Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2016 10:24 - За т.н. руска хакерна атака
Автор: olivie Категория: Хоби   
Прочетен: 4966 Коментари: 6 Гласове:
-10

Последна промяна: 29.12.2016 10:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ето и пълния текст на декларацията, публикуван на сайта на руското Външно: 
Отиващата си администрация на САЩ не губи надежда да нанесе още по-голяма вреда на отношенията с Русия, които тя и без това разруши. С помощта на явно инспирирани "изтичания на информация" към американските медии нас отново се опитват да ни сплашат чрез разширяване на антируските санкции, мерки от "дипломатически характер" и дори диверсии срещу нашите компютърни системи. При тово екипът на Барак Обама, който вече се готви за изселване от Белия дом, се опитва цинично да представи този последен "новогодишен поздрав" като реакция на някакви "кибератаки от Москва".

Честно казано, ние вече се уморихме от лъжите за "руските хакери", които продължават да се леят от САЩ, дори от самите върхове на управлението. Администрацията на Барак Обама пусна тази дезинформация още преди половин година в стремежа си да подкрепи необходимия й кандидат на президентските избори през ноември и, след като не постигна желаното, търси оправдание за собствения си провал и с удвоени сили подрива руско-американските отношения.

Но истината за режисираната от Белия дом провокация рано или късно все пак излиза наяве. И това вече се случва. Както още на 8 декември съобщиха някои американски медии, държавният секретар на щата Джорджия Брайън Кемп заяви, че щатът е проследил откъде е дошла хакерската атака срещу компютърната система за обобщаване на резултатите от президентските избори няколко дни след вота. Следите водят до компютърен адрес в департамента по вътрешна сигурност на САЩ. И те (американските власти, бел. ред.) спешно се постараха да прикрият тази информация, прикривайки я с поток от нови антируски обвинения, които не съдържат нито едно доказателство.

Остава само да добавим, че ако Вашингтон действително предприеме нови враждебни стъпки, ще получи отговор. Това се отнася до всякакви действия срещу руските дипломатически представители в САЩ, които незабавно ще предизвикат аналогични действия срещу американските дипломати в Русия. Вероятно, на администрацията на Барак Обама вече й е съвсем безразлично какво ще се случи с двустранните отношения, но историята едва ли ще им прости поведението на принципа "след нас и потоп".
От Статия в Кросс.бг 
http://www.cross.bg/rysiya-medii-barak-1529948.html#.WGTI29KLSM8




Гласувай:
13



1. olivie - Е,
29.12.2016 20:00
после не се чудете от къде социологическите агенции черпят само дезинформация. С много благословии на майките и задните ви части (което предпочитате).....
цитирай
2. анонимен - ти защо се вълнуваш какво са казали руснаците, руснак ли си
29.12.2016 21:28
те обаче лъжат, ето ти инфо от преди час

Администрацията на президента Барак Обама в последните дни от мандата си наложи санкции на Русия и изгони от страната 35 руски дипломати и техни близки във връзка с кибератаките срещу американски институции и партийни структури.

Освен това се затварят два обекта на Русия в Ню Йорк и щата Мериленд в отговора на кампанията за тормоз на американски дипломати в Москва, заяви пред "Ройтерс" високопоставен американски представител.

Според него на руските дипломати ще бъдат дадени 72 часа да напуснат САЩ.

Достъпът до двата руски обекта се блокира за руски граждани от обед местно време, т.е. незабавно.

Според решението, публикувано на сайта на финансовото министерство, отговарящо за прилагане на санкциите, наказани са 6 физически лица и 5 институции, включително руската Федерална службаза сигурност (контраразузнаването) и Главното разузнавателно управление (ГРУ) на руската армия.

Обама призова всички американци да бъдат бдителни за действията на Русия и че администрацията му ще внесе в следващите дни в Конгреса доклад за руските "опити за намеса в нашите избори, както и зловредна киберактивност, свързана с нашия изборен цикъл в предишни избори".
цитирай
3. planinitenabulgaria - "Статията" Ви не прави смисъл, но пък звучи доста приятно:
29.12.2016 21:34
https://www.youtube/watch?v=yy247d2OW90&spfreload=10
цитирай
4. tomcat2 - амриканската пропаганда и олиг...
29.12.2016 21:53
амриканската пропаганда и олигофрения задмина отдавна нацистката!ФАЩ и нато са новата нацистка Германия и ще свършат ,като старата!
цитирай
5. olivie - Е,
30.12.2016 08:49
Все пак е въпрос на вяра - никой не е собственик на истината. И при това истина, подкрепена от исторически факти - като например бомбата над Хирошима, никому ненужните бомбардировки на София през ВСВ, както и на цивилни обекти в днешна Югославия, разрушаването на Голямата водна река в Либия, за да продължи Африка да се гърчи от безводие, и най - вече това което Путин им обеща - да разкрие истината за 11.09.2001г. с кулите-близнаци, че да престанат да се чудят кой им мисли злото.
цитирай
6. kuschel - Още малко и кюмюра отива в небитието ...
30.12.2016 10:37
Още малко и кюмюра отива в небитието а с него и неолибералната чума.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: olivie
Категория: Хоби
Прочетен: 842649
Постинги: 383
Коментари: 615
Гласове: 1665
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031