Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2018 16:40 - КАК ИДВА ИНСУЛТА И ТЕ ПРАВИ ЖИВИЯ ТРУП
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2159 Коментари: 5 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Не всеки паднал на улицата е прекалил с алкохола. И на Вас може да се случи.   Лекарят слага диагнозата.  А преди да има лекар?! Ако до Вас колега, родител, съпруг, дори непознат изпада в неадекватно  състояние. Изглежда здрав, а нещо му се губи контакта/ Пиян ли е или сърдит?! Много важно, всеки да си гледа… но, ужас!  Свлича  се. Може да е от диета или … Леле…ами ако получава инсулт?!  Ето как  безпогрешно и бързо да разберем  това инсулт ли е?!   С помощта на следните   4  стъпки:

§  Помолете човека да се засмее (няма да успее!)

§  Помолете човека да повтори точно едно цяло, не сложно, изречение, например: „Шарените листата на дървото Шумят.“

§  Помолете човека да вдигне едновременно и двете си ръце (няма да успее изобщо, или с явно затруднение)

§  Помолете човека да си изплези езика (Ако езика е изкривен, като че ли „обръщащ се” от едната страна на другата, това е сигурен признак).

Ако човек има проблем с едно от тези действие, Ако устата се изкривява, говорът забавя не в неразбираемо говорене-  обадете се незабавно на бърза помощ и опишете случилото се и симптомите.

Мозъкът командва  здравето  и дълголетието:  Няма ли мозък- няма го човека- мозъкът командва процесите в тялото  и никой не може да го замени. Парализа частична: на говор, крайници... на глътката- няма как човекът да се нахрани, напои-   жив труп. ...




Гласувай:
14


Вълнообразно


1. kvg55 - zaw12929,
03.01.2018 16:50
Видим ли на улицата паднал човек, обикновено го заобикаляме.
цитирай
2. stih - Много ценна информация!
04.01.2018 03:01
Благодаря, Zaw!
И дано не се случва!
Здрава и успешна 2018!
цитирай
3. radostinalassa - Причината е гъстата кръв
06.01.2018 21:43
Но тук пиенето или не на вода има малко общо. Просто кръвта е така препълнена с отработени белтъци, че няма място за водата.Трябва да ги изведем от организма си, а начинът не е да продължим досегашното си хранене.тук лакомниците ще загубят битката с инсулта.
Госпожата каза, че на края на заглавието не се слага точка .
цитирай
4. pando - Много интересна статия
08.01.2018 12:34
Причините са:
-кръвна бучка запушва кръвоносен съд
-спукване на кръвоносен съд,предизвикващо кръвоизлив

И още за сиптомите:
-загуба на равновесие и координация на движенията
-много силни и внезапни болки в главата без очевидни причини
-внезапно ослепяване на едното око или пък виждане на двойни образи
-частична парализа на лицето, крак или ръка
Привет.
цитирай
5. nedovolen - Китайски начин за първа помощ при мозъчен удар (полезно да се знае)
14.01.2018 17:44

С игла може да се спаси живота на пациента от инсулт. Този съвет е от един китайски професор. Съхранявайте в къщата си игла или игла от спринцовката. Това е един невероятен и нетрадиционен начин за спасение на човека от инсулт. Прочетете го и го споделете, за да може – този съвет да помогне на някой, който да оцелее! Отделете време да го прочетете. Вие никога не знаете , че нечий живот може да зависи от вас. Баща ми беше парализиран и по-късно почина от инсулт. Съжалявам, че не знаех за тази първа помощ преди. Когато се получи инсулт – капилярите на мозъка постепенно се разкъсват. Необходима е почивка и спешна помощ. Но е необходима помощ точно тук, където е бил срива /удара/. Тези съвети ще ви помогнат да спасите живота на някого! Запазете спокойствие. Независимо от това къде се намира пострадалия , не го премествайте /движете/. Защото, ако преместите болния, капилярите могат да се спукат , и ще има кръвоизлив в мозъка! Помогнете на пострадалия да седне, за да се предотврати повторното падане на земята, а след това може да започне това, което ще прочетете тук – самостоятелно кръвопускане. Ако в дома си имате една спринцовка за инжектиране, това ще бъде най-добре, в противен случай – с шевни игли или други игли също така ще свършат работа.

