Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2014 08:56 - За държавата и хората и за тези политици, които са и двете
Автор: olivie Категория: Хоби   
Прочетен: 1116 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           Няма такава държава, която да няма поне една държавна банка /разбирай действаща, а не като БНБ, която когато й е удобно е централна банка, когато не – място където едни хора ходят на работа, за да получават неприлично големи заплати/ Дори по времето на Виденов, всяка седмица получавахме нареждане къде да държим парите си като държавно предприятие.

          И абсурдите не закъсняха – ОББ, една ДЪРЖАВНА банка на държава поставена под особен надзор от ЕЦБ – Гърция, свободно си работи в същия този ЕС, където уж вече сме и ние. Втори абсурд – когато някой реши да обере една частна банка, в случая КТБ, държавата, в лицето на БНБ /ама ако допуснат БНБ да управлява държавата/ , предлага да я национализира, в същият този ЕС, където идеята за национализацията на ЕРП-тата бе посрещната с неистов вой.

           И какво се получава на практика – те видите ли всички банки са държавни, само дето временно са дадени под наем на едни хора да позагбогатеят. А ако се наложи, сме готови да им платим втори път и дори да им се извиним, че са ни обрали. Това на пръв поглед изглежда така, но има и втора скрита бомба, която тиктака. Ако политиците допуснат това недоразумение /което ще бъде ЧП за целия ЕС, то те подписват смъртната присъда както на държавата, така и собствената си. Ако този закон се гласува така, както предлагат от БНБ, то след изплащането на едни 3 цяло и кусур милиарда, /които дори и да не са откраднати, то това ще стане в последствие/, те забележете, точно съответстват на разрешената от Брюксел сума за потушаване на паниката в сектора. Покрай това научихме случайно и че на практика, това са всички активи на България, които ЕЦБ отчита като реално съществуващи в ИКОНОМИКАТА И БАНКИТЕ на България. Или както се вижда, при една последваща паника сред вложителите, държавата няма да има никакъв ресурс да спази новосъздадения закон. А повярвайте, хората никак не са тъпи, че да не го разбират.

            ЕДИНСТВЕНИЯТ ИЗХОД Е  В БЪДЕЩЕ, БНБ ДА ЗАРАБОТИ САМО КАТО ДЪРЖАВНА БАНКА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА БЮДЖЕТА, В КОЯТО ДА ИМА ПАРИ САМО НА ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ, ВКЛ. ГАРАНЦИОННИЯ ФОНД. А ПРОКУРАТУРАТА ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА, ЗА ДА СЕ ВЪСТНОВЯТ СРЕДСТВАТА НА ХОРАТА, КАТО БЪДАТ ИЗЗЕТИ ОБРАТНО ОТ КРАДЦИТЕ.         Дотогава обаче да се спазва действащото законодателство, което е хармонизирано с това на ЕС.



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: olivie
Категория: Хоби
Прочетен: 847741
Постинги: 383
Коментари: 615
Гласове: 1665
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930