
image
Знаете ли, Александър Солженицин, също половин евреин, но християнин и руски националист, е казал:

„Най-елементарната стъпчица на смелия човек е да не участва в лъжата. Една дума от истината превъзхожда света.“

Струва си да го запомните.


До истината стигат онези, които неуморно я търсят

Вярващите не забравят Евангелския епизод, който е формирал философията на жадните за свобода:

„Тогава Исус каза на юдеите, които вярваха в Него: Ако държите на словото Ми, сте Мои истински ученици. И ще знаете истината, а същата тази истина ще ви направи свободни.
image
Те му отвърнаха: Ние сме Аврамово семе и никога не сме били поробвани от никого; как така заявяваш, вие ще бъдете свободни синове?

Исус им рече: Истина, истина ви казвам, който извърши грях е слуга на греха. А слугата не остава в дома завинаги, докато синът остава вечно. От което следва, че Синът ще ви направи свободни, и вие наистина ще станете свободни. Знам, че сте Аврамово семе; но все така искате да Ме убиете, защото изобщо не разбирате думите Ми. Говоря за онова, което съм виждал с Моя Отец; а вие вършите онова, което сте виждали с вашия баща.

Те му отговориха, като казаха: Нашият собствен баща е Аврам. Исус им отвърна: Ако бяхте синове на Аврам, щяхте да вършите делата Аврамови. Но вижте се, сега искате да Ме убиете, Мен, един човек, който ви е казал истината, която чух от Бог; това Аврам не стори. А вие вършите делата на вашия баща.

Те му казаха: Ние не сме родени от разврат; имаме един баща – Бог.

Исус им отвърна: Ако Бог беше ваш баща, щяхте да ме обичате, понеже Аз произлизам и дойдох от Бога; не пристигнах по Свое собствено желание, а Той Ме изпрати. В такъв случай, защо не разбирате думите Ми? Защо не можете да слушате и приемете словото Ми! Вие сте от прогонения баща [сатаната] и искате да сте похотливи като баща си – той, който от самото начало беше убиец на хора и никога не отстояваше истината, тъй като в него няма никаква истина. Когато говори, той приказва своите собствени лъжи, понеже е лъжец и баща на това. Но понеже Аз изричам истината, не Ми вярвате. Кой от вас може да Ме изобличи поради грях? Ако говоря истината, защо не Ми вярвате? Който е от Бога, слуша Божието слово; поради тази причина вие не слушате и не чувате, понеже не сте от Бога.

Юдеите Му отговориха и Му казаха: Не рекохме ли ясно, че Ти си самарянин и си луд при това?

Исус им рече: Не съм луд; но уважавам Моя Отец, а вие ме проклинате. Не търся Своя Собствена слава; има само Един, Който търси и съди. Истина, истина ви казвам, който следва Моето слово, никога не ще види смъртта.
image

Юдеите Му рекоха: Сега сме сигурни, че си ненормален. Аврам и пророците умряха; а ти продължаваш да твърдиш: Който следва словото Ми, никога няма да вкуси смъртта. Защо Ти си по-велик от нашия баща Аврам, който умря, и от пророците, които умряха? За кого се мислиш?“

Исус им отвърна: Ако тача Сам Себе Си, моето уважение е нищо; но Моят Отец ме почита, а Той е Онзи, за Когото вие казвате: Той е нашият Бог. Обаче все още не Го познавате, докато Аз Го познавам; и ако бях казал: Не Го познавам, щях да бъда лъжец като вас; но Аз Го познавам и следвам Неговото слово. Вашият баща Аврам имаше щастието да види Моето време; и го зърна и беше доволен.

Юдеите му рекоха: Още не си на петдесет години, а вече си виждал Аврам?

Исус им обясни: Истина, истина ви казвам, преди да се роди Аврам, аз вече съществувах.

Затова те взеха камъни, за да Го убият с тях; а Исус се прикри и тръгна да напуска храма, като мина посред тях, а те се отдръпваха.“

Какво толкова ни казва пространният Евангелски откъс?

