Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2016 16:58 - Qvo vadis? Или сега нъкъде? Криво разбран глобализъм
Автор: olivie Категория: Хоби   
Прочетен: 1879 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 06.08.2016 14:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
       Посвещава са на всички kolev от блога /без n38/, който е неспасяем и в последен стадий на изтрещяване от Путин-параноята, която го дръсти.
       Вдъхнових се от серията статии на kolevdobri, който въпреки сичката си смелост вероятно нито така се казва, нито е на 54 /после се поправи на 53 години/. В серията си от панфлети същият търси отговор на въпроси от нашата действителност, в светлината на илюзорното социалистическо минало-бешало преди един човешки живот време / времето на живелите 25 години се смята за едно поколение/ "въоръжен" със стари представи за съвременни категории. Няма да опровергавам всяка една негова шизофренна теза поотделно, но го призовавам да поразсъди още веднаж за това което е написал и ако започне да се съмнява в правотата на поне едно свое твърдение, то това ще е знак че все пак не е неспасяем случай като горе цитирания малоумник. Поне е похвално, че се опитва да мисли, за разлика от горния субект, ЦИТИРАЩ ПОСТОЯННО ЕЗИКА НА ОМРАЗАТА.
       Но да почнем от тук: Сорос тласка всички по пътя на омразата, служейки си със създадените от него фондации, изхождайки от старото Лениново правило: "За да победиш едно стихийно зародило се двежение, разбирай недоволство, е нужно просто да го оглавиш." Целта е не прокламираната защита на слабите, онеправданите етноси, мигранти, бягащи от войни и бедност, а подбуждане на съпротива и ИЗЯВА от останалите индивиди, които са необходими за да ги регистрира и постепенно унищожи, чрез изпитаните хватки на антисемитизма, феминизма, секстормоза на работното място, гей-парадите и хомобраковете, ултранационализма /употребата на думата фашизъм в някои страни е забранена/ последното за внушение се заменя с ултраси, но както знаете въобще не намясто, езика на омразата и т.н. Със същата цел биват извращавани исторически факти: робство-присъствие, революционер-терорист /тук почнаха да действат малко по - внимателно, поради огромния социален отклик/, определения за хибридна война и откровено извращаване на действителни събития, при пълно съзнание, че хората имат достатъчно други източници на информация и са подложени на психичен тормоз като гледат напр. семейната тв Европа и слушат коментарите на шевкинята, командирована на екскурзия в Брюксел. Хората някак не усетиха как им отнеха правото да се защитават дори на собствена свещена частна собственост и как полицаите в днешни времена трябва да се оправдават, че са използвали не съобразна на ситуацита сила при изпълнение на служебните си задължения/. Някой да има представа как да се реформират силовите структури? Ще Ви кажа накрая.
         Дано Ердоган да върне смъртното наказание, но да не го използва, че малко поне да възстанови баланса. Спомням си преди, като въведоха забраната му /не на Ердогана, разбира се/, най - съществения аргумент беше, че убийствата се увеличавали, ако я имало и намалявали, при забраната му /душите на убийците се били прераждали, те за това.../ Постепенно и неусетно промениха закона за собсвеността. Никъде вече няма да срещнете терминът "частната собственост е свещена" В днешният закон заветниците имат равни права с наследниците /утре може да ги турнат и преди тях/ Ако някой си спомня и йезуита Тома Аквински, лесно може да разбере, че всичко написано от него се изпълнява вече СЕГА - вкл. терминът "В КРАЙНА НУЖДА" - ЗНАЧИ ЕДИН МИГРАНТ АКО СЕ НАНЕСЕ ВЪВ ВИЛАТА ВИ, ТОЙ НЕ ИЗВЪРШВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. А АКО ГО НАПАДНЕТЕ, НАПАДАТЕЛЯТ СТЕ ВИЕ. Бахти малоумието, но такава е реалността. Е, някой да има представа каква съдебна реформа е необходима? Ще Ви кажа накрая.
          По отношение на икономиката също не се разбира, че няма как със социалистическа полит-икономика на Костов, може да се постигне западно-ориентирана такава. Плановото стопанство е едно, пазарната икономика съвсем друго. По средата са уйдурмите и недорадуменията които ни управляват. НЯМА КАК да докажем че отрочетата на "Черноризец Храбър", имащи тапии за висше образовение от него още преди да бъде създаден със заповед на МОН са нещо повече от мутро-пиарките на Миро мазното, изземващи функции на МЗХ и кльопащи комисионни "в движение". За това се пригответе за дълга поредица от глоби от страна ЕС на които не би могъл да издържи нито един бюджет и нито едно наше правителство. Какво да се направи? Ще Ви кажа накрая.
          Пряко следствие от предния абзац е състояноието на енергетиката. Тя все още е конструирана да обслужва едно планово стопанство - икономика на простите числа - има нужда от толкова Мвт/ч. - ще построим толкова /а наглостта беше да ни построят, а ние да им плашаме тока 30години и то в ЗАДЪЛЖИТЕЛНО количество и цена. Някой да вижда как тия Марици ще работят в условия на реален пазар? От самолет се вижда какво е направил владетелят на абсурдната икономика - Мариците са в противотяжест на АЕЦ Козлодуй /и при това след осакатеването му от Куневица, като главен преговарящ/ Ама как ще правиш пул от държавна и частна собственост? Е, много искате да знаете, бе. Едното е властов лост с ресурсите на енерГЕПийната мафия, другото е % от приватизационна сделка....ех, някой хубав ден за българската демокрация/ Какво да се направи? И това ще Ви кажа накрая.
         Ликвидацията на армияна започна от свалилите го от власт думи на П. Младенов "да дойдат танковете" Тогавашната БНА беше структурирана така, че да може да управлява държавата при въвеждане на "военно положение".  Тази опасност беше преодоляна с влизането ни в НАТО и ликвидацията на наборната военна служба. Тук трудно мога да кажа какво би могло да се "реформира", защото не остана такова. Но, все пак предлагам да остане само една гвардейска рота за престиж, а? Иначе трябва да махнем и президента, към който сега драпат всички.
         Отговор: Пътищата са 2, среден НЯМА /Боко, чуваш ли, избери:/
1-о Правиш кръгом и започваш Булгарексит. и НАТОексит, но не мисля че си нужният за това човек.
2-о Започваш цялостна реформа в държавата не чрез разкриване на дублиращи структури, които да изпълняват европейското законодателство, както сега, а ВЪВЕЖДАНЕТО  на евростандартите, започвайки от най - вредния за нашата икономика в сегашното политическо статукво закон - този за държавния бюджет. Имаш евродиректива за структуриране на бюджета, ДПЪЖЕН СИ ДА Я ПРИЛОЖИШ. И моля без селски тарикатски фатки - протести пред парламента, да ги брани верига недоспали полицаеи, за да си заслужат поредния транш към МВР обирниците отгоре надолу, без имитации на супер бежански вълни и нужда от командиравки, без "нужди" от самолети 3-а употреба /музей на натовската авиация ли ще правиш?/
След като структурираш бюджета по пера вероятно вече си забелясъл, че нямаш нужда от толкова силови структури, щото те започнаха вече само себе си да охраняват, а както е тръгнало е ред на частните охранители да ги охраняват.. Да спрем дотук обаче, а? По понятни причини - ако го направиш, вече си аут, ако не и в кауша, а? 
          ПП. Просто Ви доказвам, че не дребните работливи хора са виновни - виновни са тъпаците, които са на власт, а ако те имат лидер, който не позволява някой да има мнение различно от неговото, то виновният е той. Причините са горе, все още не е съвсем късно, за този, който може. Иначе следват перманентни санкции и присъди от Брюксел с/у страната ни, освен ако е решил да не ги плаща, както Украйна кредитът от Русия. И това е вариант - да чакаме да ни изгонят... Ура, ура, ура.



