Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2020 19:45 - Защо Европейския Съюз подкрепя корумпираната родна олигархия
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1638 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 13.07.2020 19:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Брюксел няма да хукне да разбива корупцията и мафията у нас. Само ние българите можем да го направим

Автор: Симеон Миланов, в. "Земя"

През последната седмица в страната ежедневно се организират протести срещу модела на управление на правителствената коалиция и някои действия на държавното обвинение. Дали и доколко те имат основание е въпрос, по който се дават диаметрално противоречащи си отговори. Но е факт, че гражданското общество изразява своето неодобрение на висок глас. Към това неодобрение се присъедини и прездентът , който се обърна към Европейския съюз да даде подкрепа на протестите, а не на управляващите. Но дали това въобще е възможно?

България се тресе от скандали и би било трудно да се изброи всичко, което правителството успя да сътвори в последните 6-7 месеца. Изглежда пословичното търпение на българите свърши, защото в последните дни се редуват протест след протест срещу управляващия режим на ГЕРБ и т.нар. “патриоти“. Разбира се, поводът беше случая с “Росенец“, където се оказа, че НСО охранява Ахмед Доган и възпрепятства достъпа на гражданите до мястото. При това, както се разбра, всичко се случва с позволението на премиера.
Естествено, че Борисов веднага си изми ръцете с началника на НСО ген. Станчев, но е повече от ясно, че въпросният не би могъл да взима самостоятелни решения без да се консултира с изпълнителната власт, от която зависят тези неща. Впрочем, направи впечатление и изказването на депутата Тома Биков от ГЕРБ, който заяви следното:
„Ние от ГЕРБ не искаме да имаме такъв президент и ще направим всичко възможно да го премахнем.“
Интересно изказване, защото думата “премахнем“ звучи по един особен начин, когато си припомним бурното последно десетилетие на ХХ век. Дали г-н Биков осъзнава, че
иска да “премахне“ президент, който е избран от 60 % от българите
и дори по най-песимистичните социологически проучвания има близо 50 % подкрепа? Демократично ли е хора, които имат 35-36 % подкрепа в най-добрия случай, да “премахват“ човека-институция, който се подкрепя от половината или повече от половината народ?
Вместо от ГЕРБ да дадат най-сетне разумно обяснение (и извинение) за всичките скандали, които сътвориха, както и да поемат политическа отговорност за социално-икономическата катастрофа, която цари в страната, те нападат една от малкото функциониращи, уважавани и подкрепяни институции у нас.
И докато българите, независимо от политическите си пристрастия вляво, вдясно, център, национализъм, консерватизъм, комунизъм, социализъм и тнт., се обединяват зад каузата да бъде прогонена мафиотската структура, която се е сляла с държавата, от Брюксел дойде една изненадваща (или по-скоро не) новина.
Манфред Вебер заяви, че премиерът Борисов има пълната и безусловна подкрепа на Европейската народна партия. Да, този
Брюксел и управляващата го ЕНП и същите тези еврочиновници
, които непрекъснато говорят за демокрация, прозрачност, правов ред и власт на закона, си затварят очите пред потресаващите скандали, които се разпространиха из цял свят, за да подкрепят българското правителство!
Разбираемо е, че всяко политическо семейство в Европа подкрепя националните партии, които са част от него, но в случая би било по-прозрачно, демократично и политически адекватно, ако европейската десница беше изчакала поне малко, за да се изясни ситуацията в страната ни. Чрез тази си категорична подкрепа, Вебер рискува да покаже истинската същност на някои фактори сред европейското чиновничество. Защото истината е, че рано или късно ГЕРБ ще си отидат, при това с много скандали. Все повече лъсват далаверите и престъпленията на хора свързани с управляващия режим и точно в този момент подкрепата за въпросния би навредила политически и имиджово на Европейската народна партия.