Първо, репликата „никога не сме били поробвани от никого“ изцяло отхвърля т. нар. Закон на Мойсей, Петокнижието – първите пет части на Стария завет. На практика – цялата митология около съществуването на някакъв „богоизбран еврейски народ“, „робство в Египет“, „изход“ от там и т.н. Тоест – потвърждава историческата истина и оборва, напълно подрива, самите основи на юдаизма. Което ще рече, че превръща и философските темели на християнските ционисти – най-злите сред богоборците – в нищожни руини. Идва да покаже, че няма как да съществува юдеохристиянство.
image

А Холивуд и продукциите му са предназначени за стадото от овце с нищожни мозъчета, отказало се да ползва дори тях. Използва киното, като продукт на масовата култура, за вменяване на лъжи. Целта е чрез многократното им повторение да се превърнат в „истини“. Но най-вече ползва средствата на изкуството за постигането на основната цел на талмудизма – комунизма: трупането на печалби, от които да произлиза още повече власт – господство над човечеството.

Даже настоящият авторитарен режим в Египет не понесе манипулациите с историята и забрани прожекциите на новия филм „Изход: Богове и царе“.

Още нещо, което съвпада с древните български извори. Господ заявява в очите на юдеите, че те произлизат от Аврам. Което е точно така – техните предци са били жители на държавата, основана от Абар-Кам. Сиреч – семето им не е „Аврамово“, а българско.

Но Исус Христос високо цени Абар-Кам и делата му. Затова казва на юдеите, от векове наричани „евреи“ – „скитници“, каквито всъщност са били, че „не вършат делата Аврамови“. Понеже Абар-Кам е бил обединител, а техните деди – убийци и крадци, прогонени от българите с презрителното название „лабътци“.

Така античните българи наричали „асирийците и обединилите се с тях изменници на“ книгата, чийто автор бил Абар-Кам. Херодот я нарекъл „Абарис“. Тя е първият в историята „религиозен манифест на единобожието, съдържанието ѝ е залегнало в основата на Библията и Корана“.

Под лабътци нашите предци разбирали твари, изневерили на библизма – равинисти („юдеи“). Библисти били последователите на библизма“, на единобожието – монотеизма. „Българите ги наричали „иджами“. По-късните библисти са наричани караими. До неотдавна караимите пазеха своя трьок-български („трако-български“) език и много български обичаи.“

„Думата „лабът“ означава „плевел“, „боклук“, „сган“, „паплач“, „гад“, „ужас“. Равинистите по-късно започнали да се наричат и „талмудисти“, защото главна свещена книга за тях станал „Талмудът“, която българите наричали „Лабът китабъ“ – „Лабътската книга“.“

Ето как Сам Бог потвърдил записаното в българските извори. Който желае, да търси, да изучава…
image

Но в цитирания пасаж от свидетелството на Йоан се съдържа още едно сведение, което не е толкова важно. Ала все пак има отношение към достоверността на историческата истина за Христовото Пришествие на земята. Юдеите припомнят на Исус: „Още не си на петдесет години“!

Той не отрича.

Което поставя под съмнение онова, което знаем: Че се появява в „нулевата година“ – Anno Domini. Както и че бива разпнат, когато е на 33-годишна възраст.

Ала, според мен, главното в Евангелския разказ, на част от който се позовах, се съдържа в следното Божие изявление:

„И ще знаете истината, а същата тази истина ще ви направи свободни.“

Къде остава църковната догма?

Преди всичко догмата сковава ума и мисленето. За разлика от аксиомите в математиката, които биват доказвани посредством специфичния инструментариум на съответната логика, тя е метод, налаган чрез сила, а не чрез аргументи – научни доказателства. Вярата, като нещо, все пак съдържащо достатъчно мистицизъм и необясними – ирационални – норми, също подлежи на обяснение. Няма как образован и знаещ доста неща човек от ХХІ век да не търси път към рационална обосновка на верските доктрини.

Не на последно място, не става дума за Божия догма. Исус само веднъж прибягва до сила, за да наложи своята истина. Когато прогонва търговците, сарафите и лихварите от храма. През цялото останало време словото е Неговото оръжие.

Докато богохулно определяните като „свети отци на църквата“ са използвали тъкмо канона и индоктринацията. Преведено на нормален език – лишават личността от правото да мисли и да се съмнява. Под заплахата от страшни наказания – на този свят и в отвъдното. Което няма нищо общо с Христовото Учение, ако го четете внимателно.
image

Исус Христос, както и Дионис, вече смятан за друг, по-ранен Божи пратеник, се явява в човешки образ. В повечето случаи Зевс, Атина и прочие антични богове на т. нар. елинистичен мир, отделил се от българския, се появяват пред човеците в необичайно естество. А Исус и Дионис са като земните хора. Весели и тъжни, празнуващи и проповядващи.

