Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2018 15:03 - СВЕТЪТ СЕ РАЗПАДА. НИЕ СЪЩО.
Автор: donjodonev Категория: Политика   
Прочетен: 2812 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Веднага добавям - временно! Неведоми са пътищата Божии, неясни са трънливите пътеки на еволюцията, но ставането към висшото, стойностното е неизбежно, защото само Иисус е вечен и незаобиколим.

Та. Вземам повод от някои скорошни публикации на Патрик Бюканан /интересен американски консерватор републиканец, на практика извън истеблишмента, с който Тръмп обещаваше да се пребори/ и директно казаното от Путин Мир рассыпается. Според мен всичко това започна с модерна, който от десетилетия, особенно след разпада на социалистическата система, която също ечаст от него, е доминиращ с първоначалната си и най-устойчива форма либерализма, а модерна със знаменития спор между Ройхлин и Пфеферкорн от края на 15 век... но подробно за тези мои хипотези полутеории евентуално друг път. Социалистическата система се разпадна, сега се разпада и Западната либерална. Това стана очевидно с идването на власт на Тръмп и явленето /не идването на власт на Тръмп/ добре и вярна е описано от Патрик Бюканън /и от други, но с неговите неща съм запознат, а и отдавна имам пристрастия към неговите публикации и действия/. Запада разпадайки се, дали като реакция на защита, дали заради самата си същност или и двете, се опитва да разпадне, фрагментира, целия свят и всичко в него. Строши си зъбите с опитите за разпадане на Русия, сега се опитва да води търговска война на разпад на Китай и дори прави съблазнителни опити да въвлече в това и Русия. Смешно, глупаво, безсмислено, но се опитва. Деситилетия се опитваше да разпадне вековните устойчиви образувания по света, особенно през последните десетилетия в Европа, успя само частично. Каква беше крайната цел на регионализацията и глобализацията, която беше шлагер до скори и нашите новоизлюпени сбъркани евроатлантици я прокарваха? Разпад на националното, на традиционното, на стойносттнато. Като не мина прокарването навремето на такава евроконституция, като не дава желания ефект Лисабонския договор, като особенно унгарците се противопоставят на инфилтрирането на Европа на несъвместими противни на същността и потоци уж бежанци, опитват с джендъри и какви ли още не /по теориите на ревизиониста марксист Маркузе от 60-те години на ХХвек/, но и тук не им се отваря и няма да се отвори парашута им.

Заради последното и други неща е втората част на заглавието. Опитват се да разпаднат и нас, нашата човешка същност, която по принцип е висша, лошите ни прояви са защото се намираме на практика на първото стъпало на еволюцията ни и упорито отказваме да продължим нагоре, защото много лесно все още ни съблазняват с лъскав безсмислен консуматорски живот и мека тоалетна хартия. Преди, както пише френския социолог Гилюи, народа /чиято съдба според Оруел е била само смяна на господарите експлоататори/, поне имахме представители и в интелигенцията, и в управленето, дори още като бяхме социалистически Запада създаваше, а и нас съблазняваше, с т.н. народен капитализъм... миже да те лъжем... мигахме, ама вече си отваряме очите. Сега всеки, издигнал се от народа се приобщава към текущия елит и скъсва с нас. Елита живее в свой свят и свой живот и му е все тая за нас... според някои в перспектива дори се кани да ни замени с роботи или клонинги. Джон Ленън пеееше, че е син на работническата класа през целия си живот... убиха го, беше и си остана велик, а Пол Макартни, по произход също от работническата класа, стана лорд, сър... Скърбя и страдам за Виктория Маринова, но скърбя и страдам за всички подобни, че и по-страшни неща, които ставаха паралелно, докато нашия елит се занимаваше само с нея, забравяйки множество такива неща, случили се и случващи се на обикновенните хора. Част от опитите за разпад на света и на нас беше войната вСирия, писал съм още като започна за това. Някой чул ли е, че н Идлиб, контролиран от Западната коалиция за да запази там проамерикански терористи и после да ги използва против сирийския народ, са взети като заложници стотици мирни граждани и ако не се изпълнят престъпните им искания всяка седмица ще разстрелват по 10? И вече първата десятка е разстреляна! Ами случая с убийството на саудитския журналист в консулството им в Истамбул? Скрипалите са живи, няма категорични данни за участието на Русия в тровенето им, но Русия е обявена отново за най-недемократичната, най-престъпната държава. За саудитите нищо, там е прекрасно! Прекрасно дръжки, знаят с какво се занимават техните емисари с много пари в разни региони у нас местните и службите... Ама пак омерта, мълчат политици, интелигенти, журналисти, те са на хранилка на американските господари, а те заради икономическите и политическите си интереси отдавна са на принципа голям негодник и мръсник, ама наш негодник и мръсник. Че то и лъжите вече минават на всякакво ниво, поне от времето, когато Колин Пауъл тръска епруветка с някакъв прах и после унищожиха, разпаднаха Ирак с цената на стотици хиляди хиляди жертви... голяма работа, нали съвършенните САЩ са на територията, където са извършили най-големия геноцид - избиването на няколко милиона индианци.

Сега толкова, стана дълго. Ще спрем разпада. Защото леко перефразирайки Линкълн неможе през цялото време да се лъжат всички по света и само да се руши. А има И естествени процеси. Разпада на урана, от който се правят и атомни бомпи, продължава до стабилен изатоп на оловото. А ние, ако не искаме да сме част от разпадналите се хора, трябва да правим каквото и да е против тези умишлени вредни процеси. Да напомня отново - по-добре страдащ човек, отколкото доволна свиня.




Гласувай:
3



1. predatorkapredatorka - !!..не мисля така, г-н донев..
21.10.2018 15:52
/защото се намираме на практика на първото стъпало на еволюцията ни
и упорито отказваме да продължим нагоре,/

Еволюцията е процес строго индивидуален,личен, труден..
и така е правилно..
инак, с последното изречение съм абсолютно съгласна..
първо Коня, после каруцата..
хубава Тема, сложна за онлайн дебат..
хубав ден ви пожелавам/Юлия

цитирай
2. donjodonev - Отговр на Юлия
21.10.2018 20:31
Благодаря, Юлия! Вече смятам,чи нищо индивидуално не е възможно. Най-малкото, защото отдавна съм привърженик на теорията за безсъзнателното за установката на Марбе-Мюлер-Узнадзе /Фройд според мен е грешен и вреден/. А и по Дарвин е така, макар че вече в много отношения е спорен. Виж, отговорността за личното развитие, усъвършенствуване е преди всичко лична. Освен това, казал съм ред оригинални неща и съм направил оригинални връзки, поне според моите знания. Разбира се, това е трудно за оценяване и доказване, но имам и много оригинални технически идеи, вече работя върху оригинални електромобили... но на практика сам и затова бавно, не искам да се вписвам в тази система, както и в предишната /тогава дори бях враг на народа и репресиран/. И - не виждам смисъл от елементарни папагалскитеми, затова късно и след дълги колебания влязох в блога... ама и тук е една...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: donjodonev
Категория: Политика
Прочетен: 27322
Постинги: 17
Коментари: 31
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031