Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2012 10:31 - Гравитация, време, относителност и космически кораби
Автор: olivie Категория: Хоби   
Прочетен: 6439 Коментари: 11 Гласове:
3

Последна промяна: 05.12.2012 12:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Не съм физик, но ми се струва че тази теория е по - скоро фантастична и прилича на еволюционната, че могат да се образуват само първични форми - коацервати. Но когато опре до по - сложни следствия, поради намеса на голямо число променливи, става неадекватна и невъзможна. Да не говорим, че вече почнаха и да отричат четириизмерността на континуума пространство/време, пак като следствие от същата теория, на която той е в основата. А вредните късни последствия от неверните й изводи са неизброими - да въздигнеш профанщината на ниво с обявената за грешна, но изучавана наука е едно от тях /ако имаш горната технология, само дето трябва да ти я изградят грешно училите учени е върха на сладоледа/ А ако взема да цитирам и идиотските псевдоекоорганизации, навъдили се в последно време /СО2 индивидуални отпечатъци и т.н./ може и да повърнете. И това се прави да бъдете зомбирани и активни, колкото умрелия вариант на котката на Шрьодингер. Да не говорим, че всяко желание за излишно образование се унищожава в зародиш.
От  freeworld



Гласувай:
3



1. saadi - За коя теория говориш ? ОТО ?
05.12.2012 11:04
Ми много ясно , че няма да ти казват всичко . Ти да не искаш да изпратят на Хамас учебник "Как да си сглобим атомна бомба в три лесни стъпки" ?
цитирай
2. olivie - olivie
05.12.2012 11:54
Това е заглавие на тема от блогер, който не иска коментарии и за това го написах тук. И не ОТО е теорията, а квантовата и тази на относителността взети заедно /и поотделно в зависимост както ви е угодно за зомбирането/ И не искат да ти дадат рецепта за атомна бомба, както и не искат да ти кажат как да извършиш квантов преход - да е*а и котката му да е*а. А бомбата над Хирошима само са си я внушили японците според тази теория.
цитирай
3. saadi - Не може да смесваш ОТО и КМ - те действат на различни нива .
05.12.2012 13:44
С квантовия преход мога да ти помогна . Първо се разпрашваш на електрони и протони и после на порции-на порции се изнасяш към набелязаната цел . Лесна работа .
Като се опитваш да вкраш Шрьодингер в макрокосмоса ще получиш не само шантавото "бомбата над Хирошима само са си я внушили японците" , но също и "блогърът olivie си е внушил , че съществуват японци" и "аз току-що си внуших , че блог.бг съществува . даже написах коментар там."
цитирай
4. olivie - ОК
05.12.2012 15:43
Не си ме разбрал правилно - моите забележки към горния пост са същите, а това с бомбите е твоя идея. И щом и двамата си въобразяваме, че има блог.бг, значи сме прави. Цитираният обаче блогер, автор на статията и имащ претенции че е физик, е забранил коментари по темата и следователно не вярва в блог.бг, независимо от нас. Цъкни ако обичаш на линка под коментара ми и виж дали неговия блок съществува за теб.
цитирай
5. saadi - Разбрах те . Затова не спорим , а само си говорим , примерно какво би станало , ако ...
05.12.2012 17:00
"И щом и двамата си въобразяваме, че има блог.бг, значи сме прави." - Не съм съгласен . Ако и двамата сега си въобразим , че сме милиардери , това никак няма да го направи реалност (за съжаление) . Дали вярваме или не , в нещо , нито го овеществява , нито го прави да изчезне . Тоест , блога и темата на freeworld си съществуват, без значение дали ти ги виждаш , а аз - не .
Причината за това е различието в проявлението на ефектите в макрокосмоса (където важи ОТО) и в микрокосмоса (където важи КМ) .
Например , някво пишлеме се тъпче с баница . Ти го гледаш . И тримата (ти , пишлемето и баницата) сте масивни тела и се подчинявате на законите на класическата физика . За теб като наблюдател ефекта на съприкосновение на зъбите на малкия келеш с баницата е безспорен .
Квантовата физика , обаче , казва , че това всъщност е илюзия - две частици не могат да се намират в една и съща точка на пространството . Така че зъбите на малкия лакомник реално не докосват баничката , а създават илюзията за такъв ефект . Това , което се случва в субатомния свят е , че частиците изграждащи детето , достигайки определено разстояние до частиците , изграждащи баницата , си предават импулси , които (за разлика от частиците) могат да се намират в една и съща точка . Генерирането на такива импулси започва да влия върху движението и местоположението на частиците и съответно променя видимите ефекти , излъчвани от тези частици . Това е и причината ,от илюзията "докосване между зъби и баница" , да се получи реалността "сдъвкана и излапана баница" . В случай , че детето беше решило да изплюска тяло с по-висока плътност на частиците от тази на зъбите му (например чугунена каска) ефектът щеше да е същият , но в обратна посока :-))
цитирай
6. olivie - ОК
05.12.2012 18:43