И забележете: битували не сред елита, а обратно – сред низшите. Фактически Исус Христос се бори срещу юдейската и римската номенклатура от онази епоха, която определяме като граница между две ери.

Доста съществено, даже изключително важно е, че църквата е човешко, а не Божие творение. При това – на кръга около фарисея Шаул от Тарс, който с измама или насилие е приет за Павел и за „апостол“ при това.

Онези, за които, притеснен от злодеянията им, предупреждава апостол Юда, земният брат на Спасителя. Той е бил очевидец на това, как те отклоняват в напълно погрешна посока начеващото движение, зародило се сред най-ранните последователи на Исус Христос и на Неговия завет.

Съвременната църква се е отдалечила дотолкова от Христовото Учение, че е на път напълно да загуби влиянието си. Впрочем, тя никога не е била продължителка на Святото Божие дело.
image

И макар да твърдя, че следвам истината, не призовавам никого непременно да ми вярва. Най-добре е всекиму a posteriori – според опита. Така, както още древните са знаели, че:

“Experientia est oplima rerum magistra” – „опитът е най-добрият учител“.                                                                                                                         Истината? Тя се постига не само чрез опита

Някога Гай Юлий Цезар прогласил:

“Est rerum omnium magister usus” – „опитът е учител на всичко“.

Преди по-малко от седмица световните медии с приповдигнат тон възвестиха, че агенцията за кредитни оценки “Moody’s” е понижила рейтинга на „Газпром“ по отношение на чуждите валути“.

image

Това означава, че водещата се руска всъщност интернационална корпорация – прочее най-голямата в света[82] – е била обезценена. Но това не става за първи път през тази година. В края на април една от агенциите за рейтингови услуги на Интернационалното Братство – “Standard & Poor’s” понижи оценката си на неколцина крупни компании, свързани с руското правителство. На първо място беше „Газпром“, а веднага след него – „Росснефт“.

Понастоящем „оценката на „Газпром“ е намалена от Baa1 на Baa2 с отрицателна тенденция“.

Даже тук жълто червени медии изфучаха с „новината“ на връх Бъдни вечер:

„Рейтингът на „Газпром” рухна: „Мудис“ прогнозира негативна перспектива за развитието на компанията.“

Преди тях, но доста след мен – на 1 април т. г., излезе меко предупреждение в нюйоркската електронна медия “Bloomberg”. Тогава му дойде времето и разрешиха на наетите в нея проститутки, работещи под журналистическо прикритие, да намекнат за онова, което изрекох месец и половина по-рано.

Какво се крие зад цялата операция? Можем ли да разгадаем нейното значение?

image

Ами обезценяването има само един смисъл – понижение на цената! „Газпром“ става по-евтин. С други думи, акциите му се предлагат на по-ниски стойности.

Не допускам някой да мисли, че руснаците имат сметка от това. В такъв случай – кой?

Сега му е времето да видите и чуете, какво толкова казах и кога? Ето изреченото от моя скромност на 19 февруари 2014 година:

www.youtube.com/watch

Кое не е вярно? Това, че не е станало на мига? Смешно е да предполагате, че подобни сделки се сключват така, както продажба на дрога в дюкян-мазе край нашенско училище. Макар още тогава да беше огласено, че Ротшилдови увеличиха своя дял като съсобственици на „Газпром“. И възстановиха на върха в класацията на най-големите корпорации на земята.

Бъдете уверени, че ще върви и пропаганда, която ще обяснява, как Русия страда от недостиг на природен газ… Този филм сме го гледали. Или сте го пропуснали?

През това време на планетата горят пламъците но около 50 въоръжени конфликта, някои от които – тежки локални войни с много жертви.
image
В Афганистан не познават мира още от съветското нахлуване през 1979 година до ден днешен. В Ирак – от март 2003-а, че и по-рано – от 1990-1991 г. В Сирия – от пролетта на 2011-а. Там – в някогашната Месопотамия, жертвите със сигурност надхвърлиха 1 милион души! Те не са ли човешки същества? Или тамошните мюсюлмани са лоши, докато тези сред големците в „демократичния“ и „развит“ западен свят са добри?