Тогава защо Вебер побърза да заяви тежката си дума? По една проста, очевидна и за съжаление тъжна причина - ЕС и особено европейската десница не се интересуват от корупцията у нас, върховенството на закона или нещо подобно. Западните елити винаги са били наясно, че що се отнася до българските си колеги, става въпрос за “сделка с дявола“. Да, в Германия, Франция и Холандия доста от представителите на управляващите в България биха влезли в затвора, но докато разните безобразия се случват в България, проблем няма. Защото и членството в НАТО, и членството в ЕС са продукт на геополитическата необходимост, а не на високите европейски идеали и големите успехи на мъдрия български елит.
Навремето известният американски държавен секретар Кордел Хъл казва за диктатура на Доминиканската република Рафаел Леонидас Трухильо следното: “Да, той е кучи син, но е нашият кучи син.“
И това изказване характеризира перфектно отношението на Запада към самозвани диктаторчета и техните корумпирани режими. Стига да не са свързани с основните геополитически противници, по онова време СССР, а днес Русия и Китай, подобни диктаторчета са “нашите кучи синове“.
Каквото и да става, та ако ще премиерът да бъде сниман с влакова композиция със злато и незаконна ПВО установка, Европейската народна партия, която в най-висша степен изразява интересите на Германия, Меркел и северноевропейските елити, ще продължи да подкрепя Борисов. Между другото, за
наивните хора, които вярват, че Брюксел просто не знае какво се случва у нас
, но иначе гори от справедлив евроатлантически плам и рано или късно ще ни помогне да преборим корупцията, искам да припомня няколко момента. Първо, европейците са наясно с кого си имат работа и това е перфектно отразено в европейските доклади, които почти винаги посочват, че България е най-корумпираната страна в ЕС, българските медии са най-зависими, а бизнесът най-мачкан. Информацията е публична и всеки може да се запознае. Второ, представители на европейския елит подкрепят не само ГЕРБ, те подкрепят и други партии около, които витаят редица съмнения - например ДПС, която се ползва с изключително топли отношения с партията на европейските либерали АЛДЕ.
Но това няма значение, защото днешният български елит, който се е сраснал с държавата, има няколко прости задачи:
1. Да действа като южен фронт на евроатлантическото пространство срещу Русия и да пречи на всички руски проекти, които биха могли да свържат Москва със Западна Европа.
2. Да осигурява евтина, но квалифицирана работна ръка за все по-застаряващите западноевропейски общества, които се нуждаят от хора, които да им плащат пенсиите (управляващите се справиха особено ефективно с това през последните 10 години, прогонвайки над 1 милион българи на Запад).
3. Да дава абсолютна политическа подкрепа на управляващата в ЕС партия ЕНП, спомагайки за доминацията й в ЕП.
4. Да обезпечи интересите на Запада на важния балкански кръстопът, където се пресичат редица интереси, а също така и минава огромен транзит на хора, стоки и капитали.
5. Да гарантира за западноевропейските производители българския пазар, без да позволява съществуването на местна конкуренция.
И нашите управляващи наистина се справят блестящо с поставените оперативни задачи! България е сведена до състоянието на колония! И за да не сме голословни, нека да уточним какви са основните характеристики на една колония. Първо, колонията е политически обвързана с метрополията и следва изцяло външнополитическата й линия. Тук едва ли има съмнение, че българското правителство е неспособно да казва “Не“ на Брюксел, Берлин и Вашингтон. Второ, колонията захранва метрополията с определени ресурси и се задължава да купува индустриалните и всякакви други изделия, произведени в “империята-майка“. България изнася основно продукти с ниска добавена стойност, суровини или човешки ресурс за Запада, докато внася всичко. Трето, колонията няма независими въоръжени сили, а отбраната й е изцяло интегрирана с тази на метрополията. Тук коментарът също е излишен.
Тъй че нека не се лъжем, че някой друг ще ни “спаси“. Не, Брюксел няма да хукне да разбива корупцията и мафията у нас. Само ние българите можем да го направим. В ЕС има и малки страни, които запазват сравнителен суверенитет и преследват националните си интереси - Гърция, Румъния, Унгария, Полша, Чехия, Австрия и тнт. България също може да е от тях, но първо трябва да си го извоюва. Свободата, както ни е научил Васил Левски, не идва даром!  



Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4825511
Постинги: 2502
Коментари: 6279
Гласове: 16467
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031