Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2017 17:57 - Алкохолна идиотия от Левашов
Автор: olivie Категория: Хоби   
Прочетен: 2359 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    По повод идиотията на Левашов за алкохола: Снижението на алкохолните нива под физиологичните норми става у хора с генетично високи нива на алкохолдехидрогеназата - ензим с физиологичен 24 часов ритъм (най - ниско ниво - (0) в 24ч. и най - високо в 12ч. на обяд) Средна норма за разградимост на алкохола - 8гр. абсолютен 100% алкохол за 1 час) Последното е важно ако трябва да прецените дали може да управлявате МПС безопасно. В Правилника за движение е казано само 8 часа след употреба, ако е преминало действието му.
     Най - идиотско звучи тезата, че екзогенния алкохол, макар да има същата хим. формула, ориентацията на атомите била друга....:) Истината е, че при дестилацията се следи най - вече за метиловия алкохол, който е доказано отровен, но почти отсъства ако за продукт за ферментация служи вещество, което не го дава в дестилата си - напр. картофи (за вкуса на китайските лайна вероятно знае този, който ги е ял и пил) Както и при цигарите вина за пристрастяването има не толкова самото вещество, колкото прибавките - в случая висши алкохоли над етиловия - пропилов и т.н. Схващате ли разликата в идиотията на твърдението за пространствена ориенатация? Затова за пример за алкохолизъм се дава винаги количество изпита водка. Не заради това, че е "руско питие", или че се произвежда от китайски лайна, а за това че се прави от картофи, жито и т.н. Не сте чували да има сливова водка нали? А за китайска водка да сте чували? 
     Смятам че има много по - важни неща, които трябва да се знаят за алкохола за да пиете възможно безопасно, информирано и културно, като например:
     1. Ако смесите концентрат с вино или бира трябава да имате предвид, че алкохолите преминават през две трансформации докато се разградят напълно  и това съответно трябва да го изчислите ако ви предстои шофиране. (значи става средно 4гр. абсолютен 100% алкохол за час)
     2. Трябва да пресметнете времето за разграждане според изпитото количество и дали има смесване, да не надвиши 24 часА среднощ с нулевата активност на алкохолдехидрогеназата , тъй като тогава черният дроб е незащитен и се уврежда най - много. За това и сред французите има най - много цироза на черния дроб (много обичат да смесват виното, на което те са големи фенове с вечерен коняк за лека нощ)
     3. Не чакайте да видите 3-е светофара на старата теория
-  загуба на повръщателния рефлекс
- "Оправяне" сутрин с бира
- "Оправяне" сутрин с ракия и спиране на нормалното хранене (и замезване), защото храната спира желанието за продължаване на пиенето. Това е фазата на неспасяемия алкохолик.
     4. Има пристрастяване тогава, когато има необходимост от увеличаване на количеството на изпития алкохол. Не случайно това се наблядава най - вече при пиещите водка (пропиловия алкохол е %-но повече)
    И малко за разведряване: "Пияният и Господ го пази" (и това е наистина така) "Който пие зло не мисли" (и това е така) "Алкохолът е вреден - унищожавайте го" (чрез пиене) 
     




Гласувай:
1



1. olivie - преди малко прочетох и диабетна идиотия от левашов
10.09.2017 19:52
Но май идиот е този който им дава гласност (особено с тоя помпозен шизофренно-маниен тон) Не бил идиот тоя който пише в сфери, от които не разбира нищо, а тези които са учили и полагали изпити в сфери които нямат нищо общо с неговите. Кой на кого дължи уважение преценете сами.
цитирай
2. nedovolen - Д-р Убиратан: В никакъв случай не ...
10.09.2017 23:30
Д-р Убиратан: В никакъв случай не спирайте алкохола
....................................................................................................................

- Следва ли да се намали употребата на алкохол?

- В никакъв случай! Виното се приготвя от плодове. Брендито – това е дестилирано вино. Това означава, че от плодовете е премахната водата така, че да извличате максимална полза от тях. Бирата пък се прави от ечемик. Затова не се лишавайте и от нея.
..............................................................................................................

- Какво бихте ни посъветвали още?

- Ако дългото ходене пеша беше толкова полезно, то пощальоните щяха да са безсмъртни. Косатките плуват цял живот, ядат риба и пият вода, но въпреки това са дебели. Зайците бягат и скачат без почивка, но живеят не повече от 15 години. Костенурките са мудни и бавни, не бягат и нищо не правят, но въпреки това живеят по 450 години.
цитирай
3. nedovolen - Усетих
10.09.2017 23:57
за кого иде реч.К-пейст и ако с превод, е екстра. Не може лани да пишеш от д-р Ото Шмид, че ракът се развивал в кисела среда, а сега да пишеш от академик Борис Болотов, че е 6 в основна среда. И без собствено мнение. Значи УФСИте да ръфат.
Ото е наследник на една от св. фамилии, които не се разболяват от рак - що ли?
Болотов е гонен от предишния режим, украинец, но не в Украйна.Дълга тема, спирам.
Само мисъл от Х. Форд, по памет: дали си мислите, че можете, или, че не можете, вие и в двата случая сте прави.
цитирай
4. olivie - а това за Рокфелер и то утрепа рибата
11.09.2017 06:57
От разказа се разбира, че Р може да е богат като Крез, но не е съгласен да плати каквото и да било за лечение чрез сугестия, защото на практика се лекува сам. Какво да се прави принципи. Не коментирам кога това се е случило - последно 1907г. - иска да внуши мисълта, че участниците в случката са столетници. А ако нсе пак е вярно, то каква смърт при съмнителни обстоятелства е сполетяла Левашов? Ха-ха.ха.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: olivie
Категория: Хоби
Прочетен: 839561
Постинги: 383
Коментари: 615
Гласове: 1665
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031