Какво се случва в Либия, в Йемен, в Мали, в Судан, в Нигерия, в Сомалия?… Нормално ли е всичко в Египет? Ами в Израел, Палестина, Украйна, самия Запад? Ще продължи ли обедняването на мнозинството от европейските народи и на жителите на САЩ? Отвъд Атлантика се води етническа война, чийто магнитуд ще се засилва. Както съвсем точно заяви една американска университетска преподавателка:

„Анти-интелектуализъм превзема САЩ.“

Няма да се задълбочавам. Констатациите й са достатъчно познати и нам. Образованието постоянно се влошава, но компютрите все повече навлизат в него. Днес дипломата от Харвард е обезценена до там, че един индиец или европеец е по-желан от възпитаник на доскоро престижния масачузетски университет.

Тази война на расова, етническа или верска основа се пренася и по улиците на страните от Стария континент, включително у нас. Разумният човек ще се подготви за всякакви евентуални нейни развития.

През тази година американците подминаха 200-годишнината от опожаряването на тяхната столица Вашингтон барабар със сградите на Конгреса и Белия дом. Неудобно е за нация, смятаща се за… „велика“!
              image      
Догодина ще се навършат два века от загубата на САЩ във войната с Великобритания, разпалена от Нейтън Ротшилд. Заради отказа им да му предоставят шанса да основе централна банка. Е, семейството успя да постигне това 98 лета по-късно.

Пак през 2015 година може би в Съединените щати ще отбележат края на Гражданската война. В това братоубийство, дело на същите вече споменати скрити сили, американците са дали повече жертви от всички останали рекордни на брой войни, които са водили, взети заедно – повече от 650 000 загинали! Навярно са си извадили само една поука: Никога повече на тяхна територия.

Дали? Времето ще покаже. Но оттогава те се бият само далеч от своите предели. Известно е, че всяко нещо има край…

Пак догодина светът би следвало да чества 800 години от провъзгласяването на Magna Carta. Смятат документа за първия, който прокламира всеобщите човешки свободи, даже в нарушение на църковните догми. Не случайно я наричат Magna Carta Libertatum – Великата Харта на свободите.                                                                                                      imagediagnosa.net
                                        



Гласувай:
5



1. andrei - Поздрав за великолепния текст!!!
03.01.2015 09:47
Истината е една,но за хора необременени от лъжи и спекулациите на историческите факти!На няколко пъти съм писал в моя блог за еврейските лъжи и подмяна на историческите факти,без да имам претенции,за някаква изключителност.Най-точното определение на евреите са дадени от българите(чифути и Моше...ници).Както споменаваш в текста,евреите никога не са били бягали от Египет,а са най-позорно изгонени,което в по-нови времена се е случвало многократно.Нали си представяш,че не е възможно да избягат близо 40 000 души вкупом,от най силната държава в онези времена!?Много хора и народи вече се докосват до истината за Бога и това ще е един неспирен процес!В последните няколко години юдо-масоните са изпаднали в ужас от тези истини и вършат провокации,терористични акции и войни,с единствената цел да забавят неизбежната си смърт и разобличаване!САЩ и Израел са пред прага на своята гибел!!!Поздрав от мен!
цитирай
2. olivie - Точо в това е парадоксът:
03.01.2015 14:07
Не може да има и нов световен ред, без нова световна религия. А нова световна религия без детрониране на фалшивата история няма. Като прибавим и неописуемият ужас, че тя /новата религия/ не може да бъде нищо друго освен добре забравената исконна, истинска и стара религия по тракийските земи с върховенството на Орфеевият закон, получаваме обяснение за делата на тези, които са "призвани" да извършат нужните промени към НСР. Прилича на самозапалване нали? Също като да поставиш на компютър алогична задача, която да реши по логичен начин. И като се прибави към това и естестената склонност към шизоидно израждане от кръвосмешения, циркът сатава пълен. Голям кеф.
цитирай
3. olivie - И още
22.01.2015 09:00
http://nikikm.blog.bg/politika/2015/01/21/evrei-cigani-i-gyrci-http-goi-blog-bg.1332160#last_comment
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: olivie
Категория: Хоби
Прочетен: 842739
Постинги: 383
Коментари: 615
Гласове: 1665
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031