Значи: Да си въобразим че сме милионери, дори и да обменяме мисловни вълни, не е дно и също като с блога, който е информационно-вълново поле. В смисъл - едното е илюзия, в която дълбоко в себе си не вярваме, другото е илюзия, която постоянно ни поднася информация, която не сме знаели във миз на обратна връзка. Или не сме милионери защото определено единица време това не се потвърждава. Та горния пост се опитва да обедини теориите /и с право/ защото и пичлемето и баницата се състоят от едни и същи частици на субатомно ниво. Описанието на взаимодействията им обаче е сложно, но не необяснимо от гледна точка на бъдещата наука. Само че сегашното обяснение е профанско, примесено с религиозни догми, неясни цели за пътя към НСР и затова вредно. "Каквото долу, такова и горе и обратно" Или: Човек поглъща постоянно въглерод с храната и издиша част от него в издишвания въздух и като цяло системата човек-природа не се променя, СО2 после се усвоява от растенията и т.н. Ако наречем СО2 обаче индивидуален "отпечатък" от нашето съществуване, играта загрубява - ти си виновен, че си създал този отпечатък, защото си излъчвал такива вълни и илюзии /важно е да изпиташ вина, за да си повярваш/ Това не променя картинката, нали? Защото това е целта на всички малоумно финансирани фондации, работещи по извънземни от наша гледна точка програми. Това, че пътят не е този, не ги прави по- малко опасни за битието, нали?
цитирай
7. saadi - "Значи: Да си въобразим че сме милионери, дори и да обменяме мисловни вълни, не е дно и също като с блога, който е информационно-вълново поле."
05.12.2012 20:47
Напротив , едно и също е , но нашето въображаемо богатство претърпява пълен колапс при излизането си на макро-ниво , докато блог.бг претърпява само частичен колапс , защото има зададена причинно-следствена посока .
Тук в блога е пълно с въодушевени типове , които пищят постоянно , че Наблюдателят променя реалността . Това е абсолютно погрешно . Реалността се променя само когато Наблюдателят се превърне в Изследовател . За да се получи измеряем и осезаем ефект в нашата Вселена е нужна причинно-следствена връзка . Посока на ефекта в пространство-времето .
Математически - ако имаш една точка , можеш да прекараш през нея безброй прави , но не можеш да ги изследваш едновременно (защото са безброй , най-малкото). Тъй като всичките безброй прави са равнопоставени , реалността няма причина да избере да се случи която и да е от тях за сметка на останалите - затова просто никоя не се случва . Но ако вземеш втора точка , то вече между двете точки можеш да прекараш само една права . Тази права става реална за всички намиращи се по точките между точка А и точка Б . Събитията върху правата вече имат измеряема и наблюдаема последователност , която наричаме причинно-следствена връзка .
Да си призная от "Описанието на взаимодействията им обаче е..." нататък не можах да хвана за какво се бориш и кой ти заплашва битието :-))
цитирай
8. olivie - ОК
05.12.2012 21:39
"За да се получи измеряем и осезаем ефект в нашата Вселена е нужна причинно-следствена връзка" Точно това ми заплашва битието - опита да се разменят местата на причина и следствие. Имат власт да създадат нова реалност и едновременно с това промиват съзнанието с логически абсурдни теории. Единствената преграда която сме си изградили е Азът, но виждаш, че поне засега не можеш да предпаазиш децата от тази атака. След неграмотността кое ще бъде по - лошо? И всичко с маски за благото на човека? Мерси, не се ловя.
М/у другото Маговете/Вещерите наблюдатели ли са, или изследователи според теб? Защото аз съм привърженик не на реалностите във вида който ги възприемаме, а в съществуването на Матрица, която създава холографска реалност /респ. нивото е квантово/ Наличието на такава логично- следствена връзка няма да доведе до колапс на макрониво, нали? Частичен колапс обаче съм наблюдавал с промяна на тази реалност, когато са налице две абсолютно равностойни по вероянтост алтернативи. Просто матрицата дава бъгове и ако човек е достатъчно наблюдателен може да ги засече. Не е вярно, че не се помнят. Пуснах и още един пост за да има паралел това за което говорим с окултните техники и теория на конспирацията.
цитирай
9. kamosutrov - Саади, тук стана таратор от теории
05.12.2012 21:48
Общо взето, най-краткото разстояние между 2 точки не е единственото, а най-вероятното. В квантовата физика и механика, нещата не са така, както изглеждат. Просто не мога да разбера, защо хората представят своите незнания с такава категоричност. Авоторът на поста просто е прочел част от някоя научнопопулярна статия, писана от журнале с 3 и 1/2 по физика и самообразовало се от сайтове от типа, "Скивай ги пък тия, к`ви ги пишат...." Авторе на поста, има барем 4 теории за "машина на времето" още 7-8 за пътуването през подпространството.
Всъщност, знаеш ли защо нощем небето е черно /тъмно/?
цитирай
10. olivie - браво
06.12.2012 11:21
За да спим по- добре. Шега де. За слепите няма значение.
цитирай
11. abstrakttsionist - Общо взето, най-краткото разстояние между 2 точки не е единственото, а най-вероятното.
06.12.2012 17:46
това от какъв опит изхожда ? от никакъв , естественно е че КМ си остава една апостериорна наука , градена варху пясъчни кули .
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: olivie
Категория: Хоби
Прочетен: 842663
Постинги: 383
Коментари: 615
Гласове: 1665
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031