Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2015 08:54 - Човешкият мозък е генератор на време и връзка м/у паралелните светове
Автор: olivie Категория: Хоби   
Прочетен: 5746 Коментари: 12 Гласове:
5

Последна промяна: 31.08.2015 08:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Смъртта съществува единствено в съзнанието ни Автор: zahariada Категория: Хоби   image 
Прочетен: 0 Коментари: 0 Гласове:  0  
 
  Смъртта съществува единствено в съзнанието ни

image
http://www.zahariada.com/


В САЩ излезе книгата „Биоцентризмът: животът и съзнанието – ключове към разбирането на истинската природа на Вселената”. Според „космическата” теория на Робърт Ланц – автор на книгата, смъртта не съществува във вида, в който я разбираме.

Ланц твърди, че смъртта е само илюзия, която живее във въображението на човека. Тя възниква, защото ние се отъждествяваме с тялото си, затова сме уверени, че заедно с обвивката си умираме и самите ние.

Но Ланц смята, че съзнанието съществува извън времето и пространството, то може да се намира навсякъде, следователно и извън тялото на човека. Тази теория се вписва в основите на квантовата механика, според която всяка частица може да се окаже на всяко място, а дадено събитие може да се развива по няколко (понякога безброй) варианта.

Предположението на Робърт Ланц се дължи на това, че той вярва в съществуването на множество вселени. Ако човек умре в една вселена, той продължава да живее в друга чрез своето съзнание.

Тези идеи са много популярни. Потребителите в социалните мрежи често цитират Ланц, пишат, че споделят теорията му.

„Времето не е абсолютна реалност, то е аспект на нашето съзнание”, привежда цитат от учения потребител в Twitter.

Ланц е наричан гениален учен, който е открил ключа към „теорията на всичко”. „Тази книга промени възгледа ми за живота и смъртта”, пише друг потребител.

Справка:

Робърт Ланц е специалист по регенеративна медицина и научен ръководител на компанията Advanced Cell Technology, професор в Университета в Уейк Форест. Негова е идеята за изследвания в областта на стволовите клетки. Той успява да клонира някои изчезващи видове животни. Но преди няколко години се увлича от физика, квантова механика и астрофизика, след което създава теорията на новия биоцентризъм.

Проф. Стюарт Хамероф от Университета в Аризона е уверен в съществуването на вечната душа. Той прави това заявление през 2014 г. и сравнява човешкия мозък с квантов компютър, информацията в който са душата и съзнанието. Така информацията може да се предава и след смъртта на човешкото тяло.

През 1980 г. Андрей Линде – бивш служител във Физическия институт „Лебедев”, а днес професор в Станфордския университет, развива теорията за множествеността на мирозданието. Той изгражда своите разсъждения на базата на модела за Големия взрив, в резултат на който възниква мълниеносно разширяващ се балон – зародишът на Вселената. Ако обаче съществува една Вселена, то защо да не съществуват и други? Въз основа на този въпрос Андрей Линде създава модел, в който инфлационните (раздуваните) вселени възникват непрекъснато, отлюспвайки се от своите „родителки”.
феномени
Моят принос очаквайте в коментариите под статията:




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. olivie - "Ние сме във времето и времето е в нас" 1-и експеримент
31.08.2015 13:51
Бях писал за един експеримент който всеки може да повтори у дома. Трябва ви кварцов осцилатор. Нагласяте го на няколко милиона трептения в секунда до главата на легнал човек, оставяте го да заспи и осцилаторът сам намаля зададената честота с няколоко десетки трептения в секунда. При събуждане на спящия, осцилаторът възвръща сам зададената честота. Изводът е че човек генерира време /нали осцилаторът на практика е един часовник?/
цитирай
2. olivie - Втори експеримент
31.08.2015 14:12
Нужни са Ви известно количество механични, електронни и кварцови часовници. Ако не можете да си ги осигурите отделно, може да работите с часовниците около Вас. Електронен - Персонален компютър, телевизия и ГСМ, механични ръчни /3-4/възможно най- точни, стенни кварцови. Сверявате всичко достъпно за Вас и сравнявате с телевизията. В началото всички часовници вървят синхронно. Вземате единия от групата ръчни и си го слагате на ръката. И тогава започва шоуто - той започва да избързва, или изостава по - малко от преди да го подносите. Получават се и "скокове", предимно нощем докато спите /без да го сваляте/ Например ГСМ-ът ми се наглася винаги на "Софийско време", което е с 3-4 мин по - назад от моето и на часовниците около мен /вкл. телевизията/ Телевизиите правят корекции всеки ден, но горното съотношение се запазва поне около месец.
Сега си представете безбой паралелни светове, които се различават само по един хроном /хипотетична елементарна частица-време/ С други думи, приложете квантовата теория върху време-пространството. Ако времето съвпада в показанието на всички часовници, то или не теорията не е вярна, или Вие се намирате САМО във Вашето време и не сте надарен /по- точно Вашето съзнание/ със способността да странствате м/у паралелните светове. Вземете мерки: Ако не сте, станете вярващ /без значение религията/ иначе дните Ви са преброени - няма как съзнанието Ви да се освободи от оковите на материалното. И когато различните времена започнат странно да се уеднаквяват, също сте застрашени, ако още в първия съзнателен ден не започна разлояване на времето /трябва да си намерите някаква работа или занимавка, извън дейностите по самообслужването/ Най - добре е да работите на две места, или да редувате умствен с физически труд. Ще установите, че дори се уморявате по - малко.
цитирай
3. olivie - Трети експеримент
31.08.2015 14:24
Някои казват, че механичен часовник никога не може да се настрои да показва 100% реално време, независимо дали се прави с уред, или не. Битува схващането, че когато носите такъв часовник, то той изостава, а през ноща, като го оставите на масата, той наваксва /избързва/ Чрез сверяване ще се убедите, че е точно обратното. Преди мислех, че първия експеримент се отнася само за кварцовите часовници, какъвто е осцилаторът, но се оказа че експериментът е валиден и за механичните часовници, отчитащи Вашето лично време. Бях писал преди и каква огромна телепатична сила, въздействаща върху времето се крие във факта, че слънцето огрява само половината земно кълбо, докато останалата половина спи. Според мен силите са колосални и в буквалния смисъл РАЗКЪСВАТ земното кълбо на безброй много паралелни светове.
цитирай
4. olivie - И един въпрос:
31.08.2015 14:26
Кой проведе ВРЕМЕВИТЕ експерименти с малайзийските Боинги? Или квантовия чип, който пренасяха за демонстрация, им спретна тази "шега" на гол Г*З?
цитирай
5. olivie - Констатация за размисли по конспиративната теория.
31.08.2015 14:39
Напоследък, вероятно във връзка с бежанската вълна се забелязва и честа смяна на различните времена. Това ли е целта - хем човечеството е тумор, хем да нарушим равномерното му разпределение по земното кълбо, като го юрнем към Европа? Мисля, че нищо добро няма да излезе от това, поради простата причина, че Китай не участва, а икономиката му бележи все по - твърдо приземяване. За китайците ли освобождават земи бежанците? Ами ако решат и те дойдат насам, като им спретнат някоя оранжева революция? Ревем от нашите цигани, ами ако Индия се юрне да оправя времето? Съществнува и теория, че климатичните ужасии също се насочват към местата населени с хора и почти не се случват там, където ги няма. Което пък говори за тясна връзка на време и ВРЕМЕ, РЕЗУЛТАТ НЕ ТОЛКОВА ОТ ДЕЯТЕЛНОСТТА НА ЧОВЕК, КОЛКОТО ОТ ГЕНЕРИРАНОТО ОТ НЕГО ПРИ ТАЗИ ДЕЯТЕЛНОСТ ВРЕМЕ.
цитирай
6. olivie - И едно предизвикателство към привържениците на кватнтовата теория
31.08.2015 14:43
Какво ако:
1. Ескпериментаторът следи експеримента в огледало?
2. Или ако е пиян и вижда вместо 2, 4?
3. Или ако е толкова изгладнял от упорството да не затваря нито за миг очи, че "две не вижда"?
цитирай
7. kvg55 - Материал, който повдига много в...
31.08.2015 20:57
Материал, който повдига много въпроси.
Ето един : Има ли представа Робърт Ланц, в каква форма
съществува човешкото съзнание извън човешкото тяло и
има ли то друг материален носител извън мозъка.
цитирай
8. olivie - Според руската наука има информационна обвивка около земята, продукт на човешкото съзнание
01.09.2015 09:37
Информацията събрана от мозъка не изчезва, а се натрупва около нас. Ако се сдобием с ключа да я четем, ще знаем всичко станало в света от неговото създаване до днес. И ако вярвате в ретроградната хипноза, то тя е ключа, който е индивидуален за всеки от нас. Предполага се, че съществува и универсален ключ, свързан с хрономите, продуцирани от мозъка. Не зная до къде стигнаха проучванията точно кой е материалния субстрат в природата кумулиращ инфо-хрономите.
цитирай
9. olivie - днес поставих рекорд
03.09.2015 12:32
При активен умствен труд сутринта, чак пулсът ми беше учестен, за 3 часа и половина /08.45-11.25ч/, часовникът ми избърза с 30 мин.
цитирай
10. olivie - http://kostas.blog.bg/drugi/2015/09/03/nie-ne-mojem-da-se-spravim-s-tozi-priliv-we-can-t-cope-with-.1388637
03.09.2015 13:36
В нашия аспект: СЛЕД ОПРЕДЕЛЕНА СТЕПЕН НА БЕЖАНСКАТА ВЪЛНА /ИМА ЛИ ЗА НЕЯ БАЛОВЕ?/ ОЧАКВАЙТЕ ПОТОПА /вж. Предсказанията на индийския гуру, който позна детайлно по време и точност - степен по Рихтер земетресението и аварията във Фукушима/ ПРИЕМАМ ОБЛОЗИ ОТ СКЕПТИЦИТЕ!
цитирай
11. gosho568 - Интересна теория. . . явно наистина ...
05.09.2015 17:07
Интересна теория... явно наистина всичко крие във нашите мисли! :)
цитирай
12. zaw12929 - Мисля също, че човешката душа отива ...
20.09.2015 07:53
Мисля също, че човешката душа отива в друг свят, затова трябва да почитаме Бог
Написах също, за компютъра и че нашето развитие е цел на природата: да се родят Богове, защото и природата се развива във всичките и аспекти и вселени
Преди 9 години предлагах книгата на български издателства и ми отговориха : Глупости не издаваме... после, другите открили, каквото ние знаем
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: olivie
Категория: Хоби
Прочетен: 842670
Постинги: 383
Коментари: 615
Гласове: 1665
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031