1). Задръжте иглата – острието над огъня / на запалка или свещ/, за да се стерилизира и след това да се използва за пробиване на върха на всичките 10 пръста.

2). Няма специфични акупунктурни точки, само убождане в mm от нокътя.

3). Убодете така, така, че кръвта да потече.

4). Ако кръв не започва да капе, затегнете /стиснете/ около пробива на пръста с пръстите си.

5). Когато всички 10 пръстите кървят по-малко, изчакайте няколко минути – ще видите, че жертвата ще се съвземе!

6). Ако устата на жертвата е изкривена в спазъм – дръпнете и
масажирайте ушите му , докато те станат червени – следователно, към тях приижда кръв

7). Тогава убодете всяко ухо в меката част два пъти , по две капки кръв от всяко лобче. Няколко минути по-късно устата му вече не е изкривена /крампирана/ и жертвата трябва да дойде на себе си…

Изчакайте, докато жертвата дойде към нормалното си състояние, без никакви необичайни симптоми, а след това го изпратете в болницата. В противен случай, /преди тези процедури/ ако той / тя, бъде откаран в болница с линейка на бърза помощ, – от друсането , когато пътувате, ще доведе до факта, че капилярите в мозъка на жертвата се разкъсат.

Ако човек вече може да върви сам, той ще благодари на Бога, че е спасен!

Научих за кръвопускането за спасението на живота от специалист по-традиционна китайска медицина лекар Ха Тин Бу, който живее в Сан-Juke.

Също така, имах практически опит с този метод, така че мога да кажа, че този метод е 100% ефективен.

През 1979 г. бях на обучение в Фунг-GAAP колеж в Тай Чунг. След като бях в клас, когато друг учител дотича в моята класна стая и каза развълнувано, „г-жа Лиу, по-бързо, нашият лидер е с инсулт!“. Веднага отидох на третия етаж. Когато видях нашия ръководител, г-н Чен Фу Тиан, той бе блед, речта му бе неясна, устата му беше изкривена – всички симптоми на инсулт. Аз веднага помолих един от студентите – стажанти да отиде до аптеката и да купи спринцовка с игла, която след това използвах да набода във всичките 10 пръста на г-н Чен. След няколко минути, когато на всичките 10 пръста почна кървене (всеки с капка кръв на грахово зърно), лицето на г-н Чен се възстанови, цвят и чувствителност се появиха в очите му. Но устата му беше все още изкривена. Така че издърпах ушите му, за да се напълнят с кръв. Когато ушите му станаха червени, аз убодох меката част на дясното ухо и пуснах от две места кръв. Когато и двете лобчета на ушите бяха пронизани и кръвта направи малки топчета – стана едно чудо. На 3-5 минута формата на устата се върна към нормалното, и речта му стана ясна. Ние позволихме да се отпусне малко и дори чаша горещ чай да изпие, а след това му помогнахме надолу по стълбите да го заведем в болницата. Той лежа там една нощ и бе освободен на следващия ден да се върне в училище да преподава! Всичко беше наред. Не е имало реакции, въпреки че обикновено инсулт жертвите страдат от непоправими разкъсвания на капилярите на мозъка по пътя към болницата. В резултат на тези инциденти болният никога няма да се възстанови. Инсултът е втората най-честата причина за смърт. Щастливците , дори да оцелеят, може да бъдат парализирани за цял живот. Такова ужасно нещо не трябва да се случва в живота на никой човек. Ако всички ние помним това кръвопускане, като метод и започнем процеса на спасяване веднага, за кратко време, жертвите ще бъдат върнати до 100% нормалност.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14193914
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68245
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031