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. freeoldmen - Сравняваш несравними неща.
05.08.2016 17:36
Kolevn38 е обикновен партиен боец, вероятно модераторски продукт, целящ
чрез раздори и крайни антируски позиции да докара някой клик.
Не се впечатлявай от "антируските", това е подробност, юнаците като него си
докарват някой лев и като защитават "проруски" позиции, само че, там облъчва
от друг ник.

Докато kolevdobri очевидно е нормален човек, търсещ и опитващ се да подобри нещата.
Да, не е стигнал много далеч, благодарение на екземпляри като горния Колев,
и още се бори с комунизъма и държавата е най-големия му враг, но светът се
променя.

За него има истински шанс да разбере нещата, докато горния Колев просто ще
обърне палачинката и пак ще си е същия...

цитирай
2. olivie - Така да бъде,
05.08.2016 19:03
но на кого се дават 2 живота по 25 години, че да проумее смисъла поне на единия?
цитирай
3. mt46 - Има и трети път -
05.08.2016 19:21
голяма част от народа да се разбунтува, да натисне и да принуди своите слуги от НС да приемат нужните закони...
цитирай
4. freeoldmen - 2. olivie
05.08.2016 20:28
Хмм, на кого ли дават два живота по 25 години, та да проумее нещата?

Май се падна на нас, драги olivie...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: olivie
Категория: Хоби
Прочетен: 842783
Постинги: 383
Коментари: 615
Гласове: 1665
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031