Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2018 09:16 - здравейте блогъри - жив съм
Автор: olivie Категория: Хоби   
Прочетен: 1791 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Не мога да кажа същото за мишките и колите им, които бяха впрегнати да тровят възуха ни в родния ми град. От два дни изчезнаха като чи ли вятър ги издуха. Искрено се надявам, че смъркат въздух с шнорхел в подземните си убежища и се молят да ги разминат руските ракети. 
М/у другото научих и още една схема за законно източване на ДДС. Тъй като все са обвинявани болниците, че източват касата, малко хора не се интересуват от факта, че въпреки че последните са търговски дружества, на тях им е забранена регистрация по закона за ДДС, въпреки, че касовите апарати не се съобразяват с това и продължават да го начисляват. Та значи след аптеките (които са здравни, а не лечебни заведения по ЗЛЗ (закон за лечебните заведения), които се преобразуваха в ЕООД за да се регистрират по споменатия закон и нали 50000лв годишен оборот за тях са едно нищо, примерът им последваха и стоматологични практики, които с 1.5 крака са в частния сектор, като извършват двойна регистрация с един собственик,като едната фирма осчетоводява парите от здравна каса, а другата се регистрира по ДДС като ретранслатор на медицински консумативи, които закупени от другата фирма се плащат от пациентите вкл. с ДДС. По този начин регистрираната по ДДС фирма може да тегли ДДС от бюджетасъвсем "законно". Вероятно по същият начин са организиранти и резервите на инвазивните кардиологии, дето сега реват, че са се напасли със скъпи консумативи и трябва или да вземат пари от пациентите (пардон клиентите), или да доплатят разликата с новите цени от джоба си.
Духът от бутилката явно е вече изтърван - или всички трябва да се регистрират по ДДС и то да бъде плащано от крайния потребител/пациент/клиент, или да се забранят двойните регистрации, щото явно калинките са полазли всички структури и са "забравили" (ма как като не са го знаели?), че физическо лице има право само на една еднолична фирма. (дали ще е ЕТ, или ЕООД, има значение само за счетоводството, ако последното не е опорочено) И да напомним, че ЕТ означава едноличен труд и няма право на регистрация по ДДС, независимо, че малоумниците-популисти им разрешиха да наемат работници.




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. olivie - ето схемата и то предния постинг
12.04.2018 09:19
16 млрд от ДДС?
От ревизионни актове? Да, ама не.... Това е счетоводна разлика докарана от химикал. От една страна имаш отчетен икономически ръст, от друга липса на ДДС. Герберите са по-склонни да "признаят" липса на ДДС, отколкото липса на ръст на икономиката. Лично аз правя една такава "схема" за печатане на пари и отчитане на фалшив ръст - имам две кредитни карти - едната истинска, другата маскирана като овърдрафт. Харча от истинската и възтановявам от овърдрафта с много по - ниска лихва, но.... и двете банки теглят от централната банка свежи пари, които общо се равняват на двойно повече от използваните и половината ДДС "изчезва" А според банковите закони е забранено да се погася един кредитен инструмент с друг (освен при разрешеното рефинансиране, ако е обявено м/у различни банки, ако имат различен лихвен процент). Последното почти никога не е налице, защото ще ги обвиним в банков картел, но ако се вгледате внимателно в офертите им и ГПР ще видите, че условията на кредитиране са почти еднакви. С една дума рибата се вмирисва откъм главата.
цитирай
2. shtaparov - Браво- добре дошъл, похвала за и...
20.07.2018 14:50
Браво- добре дошъл,похвала за интересните разсъждения!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: olivie
Категория: Хоби
Прочетен: 847365
Постинги: 383
Коментари: 615
Гласове: 1665
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930